• 2024-06-30

Opptaker Produsent Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Самые быстрые лапки в Скайриме #8 Котик коллекционер душ и топоров . SLMP + RfaD.

Самые быстрые лапки в Скайриме #8 Котик коллекционер душ и топоров . SLMP + RfaD.

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ta opp produsenter jobber med band, sessionsmusikere og studioingeniører til å "produsere" lyden av opptakene. En produsents jobb innebærer ofte å gi et ekstra sett med ører for å hjelpe til med å skape en bestemt lyd eller å gi perspektivet som følger med erfaring. I moderne opptaksstudier betyr dette ikke nødvendigvis opprettelsen av en vinylopptak som den en gang gjorde, men navnet har sittende fast.

Rekordprodusenter kan være involvert med å arrangere deler av et spor eller til og med skrive dem. I mindre studioer kan ingeniørens og produsentens roller kombineres, og band kan produsere eller samproduke opptakene med en ingeniør.

Ta opp produsentens plikter og ansvar

Å være en rekordprodusent krever vanligvis følgende ansvar:

  • Innspilling
  • Blande
  • Maste
  • Kreativ inngang
  • Problemløsning
  • Teknisk innovasjon
  • Kommunikasjon

Rollene til plateselskapene kan variere sterkt avhengig av prosjektet og forholdet til musikerne som gjør opptaket. Alle rekordprodusenter trenger teknisk ferdighet til å spille inn, mikse og mestre musikk, og noen gjør litt mer enn dette hvis musikerne kjører den kreative prosessen. Noen produsenter spiller imidlertid en viktig rolle i den kreative prosessen og bidrar til å danne en musiker eller et bånds lyd og tone.

Uansett omfanget av rollen som produsentene spiller, forventes de å være eksperter på å hjelpe musikerne til å oppnå lydene de søker.

Record Producer Lønn

De fleste produsenter er betalt en fast avgift eller et forskudd for sitt arbeid. Noen mottar også poeng, som er en prosentandel av forhandlerprisen på en rekord, og / eller en andel av fortjenesten fra opptakene. Det er vanlig at produsentene mottar begge deler. Produsenter kan jobbe for en redusert premieavgift i bytte for noen poeng eller kan sikre et gebyr pluss poeng hvis de føler at produksjonen deres vil være viktig for rekordets suksess. Produsenter som er involvert i låtskrivingsprosessen, kan forvente royalties på toppen av produksjonsavgiftene.

Som med alle aspekter av musikkbransjen er kontrakter viktige fordi de lar alle vite hvor de står og hva som forventes av dem. Bands kan forvente at produsenter skal overvåke opptak, blanding og mastering, men en produsent kan bare forvente å jobbe bare på opptakene. Disse problemene, sammen med avgifter og poeng, blir lettere diskutert før opptaket starter, og en kontrakt kan rydde opp eventuelle misforståelser.

US Bureau of Labor Statistics sporer ikke lønn for musikkprodusenter spesielt, men innen underholdningsområdet sporer de lignende yrker i teater og film, og deres lønn rapporteres som følger:

  • Median årlig lønn: $ 71,620 ($ 34,43 / time)
  • Topp 10% årlig lønn: $ 164,290 ($ 78,98 / time)
  • Bunn 10% årlig lønn: $ 33.730 ($ 16.21 / time)

Kilde: US Bureau of Labor Statistics, 2017

Utdanning, opplæring og sertifisering

Produsenter kan begynne å jobbe som ingeniører i studioer, som sessionsmusikere, eller begge deler. Siden teknologien har forbedret seg de siste årene, har det blitt mulig for folk å få erfaring med å bruke innspilling og miksing av programvare som er tilgjengelig for hjemmedatamaskinene.

  • Utdanning: Produsenter bør ideelt sett ha litt bakgrunn i musikk, enten det kommer fra formell utdanning eller ikke. I tillegg må de mestre tekniske ferdigheter forbundet med å være en lydingeniør. Disse ferdighetene blir ofte lært i tilknyttet grad programmer.
  • Trening: Lydteknikk og sluttproduksjon er praktisk kompetanse. Selv i tilknyttet grad programmer, vil studentene sannsynligvis forventes å få førstehånds erfaring som arbeider med lyd og blanding.

