• 2024-09-28

Hvordan hjelpe barnet ditt Finn en jobb

JOBBE SAMMEN MED BARNA DINE | Vi hogger vår egen ved | Foreldre og barn

JOBBE SAMMEN MED BARNA DINE | Vi hogger vår egen ved | Foreldre og barn

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Som forelder kan du spille en nyttig rolle ved å hjelpe barnet ditt til å søke etter jobber. Vær imidlertid sikker på at dine gode hensikter ikke går for langt og har en negativ effekt.

Her er et par eksempler på over-involvert foreldre som kan være kontraproduktivt: Moderen til en nyutdannet deltok i en college alumni karriere nettverksbegivenhet med datteren hennes. Hun kom for å "hjelpe" datteren sin - som så hensiktsmessig mortified - finne en jobb.

I et annet eksempel godtok en ung mann som nylig hadde oppnådd en doktorgrad en postdoktorstilling i en by langt fra hjembyen. Han kom til turen campus og søke etter bolig med begge foreldrene i slep for å godkjenne jobben tilbudet og samfunnet.

Men hvis din sønn eller datter er som de fleste unge, vil han eller hun trenge litt veiledning og oppmuntring til å være behørig engasjert i karriereplanleggingsprosessen. Du kan bidra til å legge grunnlaget for råd og støtte og deretter oppmuntre barnet ditt til å bevege seg uavhengig mot mål som de omfavner.

Tips for å hjelpe din sønn eller datter Få ansatt

Følgende forslag vil hjelpe deg med å ta en konstruktiv rolle og hjelpe barnet ditt til å ta positive skritt mot å planlegge sin karriere og lander en jobb.

1. Oppmuntre barnet ditt til å lære om karriere fra tidlig alder. Diskuter din rolle på jobb og rollen som kollegaer på arbeidsplassen din. Foster nysgjerrighet om de yrkesmessige engasjementene til venner, andre familiemedlemmer og naboer. Introduser barnet ditt til ressurser med karriereinformasjon som Handbook for Outlook.

2. Undersøk tjenestene som tilbys av barnets videregående veiledning eller høyskole karriere kontor. De fleste kontorer vil ha detaljerte nettsteder som beskriver deres tjenester. Pek ut programmer og ressurser som du tror kan være nyttig for din sønn eller datter. Be barnet ditt om å sette opp et møte med en karriere rådgiver tidlig i sine videregående eller høyskole år, så de har mulighet til å utforske deres muligheter.

3. Lær barnet ditt hvordan du skal gjennomføre et informasjonsintervju og få dem til å praktisere med deg og andre nærkontakter. Disse møtene vil hjelpe dem med å utforske alternativer, skape intervjuevner og gi positive inntrykk som kan føre til jobber og praktik. Introduser dem til kolleger og lokale fagfolk i roller som gnister deres nysgjerrighet. Hjelp dem til å skrive sin første e-post og be om å sette opp et informasjonsmøte, og kritisere etterfølgende brev til du er sikker på at de representerer seg effektivt.

Hjelp dem til å generere en liste over spørsmål å spørre.

4. Oppmuntre sønnen eller datteren til å sette opp jobbskygger gjennom hans eller hennes veiledning eller karrierekontor eller gjennom dine kontakter eller lokale fagfolk. Jobbskyggende opplevelser vil hjelpe dem til å styrke kontaktene og utforske arbeidsroller og arbeidsmiljøer.

5. Understreke betydningen av å oppnå erfaring og eksperimentere med interesser gjennom praktik og sommerjobber som starter i videregående skole. Ikke fest på penger; oppmuntre til ubetalte praktikplasser til å bygge gjenopptaksfôr. Det vil lønne seg senere.

6. Insistere på at de formulerer et utkast til deres CV (med hjelp fra skoleleverandører) fra en tidlig alder for å vise dem viktigheten av å få erfaring. Skoleaktiviteter og idrett kan brukes til å fylle ut dokumentet før akkumulering av formell arbeidserfaring.

7. Forkynn evangeliet om nettverk. Del eksempler på hvordan bruk av kontakter har hjulpet deg og andre under jobbsøk. Hjelp dem til å organisere en nettverkskampanje ved å dele familie / vennekontaktene dine og veilede dem om effektive måter å nærme seg kontakter. Sørg for at barn i høyskolebarn når ut til sine karriere- og alumnikontorer og spør om nettverkskontakter i interessepunkter og nettverkshendelser sponset av deres høyskole.

8. Be dem om å gjøre en avtale for et treningsintervju på skolen deres og / eller gjennomføre et mockintervju selv. Diskuter intervjuingsstrategi med dem.

9. Gjennomgå jobb / praktikoppslag med dem fra skolens databaser og nettsteder som Indeed.com. Angi ukentlige mål for søknader. Hjelp kritikk og korrekturlest deres dekselbrev.

10. Bli involvert i skolens karriere.Frivillig for å hjelpe barnets karriere kontor med nettverk hendelser og karriere dager. Du vil møte andre foreldre som kan være til hjelp for barnet ditt i en "du gni ryggen min, og jeg vil gni din" måte.

11. Unngå å snakke med arbeidsgivere på ditt barns vegne eller ledsage barnet ditt til karriere hendelser eller intervjuer. Hjelp til å utstyre dem med kunnskap og ferdigheter, og la dem kjempe for sine egne kamper. Assist med transport etter behov hvis de ikke klarer å kjøre seg selv.

12. Ikke gjør dine voksne barn for komfortable med å henge hjemme etter eksamen. Sørg for at de tar på så mye økonomisk ansvar som mulig - det vil motivere dem til å få en god jobb. Hold dem ansvarlige for å ta produktive skritt som de ovenfor for å søke arbeid mens du subsidiserer dem.

13. Feire deres vellykkede skritt i prosessen. Foreldres ros kan gå langt mot å motivere barnet ditt til å være forlovet. En gratulererende tur til iskremhuset for en oppgave som er godt utført, vil heller ikke skade.


Interessante artikler

Best Betal Online Focus Groups for din Side Hustle

Best Betal Online Focus Groups for din Side Hustle

Hvordan finne de beste betalte nettbaserte fokusgruppene, hvordan virtuelle fokusgrupper jobber, hvordan du melde deg på, hva du kan forvente å tjene og tips for å delta.

De 9 beste Pet Trade Shows

De 9 beste Pet Trade Shows

Utstillinger er en fin måte å nettverket og holde tritt med industrien innovasjoner. Lær om de store dyrebransjens handelsmesser.

3 måter dine ubevisste bias påvirker arbeidsplassen din

3 måter dine ubevisste bias påvirker arbeidsplassen din

Ubevisst bias påvirker mange beslutninger på arbeidsplasser. Se hvordan du kan identifisere og overvinne ubevisst partiskhet som påvirker disse beslutningene.

Den beste kjæledyrfisken til nybegynnere

Den beste kjæledyrfisken til nybegynnere

Å skaffe kjæledyr fisk for første gang er en minneverdig opplevelse. Her er noen kjæledyr fisk anbefalinger for nybegynnere.

Finansiell rådgiver Jobbtilfredshet og beste arbeidsgivere

Finansiell rådgiver Jobbtilfredshet og beste arbeidsgivere

Financial Advisor Satisfaction Survey fra J.D. Power gir innsikt i hvordan finansielle rådgivere ser på sine firmaer og hvor de foretrekker å jobbe.

5 av de beste stedene å lære Basic HTML Online

5 av de beste stedene å lære Basic HTML Online

For de som ønsker å være webdesigner eller utvikler, er HTML den første tingen å lære. Her er fem steder hvor du kan begynne å lære HTML i dag.