• 2024-07-02

Metaforeksempler for forfattere

Den sanne historien om Paris Hilton | Dette er Paris Hilton Offisiell dokumentar

Den sanne historien om Paris Hilton | Dette er Paris Hilton Offisiell dokumentar

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Metaforer kan legge til farge til skriving. Uten å gå i verbose forklaringer, kan de gi klarhet eller identifisere skjulte likheter mellom to ideer. F. Scott Fitzgerald, for eksempel, skrev en gang: "All god skriving svømmer under vann og holder pusten."

Metaforer er ofte forvekslet med liknende, men det er lett å skille mellom de to. Hvis Fitzgerald hadde skrevet at "god skriving er som svømmer under vann, "det ville være en simulering fordi det står at en ting ligner noe annet. Fitzgeralds talespråk er imidlertid en metafor, fordi han skrev den ene er den andre tingen.

Metaforer som Fitzgeralds arbeid fordi de er sensoriske. De fleste vet hvordan det er å svømme under vann mens de puster. Selv om de ikke er forfattere, gir Fitzgeralds metafor dem en følelse av hvordan prosessen føles.

  • 01 Everyday Cliches

    Vi trenger ikke å se veldig langt for å finne eksempler på metaforer. Vi hører og bruker ulike vanlige uttrykk og klicher hver dag som er metaforer:

    • Det regner katter og hunder.
    • Jeg besøker en gammel flamme.
    • Han er en løs kanon.
    • Hun fant seg bak den åtte ballen.
    • Han driver meg opp en vegg.
    • Hun så lyset på enden av tunnelen.

    Disse er alle gode eksempler for å forstå hva metaforer er og hvordan de effektivt kan uttrykke tanker eller ideer. Det er jo lettere for leserne å koble til følelsene som "driver meg opp en vegg" enn med noe blander, som "oppfører seg på en måte som plager meg." Imidlertid representerer disse eksemplene og utallige andre slags klicher som skal unngås skriftlig.

    Metaforer er mest effektive når de er originale og hjelper leserne til å forestille komplekse følelser eller handlinger på måter de aldri har.

  • 02 litteratur og populær kultur

    Kanskje et av de mest omtalte eksemplene på en metafor i engelsk litteratur er Shakespeares "Alle verden er en scene" -monolog fra "Som du liker det":

    "Hele verden er en scene, Og alle menn og kvinner bare spillere;

    De har sine utganger og innganger …"

    En grunn til at denne metaforen er effektiv er at hver linje inneholder en egen metafor, men alle kommer sammen som en del av en enda, bredere ide - at livet i seg selv er som et scenespill.

    Noen andre eksempler på metaforer i litteratur og populærkultur er:

    • "Du er ikke annet enn en hund hund." -Med berømt av Elvis Presley, men skrevet av Jerry Leiber og Mike Stoller
    • "En sykehus seng er en parkert taxi med måleren som kjører." -Groucho Marx

    • "Dying er en vill natt og en ny vei." -Emily Dickinson

    • "Tiden stiger opp og stiger, og når den når øynene dine, drukner du." -Margaret Atwood

    • "Bøker er sjelens speil." -Virginia Woolf
    • "Jeg er en liten blyant i hånden til en skriftlig Gud." -Mor Teresa

    Hver av disse metaforene virker på forskjellige måter, men alle tvinger leseren til å tenke på hva de mener. Når leseren er i stand til å få en forbindelse til metaforen, blir betydningen veldig tydelig. For eksempel, når du tar deg tid til å forestille deg et speil som kan se på din sjel, fremkaller et kraftig bilde av virkningen av bøkene.

  • 03 blandede metaforer

    Som de fleste litterære enheter kan metaforer bombe når de brukes feil. De ender opp med å forvirre leseren eller trekke oppmerksomhet til forfatterens mangel på ferdigheter. En blandet metafor sprang fra en referanse til et sekund, ikke-relatert eller inkonsekvent ting.

    For eksempel, i uttalelsen "Vårt tastatur vil lære tankens øye å spille for øret," har høyttaleren blandet to metaforer, noe som fører til tull. Et "sinns øye" kan ikke spille noe, og absolutt ikke "ved øret."

    Blandede metaforer er ofte sportsrelaterte: "Når vi får vår sjanse til å gå opp til platen, må vi sørge for at vi får en touchdown." En forfatter i dette tilfellet kan prøve å uttrykke to forskjellige tanker. "Stig opp til tallerkenen," mens et klisje, kan være en effektiv måte å beskrive en mulighet på, og "score en touchdown", også en cliche, kan være like effektiv når det beskrives suksess. Ved å kombinere de to i en setning, distrikter forfatteren leseren ved å blande baseball med fotball.

  • 04 Metaforer så ille de er gode?

    Noen ganger kan en dårlig metafor bli et nyttig verktøy. Dette skjemaet brukes ofte som parodi av metaforer.

    Gode ​​eksempler kommer fra den sene, store Yogi Berra, kjent for sine fargerike svingninger, eller "Yogi-ismer".

    Han er kjent for tilsynelatende nonsensiske metaforer som:

    • "En nikkel er ikke verdt en krone lenger."
    • "Hvis du ser en gaffel i veien, ta den."

    Berra laget disse setningene og mange mer berømte, men disse to er gode eksempler på dårlige metaforer fordi jo mer du tenker på dem, jo ​​mer mening kan du finne.

    I det første eksemplet var ideen om at et nikkel en gang var verdt en krone, en annen måte å si at et nikkel pleide å være verdt mer.

    I det andre eksempelet er det bokstavelig talt umulig å ta en gaffel i veien fordi du ikke kan gå to forskjellige retninger samtidig. Det kan imidlertid være en ekte melding i hva Berra prøvde å si: Ta en avgjørelse og være avgjørende for det, i motsetning til å stoppe ved gaffelen i veien og gå ingen steder mens du tenker på hva du skal gjøre.


  • Interessante artikler

    Kundeservice Gjenoppta Eksempel Med En Profil

    Kundeservice Gjenoppta Eksempel Med En Profil

    Her er et eksempel på et CV med en profil for en kundeserviceposisjon med tips om hva du skal ta med, så det blir lagt merke til og valgt av arbeidsgivere.

    Sample Cover Letters for Retail og Customer Service Jobs

    Sample Cover Letters for Retail og Customer Service Jobs

    Leter du etter en ny stilling i detaljhandel eller kundeservice? Her er en veiledning for å skrive et følgebrev som får deg til å merke.

    Kundeservicefagliste og eksempler

    Kundeservicefagliste og eksempler

    Liste over kundeserviceferdigheter til bruk i CV, omslag, jobbsøknader og intervjuer, med tips for hvordan å markere dem og eksempler.

    Tilpasset omslagstavle Eksempel på karriereendring

    Tilpasset omslagstavle Eksempel på karriereendring

    Gjennomgå et eksempelbrev som fokuserer på en karriereendring og ferdighetene som kreves for den stillte stillingen, med tips for hvordan du skriver og hva du skal inkludere.

    Fremgangsmåte for å tilpasse kommunikasjonen din for hver målgruppe

    Fremgangsmåte for å tilpasse kommunikasjonen din for hver målgruppe

    Vil du effektivt kommunisere informasjon til dine publikum? Bruk disse fem trinnene til å bli en bedre og mer effektiv HR-presentatør som får resultater.

    Cyber ​​Intelligence Analyst Karriere Oversikt

    Cyber ​​Intelligence Analyst Karriere Oversikt

    En titt på cyber intelligence analytikere som inneholder et sammendrag av sine oppgaver, samt nødvendig opplæring, erfaring og tekniske ferdigheter.