• 2024-09-20

Forensic Psychologist Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Самые быстрые лапки в Скайриме #8 Котик коллекционер душ и топоров . SLMP + RfaD.

Самые быстрые лапки в Скайриме #8 Котик коллекционер душ и топоров . SLMP + RfaD.

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Begrepet "rettsmedisinske psykologer" sannsynligvis bringer tankene om rask kriminalitetsløsning som sett på mange populære tv-programmer og filmer. Fra CSI og Profiler til og med Hannibal Lecter, er det fristende å tro at rettsmedisinsk psykologi er full av handling og adrenalin, og hjelper politiet til å få ned en ny kriminell hver uke.

I virkeligheten kan jobben til en rettsmedisinsk psykolog være langt mindre glamorøs eller spennende, men det er på ingen måte mindre interessant eller givende. Hvis du har en lidenskap for å studere hvordan sinnet fungerer, spesielt hvordan det gjelder kriminell rettferdighet, kan du finne en karriere innen rettsmedisinsk psykologi for å være både utfordrende og tilfredsstillende.

En karriere innen rettsmedisinske psykologi gir mange muligheter til å hjelpe andre, og som med andre karriere innen kriminologi, kan det være ekstremt tilfredsstillende. Emnet kan imidlertid vise seg å være forstyrrende til tider, avhengig av ditt eget toleransnivå.

Forensiske psykologer bruker prinsippene for psykologi til å jobbe med advokater, dommere og andre juridiske spesialister for å analysere og forstå de psykologiske detaljene i ulike saker.De spesialiserer seg vanligvis på områder som sivile, kriminelle eller familiemessige saker, og ofte vitner som sakkyndig vitne i retten.

I tillegg arbeider rettsmedisinske psykologer ofte med dem som demonstrerer ekstreme følelsesmessige tilstander. Som et resultat kan jobben noen ganger vise seg å være både fysisk og psykisk krevende.

Forensic Psychologist Plikter og ansvar

Som det er tilfelle med kriminologibransjen som helhet, er en rettsmedisinsk psykologs jobbfunksjoner mange og mangfoldige. I stedet for å være en enestående okkupasjon med tydelig definert oppgave og stillingsbeskrivelse, refererer jobbtittel til et hvilket som helst antall spesialiseringer innen psykologi. Begrepet Forensic Psychology refererer ganske enkelt til psykologiens praksis i tilknytning til loven og det sivile eller straffesystemet.

Det amerikanske styret for rettsmedisinske psykologi definerer det slik: Forensisk psykologi er anvendelsen av vitenskap og yrke av psykologi til spørsmål og problemstillinger knyttet til lov og rettssystem.

I legemannens termer er en rettsmedisinsk psykolog bare en psykolog som arbeider for eller med det juridiske systemet. Som sådan kan noen antall jobbfunksjoner være involvert i en rettsmedisinsk psykologs arbeidsdag. Som rettsmedisinsk psykolog kan plikter og ansvar omfatte:

  • Kriminalprofileringstjenester
  • Utredning av barnevilkår
  • Undersøk rapporter om overgrep mot barn
  • Ekspert vitne / rettssalen vitnesbyrd om psykologiske spørsmål for retten
  • Evaluere mistenkte kriminelle for mental kompetanse og deres evne til å stå på prøve
  • Evaluere dømt kriminelle for å hjelpe til med å skape planer for rehabilitering
  • Evaluere potensielle jurymedlemmer og rådføre seg med å påtale forsvaret, og saksøkerens advokater med hensyn til valg av juryer
  • Evaluere vitner, for eksempel barn, for å verifisere sannferdighet og / eller evne til å huske viktige fakta og omstendigheter
  • Konsultere med, og gi opplæring og læreplanutvikling for, rettshåndhevelse og korrigeringsbyråer
  • Undervisning bachelor- og utdannelsesprogrammer, samt på juridisk skoler for juris doktorgradskandidater
  • Evaluering av potensielle politibetjente for sysselsetting gjennom psykologiske undersøkelser

Forensic Psychologist Salary

En rettsmedisinsk psykologs lønn varierer ut fra fagområdet, nivået på erfaring, utdanning, sertifiseringer og andre faktorer. Øvelse av kliniske psykologer som arbeider i rettsmedisin som konsulenter, regner vanligvis med en timepris, som kan være så høy som flere hundre dollar i timen for sine tjenester.

En psykolog som arbeider i fengselssystemet vil tjene en betydelig lavere lønn. Forensic psykologer som jobbet for statsregeringer var blant de lavere lønnstakere. Ifølge u.S. Bureau of Labor Statistics, lønnsområdet for alle psykologer, inkludert de som jobber i rettsmedisin, er som følger:

  • Median Årlig Lønn: $ 79,010 ($ 37,99 / time)
  • Topp 10% årlig lønn: Mer enn $ 129,250 ($ 62,14 / time)
  • Bunn 10% årlig lønn: Mindre enn $ 43,800 ($ 21,06 / time)

Utdanning, opplæring og sertifisering

Dette yrket krever vanligvis en avansert grad og lisensiering, som følger:

Utdanning: For å samhandle med og evaluere klienter eller pasienter, er en doktorgrad nødvendig. Mange post-graduate programmer krever en bachelorgrad i psykologi som en forutsetning. Noen programmer kan imidlertid bare kreve et bestemt antall semester timer i psykologi kombinert med kurs i andre fag.

De som har en mastergrad i psykologi kan utføre arbeid på forskningsnivå. Det er generelt forstått at en avansert grad er nødvendig for å kunne praktisere som rettsmedisinsk psykolog.

lisensiering: I tillegg til utdanningskrav har hver stat lisensieringskrav. Spesifikke kvalifikasjoner varierer fra stat til stat, men inkluderer kombinasjoner av utdanning og arbeidserfaringskrav. I tillegg er det nødvendig å ta og bestå en standardisert test for å få lisens.

