• 2024-09-28

Kokk og Cook Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

How great leaders inspire action | Simon Sinek

How great leaders inspire action | Simon Sinek

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kokker og kokker lagrer mat i restauranter og andre spisesteder. De overvåker andre kulinariske arbeidere og overvåker kjøring av et kjøkken og ofte en hel spisestue.

Større restauranter kan ha en executive kokk ansvarlig for ledelsen av kjøkkenet. Som tittelen antyder, er det en lederstilling og involverer ikke mye praktisk arbeid på et kjøkken. Hovedkokkene kjører typisk kjøkkenet, og i operasjoner uten en kokk er de topprangerte på kjøkkenet. Sous kokker er neste på linje og fungerer som hovedkokkens toppassistent. Det meste av det praktiske arbeidet på kjøkkenet overvåkes av souskokken. Etter det kan det være flere kokker, linje kokker, prep kokker, og mer, alle ansvarlige for ulike aspekter av matlaging.

Kokk og Cook Penger og ansvar

Denne jobben krever vanligvis evnen til å gjøre følgende arbeid:

  • Administrer kjøkkenpersonalet
  • Lag oppskrifter
  • Opprett menyer
  • Planlegg hendelsesmenyer
  • Følg mat og kjøkkenbestemmelser
  • Oppretthold budsjett
  • Forbered måltider

Ansvaret vil variere avhengig av den spesifikke posisjonen. Hov kokker og sous kokker tilbringer mye tid med å styre ansatte og sørger for at operasjonen løper jevnt på en daglig basis. Kjøkkensjefen kan fokusere på mer kreativt arbeid, for eksempel å lage menyer og retter og hjelpe til med å planlegge menyer eller presentasjoner for spesielle arrangementer. Sous kokker vil fokusere på den faktiske daglige matlagingen og overvåke resten av kjøkkenpersonalet.

I tillegg til å skape mange måltider effektivt, må kokker og kokker også være oppmerksom på mattrygghetsforskriften og sørge for at kjøkkenet fortsatt er i samsvar med hvordan maten er forberedt og lagret.

Kokk og kokkelønn

Betal for kokker og kokker kan variere avhengig av plasseringen og størrelsen på restauranten. Inngangsposisjoner som kokker kan være relativt lave, mens hovedkokkene i topprestauranter kan tjene litt penger.

  • Median årlig lønn: $ 48.460 ($ 23.30 / time)
  • Topp 10% årlig lønn: $ 81,150 ($ 39.01 / time)
  • Bunn 10% årlig lønn: $ 26,320 ($ 12,65 / time)

Kilde: US Bureau of Labor Statistics, 2018

Utdanning, opplæring og sertifisering

Ingen formell opplæring er nødvendig for å bli kokk eller kokk, men kulinariske programmer på høgskoler og yrkesskoler og noen sertifiseringer kan hjelpe med fremskritt. De fleste topp kokker har en form for formell opplæring.

  • Utdanning: Kulinariske programmer inneholder vanligvis praktiske muligheter for studenter til å forbedre sine ferdigheter på kjøkkenet. De dekker også flere aspekter av jobben, som for eksempel å administrere og bestille inventar, planleggingsmenyer, knivkompetanse og matavstand blant annet. De fleste programmer krever internshandling av noe slag og hjelper studentene i kommersielle kjøkken hvor de kan imøtekomme dette kravet.
  • sertifisering: Den amerikanske kulinariske føderasjonen tilbyr legitimasjon for ledende kokker, sous kokker og personlige kokker. Avhengig av nivået kan det ta overalt fra måneder til år for å tilfredsstille kravene til sertifisering.

Kokk og kokkunnskap og kompetanse

Kulinariske karrierer handler om mer enn å være kreativ og effektiv på et kjøkken. Kokker og kokker må kunne kopiere retter mange ganger over natten etter natt i det som kan være et utfordrende miljø. Det er flere myke ferdigheter som kan hjelpe med dette.

