• 2024-09-28

Slik viser du ditt frivillige arbeid på ditt CV

Hvordan oppdatere CV og jobbprofil på Nav

Hvordan oppdatere CV og jobbprofil på Nav

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kanskje du reenterer arbeidsstyrken etter en karriereferd, eller kanskje du ønsker å bytte karriere. Enten er gode grunner til å vurdere å inkludere frivillig arbeid på ditt CV. Svaret på hvorvidt du burde eller ikke, alt avhenger av hvilken stilling du søker om.

Enten å sette frivillige prosjekter på ditt CV, avhenger av hvor relevant arbeidet var for din karriere eller fremtidige karriere, og så vel som hvor dypt involvert du var i organisasjonen. En viktig ting å huske er å være nøye ærlig for å unngå villedende ansatt ledere om ubetalt arbeid i fortiden din. Hvis det er gjort riktig, kan det hende at du har en frivillig gjenoppta seksjon, hjelpe deg med å skille seg ut i et overfylt felt av søkere.

Fordeler og ulemper å dele frivillig arbeid

Du kan kanskje lure på om du skal inkludere frivillig arbeid for barnas barnehage eller foreldrenes lærerforening. Er du bekymret for at ved å inkludere dette ville tips fra ansattschefen at du er en arbeidende mamma, og det er en streik mot deg?

Hvis du gjør det, og selskapet ikke anser deg, tenk på dette: Ville du virkelig jobbe for en organisasjon som ikke støtter arbeidende mødre? Du kan ikke forandre det faktum at du er en arbeidende mamma, og det er ingenting du må skjule.

Når du blir innkalt for et intervju, er det allerede på bordet at du er en arbeidende mor. Når din fremtidige arbeidsgiver vet dette, vil du få en god ide under intervjuprosessen hvordan deres bedriftskultur ser på arbeidende foreldre.

Hvis du ikke oppgir frivillig arbeid, kan du forlate et stykke av puslespillet som beskriver hvem du er som person. Er du lidenskapelig om det frivillige arbeidet du har gjort? I så fall, ved å la din fremtidige arbeidsgiver få vite om det, kan du satse på muligheten til å snakke om noe du lidenskapelig ved siden av dine tidligere stillinger.

Også, hvis du ikke inkludere det, holder du din CV strengt profesjonell. Dette kan være nødvendig, avhengig av arbeidsfeltet eller stillingen du søker om. Hvis stillingen har 50% reise, kan du ikke bli vurdert hvis de vet at du er tungt involvert på skolen. (Men også du bør vurdere om du vil ha en posisjon som vil ta deg bort fra det du er lidenskapelig om.)

Eksempler på frivillig arbeid du bør og bør ikke inkludere

Når du setter sammen ditt CV, kan frivillig arbeid du vurdere å oppføre, inkludere:

  • Lederskap roller, enten av en hel organisasjon eller en aktiv komité.
  • Eventuell erfaring som er relevant for jobben du vil ha. For eksempel, hvis du søker om en grafisk designerposisjon og du har designet datterens grunnskoleårsbok, er det sannsynligvis verdt å inkludere.
  • Service til organisasjoner som deler samme oppdrag som din potensielle arbeidsgiver, det vil si de selskapene du målretter mot i jobbjakten.

Tror ikke dette betyr at du må legge til hver eneste rolle du har hatt. Faren for å sette noe på ditt CV, inkludert frivillig arbeid, er at en intervjuer bare kan spørre deg om det. Så du kan vurdere å holde deg unna dine frivillige stillinger som:

  • Arbeide som involverte liten innsats fra din side, for eksempel en engangs tur for å skaffe penger til kreftforskning.
  • En støttende rolle, for eksempel å fylle konvolutter på en innsamlingshendelse.
  • Det innebar kontroversielle eller sensitive organisasjoner. Tenk på emnene som er borderline i høflig samtale: politikk, sex og religion.

Hvor skal du vise frivillig arbeid på ditt CV?

Hvordan du vil presentere frivillig arbeid, avhenger av hvilken type CV du har. Hvis du har et kronologisk CV, kan du inkludere frivillig arbeid i en seksjon med tittelen "Related Experience."

Hvis du har en funksjonell CV, som er vanlig blant oppholdsmedlemmer som kommer tilbake til jobb etter en karriereferd, kan du inkludere meningsfylt frivillig arbeid sammen med andre stillinger, enten betalt eller ubetalt. Oppgi stillingen du har, og ta med en beskrivelse av ferdigheter som brukes og utfall som er spesifikke og så kvantitative som mulig.

For eksempel, hvis du arrangerte en fundraising middag for ditt lokale barnas sykehus, må du huske at det inkluderte en gjesteliste på 600 personer, hevdet $ 50.000 for kreftforskning og hadde overheadkostnader på bare 15 prosent. Nevne eventuelle overførbare ferdigheter, inkludert salg (når du ber om personer til donasjoner), ledelse (når du holder faner på tre dusin ustyrte frivillige) og arrangementskoordinasjon (alle dagsdagsdetaljer og siste øyeblikkskriser).

Slik viser du frivillig arbeid på LinkedIn

Bruker du allerede LinkedIn til nettverk og jobbjakt? Hvis ja, visste du at LinkedIn tilbyr en spesiell seksjon for frivillig arbeid? Det heter "Frivillig".

For å legge til dette i LinkedIn-profilen, logg deg først. Klikk deretter på "Forbedre profilen din" øverst, bla ned til "Frivillig" -delen, og klikk på "Legg til frivillig opplevelse".

Følg de samme regler som du ville for frivillig arbeid på en tradisjonell CV. Du kan inkludere dype, meningsfulle erfaringer som du ønsker å diskutere i et jobbintervju i håp om å gi et godt inntrykk på intervjueren.


Interessante artikler

Air Force Weather Technician 1W0X Enlisted Beskrivelser

Air Force Weather Technician 1W0X Enlisted Beskrivelser

Det er mange muligheter for Air Force Weather Specialist. Finn ut jobbansvaret og deres kvalifikasjoner.

Er det en bedre måte enn kaldt å ringe til salg?

Er det en bedre måte enn kaldt å ringe til salg?

Oppdag bedre måter å finne salgsleder for virksomheten din og få slutt på kalde potensielle kunder.

Medierjobbtitler, beskrivelser og karrierealternativer

Medierjobbtitler, beskrivelser og karrierealternativer

Typer jobber tilgjengelig i media, en liste over vanlige jobbtitler og beskrivelse, og informasjon om karrieremuligheter i medierelaterte yrker.

Mediator Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Mediator Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

En mediator karriere innebærer å lede den alternative konfliktløsningen (ADR) -prosessen og bidra til å løse konflikter mellom de omtvistede partene.

Mediator - Alternativ Dispute Resolution Karriere

Mediator - Alternativ Dispute Resolution Karriere

Hva gjør en mekler? Lær om arbeidsoppgaver, inntjening, krav og utsikt. Sammenlign relaterte karrierer og se om dette passer bra for deg.

Media Sensationalism i dagens nyhetsdekning

Media Sensationalism i dagens nyhetsdekning

Sensationalisme er en felles kritikk av dagens nyhetsdekning. Skal disse påstandene nøyaktig beskrive nyhetsrapporterne produsere?