• 2024-09-28

Hva er Crowdsourcing?

Hva er Crowdfunding & Crowdsourcing

Hva er Crowdfunding & Crowdsourcing

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Crowdsourcing som en praksis har eksistert mye lengre enn selve siktet, som bare går tilbake til 2006 ifølge Merriam-Webster. Det innebærer å bruke mange forskjellige personer til å utføre tjenester eller å generere ideer eller innhold. Siden øvelsen ble kjent som crowdsourcing, har den blitt populær på internett.

Konseptet er bygget på en tidlig teori fra det 20. århundre, ofte referert til som "visdom av folkemengder". Tanken er at en stor gruppe mennesker samlet kan gi overraskende innsikt eller verdi som en arbeidsstyrke. Det er forankret i eksemplet av den britiske vitenskapsmannen Sir Francis Galton, som i 1907 spurte mer enn 700 personer på et fylkesmesse for å gjette vekten av en okse. Ikke en person gjettet rett, men gjennomsnittet av alle gjetningene ga et nummer som var nesten identisk med oksens vekt.

Hvem bruker Crowdsourcing?

Noen bedrifter bruker crowdsourcing som et middel til å utføre bestemte oppgaver eller generere ideer. Mens tradisjonell outsourcing involverer bedrifter som velger en bestemt entreprenør eller frilanser for en jobb, er crowdsourcing arbeid spredt over en stor, ofte udefinert gruppe.

I tillegg til gjennomføring av oppgaver, kan crowdsourcing også gi verdifulle data basert på handlinger fra store grupper av mennesker. For eksempel kan typen informasjon eller innhold som folk søker på nettsteder som Google eller YouTube, hjelpe bedrifter å gjenkjenne offentlig interesse for elektronisk innhold eller andre produkter og tjenester.

Bortsett fra bedrifter, er det også vanlig for små ideelle organisasjoner eller andre samfunnsorganisasjoner med begrensede budsjetter å bruke crowdsourcing som et middel til å spre en melding eller fremme en hendelse.

Kanskje det mest vanlige eksempelet på crowdsourcing er i programvareutvikling. Mange programvare er "åpen kildekode", noe som betyr at den faktiske koden er tilgjengelig for programmerere å se og se gjennom, slik at de kan gjøre endringer eller tillegg til programvaren. OpenOffice, som er en produktivitetspakke kompatibel med Microsoft Office-produkter, er et av de mer kjente eksemplene på slik åpen programvare. Fordi det er utviklet gjennom en form for crowdsourcing, er det også gratis å laste ned og bruke.

Fordeler og ulemper

Som enhver satsning kommer crowdsourcing med fordeler og ulemper. Før du begynner på en crowdsourcing-kampanje, er det en god ide å vurdere en stor fordel og en stor ulempe forbundet med øvelsen:

  • Pro: Det kan være mye billigere enn å ansette en profesjonell på en tradisjonell måte. For eksempel, hvis en bedrift ønsker å utvikle en ny logo eller et slagord, kan det sette konseptet foran sin kundebase, utfordre folk til å komme med ideer eller design som kan brukes. Denne metoden kan være bra for å oppnå positive resultater fordi mengden kan generere ideer som ingen ville ha oppdaget gjennom en mer tradisjonell tilnærming - og kostnaden kan ikke mer enn å belønne de med de beste ideene med rabatter eller noen andre fordeler.
  • Lure: Kontroll av prosessen er begrenset. Etter samme eksempel på den nye logoen eller designen, ville en tradisjonell tilnærming tillate selskapet å overvåke prosessen fra begynnelse til slutt. Hvis det er enda en liten feilkommunikasjon med mengden i en crowdsourcing-kampanje, kan prosjektet gå i feil retning raskt og kan resultere i noe mer enn bortkastet tid.

Crowdsourcing Markedsplasser

Mange former for crowdsourcing er et middel for å tiltrekke seg gratis arbeidskraft. Ved å søke innspill fra mengden, omgår virksomheter eller andre organisasjoner prosessen med å ansette noen til å gjøre den ønskede jobben. Det er imidlertid former for crowdsourcing som involverer å bli betalt.

Crowdsourcing markedsplasser på nettet, også kjent som "micro-labor" -nettsteder, gir muligheter for grupper av mennesker til å utføre små oppgaver eller "mikro-jobber" for små avgifter. Crowdsourcing nettsteder setter ut åpne samtaler på vegne av klienter som trenger mikrotasker utført. Amazon's Mechanical Turk tilbyr for eksempel virtuelle oppgaver som kan gjøres online hjemmefra, og TaskRabbit knytter folk til å fullføre virtuelle oppgaver i tillegg til å kjøre ærend eller utføre ulike jobber i person.

Mikrobølgeovner på disse områdene gir ikke nødvendigvis den samme form for visdom som de i andre former for crowdsourcing, for eksempel med åpen programvare. Crowdsourcing markedsplasser er forskjellige fordi hver mikroarbeider bare følger instruksjoner fra en crowdsourcer. Imidlertid merker selskaper som bruker mikroarbeid ofte disse oppgaver som crowdsourcing arbeidsplasser, og mottar fortsatt noen av fordelene de kan få fra en stor mengde. Hvis de uttaler at mange små oppgaver skal fullføres og få svar fra mange mikroarbeidere, er det fortsatt mye annerledes enn å ansette en eller flere heltidsansatte for å utføre hver enkelt av disse oppgavene.

Selskapet får fremdeles fordelene ved flere synspunkter over tid fra flere kilder.


Interessante artikler

En lederes rolle og ansvar

En lederes rolle og ansvar

Lær om lederens rolle og primære ansvar og få gode tips for overveielser av en karriere i ledelsen.

Mental Health Counselor Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Mental Health Counselor Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

En psykisk rådgiver hjelper pasienter med å håndtere følelsesmessige, mentale og avhengighetsforstyrrelser. Lær om utdanning, ferdigheter, lønn og mer.

Medisinsk sekretær Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Medisinsk sekretær Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Medisinsk sekretær spiller en nøkkelrolle i å yte kontorstøtte til medisinsk personale. Hvis du er svært organisert og effektiv, kan dette være jobben for deg.

Hvordan modellering komp kort brukes

Hvordan modellering komp kort brukes

Et av de viktigste markedsføringsmaterialene for kommersielle modeller er et komposittkort. Dette lille stykket papir har kraft til å gi store resultater.

Finans Internships Med Bank of America

Finans Internships Med Bank of America

Bank of America tilbyr en rekke internships for studenter / karrierevekslere som ønsker å lære mer om bank og finansindustrien.

Funksjonen til et Modellerings Moderbyrå

Funksjonen til et Modellerings Moderbyrå

Her er en titt på rollene og fordelene ved et modelleringsmedlems byrå. Finn ut hva det er, og hvis du trenger en agent for å få en jobb.