  • Fysisk utholdenhet: Kokker og kokker er på føttene i et varmt kjøkken i flere timer av gangen. Til tross for det noen ganger grusomme miljøet, må de opprettholde mental skarphet og fokus.
  • Fingerferdighet: Knivferdigheter er en viktig del av jobben. Uansett om det skiver kjøtt, grønnsaker eller andre retter, må kokker og kokker gjøre det raskt, nøyaktig og konsekvent.
  • Kroppsholdning: Alle som har jobbet i næringsvirksomheten vet hvor hektisk det kan være og hvor lett kan problemer med snøball. Kokker og kokker trenger å opprettholde sin ro i de travleste rushene, uansett hvilke hindringer det kan være i veien. De trenger også å hjelpe resten av kjøkkenpersonalet til å navigere problemer eller opptatt tid.
  • Kommunikasjon: Alle på kjøkkenet må kunne kommunisere effektivt med hverandre og med ventetiden. Kokker som eier egne restauranter kan også trenge å kommunisere med kunder som er krevende eller ellers ulykkelige med sine måltider.
  • Nøyaktig: Små endringer i oppskrifter kan få betydelig innvirkning på utfallet av en tallerken. Kokker og kokker må sørge for at hver tallerken følger riktig oppskrift nøyaktig hver natt. Også, når du lager retter, må kokkene ha en fast forståelse av de virkelige subtile endringene som kan gjøre.

Jobbutsikt

Jobbmuligheter for kokker og kokker forventes å vokse med 10% i tiåret som slutter i 2026, ifølge US Bureau of Labor Statistics. Mye av veksten skyldes forbrukernes etterspørsel etter sunnere retter og en økning i antall personer som spiser ute.

Arbeidsmiljø

Arbeidet er fartsfritt og kan være stressende. Det innebærer også å stå i lange perioder som kan være fysisk grusomme. Skader som kutt og brannskader er vanlige, som de er forårsaket av slips og faller. De fleste kokker og kokker jobber på restauranter der de klarer eller hjelper med å administrere kjøkkenpersonalet. Noen kan eie eller jobbe for en cateringvirksomhet, noe som betyr at det vil bli lokal reise i tillegg til prep-arbeidet på kjøkkenet.

Fremdriftsplan

Arbeidskvelder og helger er standard for kokker og kokker, da det er da de fleste restauranter er travleste. Det er ikke uvanlig for kokker og kokker å jobbe mer enn 40 timer per uke

Hvordan få jobben

SØKE OM

Restauranter hyser ofte kjøkkenpersonell, og erfaring er nøkkelen til fremskritt.

FINN EN MENTOR

Å identifisere noen i en høyere stilling som kan tjene som mentor hjelper også med fremskritt.

Sammenligning av lignende jobber

Folk interessert i en kulinarisk karriere kan også vurdere en av følgende karriereveier, oppført med median årslønn:

  • Baker: $26,520
  • Matberedningsarbeider: $23,730
  • Mattsjef: $54,240

Kilde: US Bureau of Labor Statistics, 2018


Interessante artikler

Air Force Weather Technician 1W0X Enlisted Beskrivelser

Air Force Weather Technician 1W0X Enlisted Beskrivelser

Det er mange muligheter for Air Force Weather Specialist. Finn ut jobbansvaret og deres kvalifikasjoner.

Er det en bedre måte enn kaldt å ringe til salg?

Er det en bedre måte enn kaldt å ringe til salg?

Oppdag bedre måter å finne salgsleder for virksomheten din og få slutt på kalde potensielle kunder.

Medierjobbtitler, beskrivelser og karrierealternativer

Medierjobbtitler, beskrivelser og karrierealternativer

Typer jobber tilgjengelig i media, en liste over vanlige jobbtitler og beskrivelse, og informasjon om karrieremuligheter i medierelaterte yrker.

Mediator Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Mediator Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

En mediator karriere innebærer å lede den alternative konfliktløsningen (ADR) -prosessen og bidra til å løse konflikter mellom de omtvistede partene.

Mediator - Alternativ Dispute Resolution Karriere

Mediator - Alternativ Dispute Resolution Karriere

Hva gjør en mekler? Lær om arbeidsoppgaver, inntjening, krav og utsikt. Sammenlign relaterte karrierer og se om dette passer bra for deg.

Media Sensationalism i dagens nyhetsdekning

Media Sensationalism i dagens nyhetsdekning

Sensationalisme er en felles kritikk av dagens nyhetsdekning. Skal disse påstandene nøyaktig beskrive nyhetsrapporterne produsere?