• 2024-07-02

Hvordan finne en karriere mentor

Webinar HD 1080p

Webinar HD 1080p

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En karriere mentor er noen som deler sin kunnskap og kompetanse med deg for å hjelpe deg med å sette mål, løse problemer og ta gode valg langs din karrierevei. Jeg har vært privilegert å ha karriere mentorer som har hjulpet meg gjennom hele karrieren min.

Karriere Mentorene lær om virksomheten

Den første var veileder min for mange år siden. Han lærte meg omtrent alt jeg vet om virksomheten og om å kommunisere effektivt med folk. Han hjalp meg også med å flytte opp karrierestigen til vårt firma, hjalp med jobbsøkingen, og fortsatte å gi råd når jeg flyttet videre.

En annen person som mentor meg var en person med stor erfaring med å skrive om karriere. Da hun og jeg først møtte, hadde jeg nylig overgått fra Human Resources, og hun delte hennes råd og visdom. Gjennom årene har hun også bidratt til å fremme min kompetanse, mine bøker og mitt andre arbeid. Jeg ville ikke være der jeg er i dag uten hjelp fra mine karriere mentorer.

En god karriere mentor, som min veiledere, gir frivillig det karriere råd og hjelp. Forholdet du vil ha med mentoren din, vil være i gang - din mentor kan veilede deg gjennom hele karriere livet ditt. Det er et forhold som kan vare veldig lenge. En mentor kan være uunnværlig, både når du starter og når du går opp i karriere stigen.

Hvordan finner du en mentor? Det kan være enklere enn du tror. Brian Kurth, grunnlegger, VocationVacations Career Mentorship Experiences, og forfatter av "Test-Drive Your Dream Job": En trinnvis veiledning for å finne og skape det arbeidet du elsker, "deler hans tips og råd om å finne en karriere mentor:

Hvem og hvordan å be om hjelp

Kanskje det viktigste trinnet i å forfølge en drømjobb er å finne noen som allerede jobber på dette feltet som kan tilby veiledning og råd når du går videre. Jeg vet det høres skremmende ut, men det trenger ikke å være. Tro det eller ei, dette er ikke så vanskelig som det kan høres ut.

I min erfaring uttrykker mange mennesker frykt ved muligheten til å spørre en totalt fremmed for hjelp som en potensiell mentor. Hvorfor vil de hjelpe deg, tross alt? Svaret er enkelt: Folk liker å hjelpe andre mennesker.

Ved å spørre en potensiell mentor for hjelp, lar du dem få vite at du beundrer dem for det de gjør, og at deres karriere er etterspurt. Det er en god følelse, og mange mennesker er glade for å kjenne sine erfaringer, og innsikt er verdifullt for andre.

Det er selvsagt ikke universelt, og ikke alle vil se det på denne måten. Du kan gå inn i en person du tror kan være en mentorkandidat som ikke bryr seg om hva folk tror og ikke er interessert i å hjelpe deg med din karrierevei. Men når du fortsetter å spørre rundt, blir du overrasket over hvor mottakelig mange mennesker er.

Selvfølgelig vil ikke alle mentorkandidater være fremmede. Du kan ha en tidligere sjef, professor, familiemedlem eller venn som kanskje kan hjelpe deg.

Tips for å finne en god karriere mentor

Selv med noen ord av oppmuntring kan ideen om å søke etter og finne en karriere mentor virke skummelt, så her er noen tips for å komme i gang:

  • Hvis du er helt ny eller skiftende karriere, kan det være lurt å undersøke feltet og finne ut om de beste menneskene som er i det.
  • Lær hva du kan om deres bakgrunn, utdanning og til og med felles interesser.
  • Lag en liste over personer som ser ut til at de kan være bra for deg og dine karrieremål.
  • Begynn å kontakte folk på listen din, men gå sakte med hver enkelt. Start med en høflig og formell e-post for å presentere deg selv og se hvem som svarer.
  • Vær tålmodig - dine potensielle mentorkandidater kan være opptatt, og det kan ta en dag eller to for noen av dem å svare.
  • Prøv å danne et forhold til dem og bli kjent med deres personligheter, selv når du prøver å vise din. Som så mange andre ting, når du finner riktig mentor, vet du det.

Veiledningen og råd fra en god karriere mentor kan være akkurat det du trenger for å veilede deg gjennom ditt neste sett med karriere trinnene. Lykke til, og hvem vet-kanskje en dag vil noen kontakte deg for å være deres mentor.


Interessante artikler

Hva du kan forvente å jobbe i Freelance Media Jobs

Hva du kan forvente å jobbe i Freelance Media Jobs

Frilans media jobber har sine fordeler og ulemper. Hvordan kan du jobbe for å bli fullstendig freelancer i media verden?

Freelance Paralegal Business Owner Interview

Freelance Paralegal Business Owner Interview

Vil du starte din egen frilansvirksomhet som gjør juridisk arbeid? Dette intervjuet har en freelance paralegal sine erfaringer og tips

Advertising Media Director Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter, og mer

Advertising Media Director Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter, og mer

En media direktør i et reklamebyrå plasserer annonser der de trenger å bli sett. Jobben kommer med høy lønn, gode fordeler, og mye press.

Få Freelance Worker Statistikk

Få Freelance Worker Statistikk

Lær om den blomstrende industrien av frilansearbeidere, og hvordan en av tre amerikanere er nå selvstendig næringsdrivende.

Timepriser for å lade opp som freelancer

Timepriser for å lade opp som freelancer

Hvis du er i reklame- eller designbransjen, er freelancing en flott måte å tjene penger på. Lær deg nå hvordan du skal belaste den prisen du fortjener.

Frilansearbeid i juridisk industri

Frilansearbeid i juridisk industri

Emerging teknologi og budsjettbevisste klienter har ført til en ny rase av juridisk profesjonell, frilanseren. Lær om å jobbe eksternt.