Opptaker Produsent Ferdigheter og Kompetanser

Rekordprodusenter trenger en kombinasjon av tekniske, kreative og menneskelige ferdigheter for å virkelig skryte av sine jobber. Noen av de nødvendige kvaliteter er:

  • Teknisk kunnskap: Selv om produsenter kan jobbe med lydingeniører, er det viktig at de er dyktige med lydutstyret selv.
  • kreativitet: Musikerne kan være kreative krefter bak et opptak, men de trenger innspill og tilbakemelding fra produsenten. I tillegg, når musikere har en ide, men de ikke vet hvordan de skal gjennomføres, er produsenten ofte den som kommer opp med en måte å skape og fange opp lyden på.
  • Kommunikasjons ferdigheter: Produsenter trenger å forstå hva musikerne prøver å oppnå, og de må også kunne kommunisere med musikere hva de tror vil høres best ut fra alle forhold.
  • Konfliktløsning: Med flere musikere, en produsent, en lydingeniør og kanskje andre som samarbeider på et opptak, vil det ofte være uenigheter. Produsenter trenger å vite hvordan de skal bruke sin kompetanse og deres menneskelige ferdigheter for å komme til en avtale om det beste alternativet.

Jobbutsikt

Det amerikanske arbeidstidsstatistikket sporer ikke spesielt rekordproduktene, men jobbveksten for lydingeniører projiseres til 8 prosent i tiåret som slutter i 2026. Dette er litt bedre enn den 7 prosent arbeidsveksten som forventes for alle karrierer. Jobbvekst for produsenter og direktører innen underholdning og sport, som også omfatter film, fjernsyn og teater, projiseres til 12 prosent.

Arbeidsmiljø

Arbeidsmiljøene avhenger av hvilken type arbeid en produsent gjør. In-house produsenter jobber for spesifikke studioer hvor musikere kan leie tid. Sammen med den tiden kan kostnadene ved å leie en produsent være inkludert. Studioer liker ofte å beholde produsenter som er etterspurt som egne produsenter fordi det øker sannsynligheten for at musikere ønsker å leie sine studioer.

Men jo mer etterspurt en produsent er, jo mer sannsynlig er det at personen vil fungere som en uavhengig produsent. Uavhengige produsenter er ansatt av band eller med plateselskaper på vegne av et bånd. Vanligvis er dette en etablert produsent som har et godt profesjonelt rykte og er noen som band søker. Denne typen produsentavgift vil bli skilt fra studiekostnader.

Uansett om en produsent jobber internt eller uavhengig, er samarbeidsrelasjoner med musikere og lydingeniører en viktig del av jobben.

Fremdriftsplan

Det er ingen fast plan for å være en rekordprodusent. Innebygde produsenter har større sannsynlighet for å ha en vanlig tidsplan, men avhengig av etterspørselen etter og tilgjengeligheten av studietid, kan timer fremdeles involvere helger og kvelder. Uavhengige produsenter som jobber for en bestemt musiker eller band, kan ha sine tidsplaner diktert av når bandet liker å eller er tilgjengelig for opptak.

Hvordan få jobben

PASSION FOR MUSIKK

Å være en musikkprodusent krever en kjærlighet til innspilt musikk.

TRENING

Lær hvordan du bruker blandingsutstyr gjennom et formelt eller uformelt program.

ERFARING

Bygg et rykte for å være en produsent som musikere søker etter.

Sammenligning av lignende jobber

Noen andre karrierer som kan dra nytte av ferdighetene forbundet med å være en rekordprodusent, sammen med deres median årlige lønn, inkluderer:

  • Lydingeniør: $45,570
  • Film- og videoredigerer: $58,210
  • Multimedia Artist: $70,530

Kilde: US Bureau of Labor Statistics, 2017


Interessante artikler

Veterinær Theriogenolog: Karriereprofil

Veterinær Theriogenolog: Karriereprofil

Oppdag hvordan du blir en veterinærteriogenolog med arbeidsoppgaver, ansvar, lønnsinformasjon og mer.

Alt om video gjenopptas

Alt om video gjenopptas

Hvis du ikke har mottatt dine første videoopptak ennå, vil du snart. Buzz vokser. Her er det å tenke på før de kommer.

Sladder på jobb: Bli ikke snakk om kontoret

Sladder på jobb: Bli ikke snakk om kontoret

Unngå å gjøre ting som kan gjøre deg gjenstand for sladder på jobben. Her er tips som vil hjelpe deg med å holde kolleger fra å snakke om deg.

Beste jobber i videospillindustrien

Beste jobber i videospillindustrien

Finn ut om jobber i videospillbransjen og lær om yrker involvert i den tekniske og forretningsmessige siden av spillbransjen.

Virginia CDL Ferdigheter Testing Steder

Virginia CDL Ferdigheter Testing Steder

En liste over road test steder i Virginia.

Virtual Call Center Agent Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Virtual Call Center Agent Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Virtuelle telefonsentralagenter gir telefon, chat, kundeservice eller teknisk support fra sine egne hjemmekontorer.