Forensic Psychologist Ferdigheter og Kompetanser

I tillegg til spesifikk utdanning og andre krav til jobben, må rettsmedisinske psykologer ha følgende ferdigheter for å kunne utføre jobben sin vellykket:

  • Kommunikasjons ferdigheter: Disse personene må kommunisere regelmessig med dommere, innsatte, forbrytelsesofre og advokater. De trenger å justere kommunikasjonsstilen avhengig av situasjonen og har sterke talemåter og lytteferdigheter også.
  • Objektivitet: Arbeidet kan bli skatt og følelsesmessig, og enkeltpersoner må opprettholde objektivitet, uavhengig av hvem de arbeider med, enten en kriminell, offer, advokat eller andre parter. Forensic psykologer må også unngå å bli følelsesmessig knyttet til noen av partene de samhandler med.
  • Kritisk tenking: Rettsmedisinske psykologer må kunne gjøre kritiske observasjoner fra ulike partier, tolke forskningsdata, og ta rettidige, informerte beslutninger.
  • Nøyaktig: Jobben er avhengig av perceptiv observasjon og analyse av faktorer som kroppsspråk.
  • Medfølelse: Forensisk psykologi bringer et menneskelig element til et regjeringens system, og det er viktig å ha medfølelse for involverte parter samtidig som objektivitet opprettholdes.

Jobbutsikt

Ifølge US Bureau of Labor Statistics, forventes utsiktene for bestemte nisjer innen psykologi og rettsmedisinsk psykologi å vokse med 14% til 2026. De fleste muligheter vil være for de som spesialiserer seg på industriell psykologi, særlig i testing og evaluering av straffesaker søkere. Denne veksten er i forhold til den forventede veksten på 7% for alle yrker.

Arbeidsmiljø

En lisensiert rettsmedisinsk psykolog kan være ansatt direkte av staten, eller en lokal eller føderal regjering. I de fleste tilfeller arbeider de imidlertid hovedsakelig med privat praksis og gir konsulenttjenester til domstolene eller politibyråene på kontraktsbasis.

Fremdriftsplan

Rettsmedisinske psykologer velger ofte sin egen arbeidstid og kan jobbe deltid som konsulenter mens de opprettholder sin egen private praksis. Avhengig av innstillingen der de jobber, kan disse personene måtte imøtekomme klienter under helger eller kvelden skift.

De som jobber i klinikker, sykehus, skoler, offentlige organisasjoner og andre arbeidsgivere, er vanligvis heltid under vanlig arbeidstid, selv om jobber på sykehus og andre helsetjenester kan kreve helger eller kvelden skift.

Hvordan få jobben

TURNUSKANDIDAT

Som en del av en Ph.D. program, psykologi studenter vanligvis jobber som praktikanter. Disse jobbene kan ofte bli funnet gjennom skolens karriereksentrum, gjennom professorforbindelser, eller ved å finne praktikmuligheter gjennom søkesider på Internett.

NETTVERK

Delta på hendelser satt opp av bransjeorganisasjoner som American Psychological Association (APA) og blande seg med andre i yrket for å få kontakt med potensielle ansattledere og folk som kan henvise deg til åpne stillinger.

SØKE OM

Benytt deg av kontakter gjennom internships og nettverk, og se på jobbsøkningsressurser som Indeed.com, Monster.com og Glassdoor.com for ledige stillinger. Du kan også besøke bransjespesifikke nettsteder som APAs online karriere senter for jobbåpninger.

Sammenligning av lignende jobber

Folk som er interessert i en rettsmedisinsk psykologkarriere, bør også vurdere følgende karriereveier, oppført med deres medianårslønn:

  • Ekteskap og familie terapeut: $ 50,090
  • Sosiolog: $ 82,050
  • Sosialarbeider: $ 49.470

Interessante artikler

Hva er et oppholdsintervju med utvalgsspørsmål

Hva er et oppholdsintervju med utvalgsspørsmål

Hva er et oppholdsintervju, forskjellen mellom utgangs- og oppholdsintervjuer, hvorfor arbeidsgivere utfører dem, og eksempler på oppholdsintervjuer.

Trenger du prøveproblemer for å finne ut hvorfor ansatte bor?

Trenger du prøveproblemer for å finne ut hvorfor ansatte bor?

Trenger du spørsmål til et oppholdsintervju? Bruk disse eksemplene til å utvikle dine egne spørsmål for å finne ut hvorfor dine beste medarbeider er med deg.

Steg-for-trinns veiledning for å sette karrieremål

Steg-for-trinns veiledning for å sette karrieremål

Å velge din karriere er en av de viktigste beslutningene du vil gjøre. Her er en trinnvis veiledning for å evaluere alternativer og sette karrieremål.

Oppnå arbeidssaldo med Stephen Coveys fire kvadranter

Oppnå arbeidssaldo med Stephen Coveys fire kvadranter

Fedre som ønsker å balansere sitt arbeid bedre, og livet kan lære mye av Stephen Coveys Time Management Matrix. Lær om de fire kvadranter.

STEM - Vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk

STEM - Vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk

Lær om STEM karriere. Finn ut om du bør studere en av fagområdene som utgjør dette feltet og få en beskrivelse av 45 STEM yrker.

Fremgangsmåtene i forbundsregeringsprosessen

Fremgangsmåtene i forbundsregeringsprosessen

Når føderale byråer oppretter forskrifter, går de gjennom en regimentert føderal reguleringsprosess. Lær om disse trinnene.