• 2024-09-28

Storbritannia Curriculum Vitae (CV) Eksempel

CV Sample | Sample of CV | Curriculum Vitae Samples | Sample of Curriculum Vitae | CV Example

CV Sample | Sample of CV | Curriculum Vitae Samples | Sample of Curriculum Vitae | CV Example

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Følgende er et eksempel på en curriculum vitae (CV) som brukes til å søke jobb i Storbritannia.

I andre regioner i verden krever arbeidsgivere ofte jobbkandidater til å sende inn CVer. Men internasjonal CVS er faktisk ganske forskjellig fra amerikanske CVer. I USA brukes CV i bestemte bransjer, for eksempel akademia, vitenskapelige forskningsfelt og medisinsk yrke. De er ofte lengre enn tradisjonelle CVer (begynner på 2-3 sider for kandidater på kandidatnivå), og er ment å understreke faglig og faglig bakgrunn og legitimasjon.

CVer i andre land ligner mer på amerikanske CVer enn de er i amerikanske CVer.Med noen få unntak, har de en tendens til å være mer kompetansebasert enn legitimasjonsbasert. Det som skiller dem fra karrieresøkedokumenter som brukes i USA, er at de ofte krever personlig informasjon om at det ville være ulovlig for amerikanske arbeidsgivere å be om (på grunn av diskriminering og andre arbeidslovgivninger om EEOC).

Når du søker om en internasjonal jobb, må du vite det forventede CV-formatet og innholdet som kreves - og dette kan variere mye, avhengig av nasjonen du målretter mot. En CV som er skrevet for en jobb i Storbritannia, vil være litt annerledes enn en som er skrevet for et annet land som Tyskland eller Portugal.

Tips for å skrive en CV for en jobb i Storbritannia

Inkluder personlig informasjon.Som alle CVer eller CVer, ta med navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse øverst. Mens noen land krever at du inkluderer andre personlige opplysninger, som din sivilstand eller alder, er dette ikke nødvendig i Storbritannia. Du trenger heller ikke å ta med et bilde av deg selv (med mindre dette er spesifikt forespurt av en arbeidsgiver).

Ta med en personlig profil. Etter at du har oppgitt dine kontaktopplysninger, kan du starte CVen din med en profesjonell profil i en oppsummering av karrieremålene dine og ferdighetene du kan tilby en arbeidsgiver.

Inkluder all relevant arbeidserfaring.Fordi en CV kan være lengre enn et CV, kan du gjerne inkludere all relevant arbeidserfaring i delen "Sysselsettinghistorie" i CVen din. Under den grunnleggende informasjonen for hver stilling (firma, jobbtittel, ansatt, etc.), ta en kort oversikt over dine ansvarsområder og prestasjoner. Inkluder dette i en punktliste eller i et lite avsnitt.

Ikke føler at du må begrense din CV til bare de siste tiårene. Hvis du har aktuell erfaring fra lengre tilbake, har du muligheten til å inkludere dette (selv om det absolutt ikke er nødvendig at du gjør det). Det er imidlertid ikke nødvendig å gi oppsummeringer og prestasjoner for stillinger du har holdt for mer enn ti år siden - det er nok å bare oppgi navnet på arbeidsgiveren, deres plassering, din jobbtittel og datoene som er ansatt.

Skriv mer enn en side (om nødvendig).De fleste CVer i USA er bare en side i lengden (med mindre noen søker på en høyere nivå og har lang erfaring). Dette er imidlertid ikke tilfelle for CV i Storbritannia. Din CV kan være to eller flere sider. Selvfølgelig vil du bare inkludere relevant informasjon i din CV, så legg ikke til informasjon bare for å forlenge CVen din. Også unngå å ha bare en eller to linjer på den siste siden av din CV. Dette ser rotete ut; I så fall må du revidere CVen din slik at den fyller ut hver side.

Inkluder relaterte interesser (valgfritt).Enkelte CVer for jobber i Storbritannia inkluderer en "Interesser" eller "Interesser og prestasjoner" som inneholder hobbyer utenfor arbeidet. Denne delen bidrar til å vise din personlighet i CV-en. Men hvis du inkluderer en seksjon som dette, må du kontrollere at interessene du inkluderer, er i det minste noe relatert til stillingen. For eksempel, hvis du søker om jobb i utendørs utdanning, kan du nevne i denne delen at du er medlem av en klatringsklubb.

Angliciser stavemåten din. Når du søker på jobber i Storbritannia, må du bruke britisk engelsk (for eksempel i Storbritannia er ubetalte "praktik" referert til som "arbeidsopplevelser." En sentral del av dette er å bruke riktig engelsk stavemåte og den enkleste måten å gjøre dette er å stavekontroll din CV ved å bruke engelsk engelsk innstilling. For å gjøre dette i Windows:

1. Velg hele teksten til din CV, og åpne deretter kategorien "Review".

2. Klikk på "Språk" -verktøyet i Språkgruppen og velg deretter "Angi korrektursprog".

3. Klikk på "Engelsk (Storbritannia), og deretter" OK ".

4. Trykk på F7 for å få Word til å sjekke stavemåten og grammatikken.

5. Gjør de nødvendige rettelsene.

Proofread forsiktig.Som alle CV eller CV, må du sørge for å redigere CVen din grundig før du sender den til en arbeidsgiver. Proofread for eventuelle skrivefeil eller grammatiske feil. Pass også på at formateringen er jevn gjennom hele CV-en. Hvis du for eksempel setter en av seksjonstitlene i fet skrift, må du sørge for å sette alle seksjonstitlene i fet skrift. Vurder å spørre en venn, familiemedlem eller karriereveiledning om å se over din CV også.

UK Curriculum Vitae Sample

Her er et eksempel på hva en CV skrevet for jobber i Storbritannia ser ut. Last ned britisk CV-mal (kompatibel med Google Dokumenter og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Last ned Word-malen

UK Curriculum Vitae Sample (Tekstversjon)

Eleanor engelsk

11 Main Road, Preston, London PR 1

[email protected]

123.111111 (Cell)

PROFESSIONEL SAMMENDRAG

Allsidig og kreativ profesjonell posisjonert til å utmerke seg innen rollen som krever tverrfunksjonell grafisk design, digital design og utvikling av nettsider. Velbevandret i programvare teknologier, inkludert Microsoft Office Suite og Adobe Creative Suite.

UTDANNING

HND i databehandling, mai 2015

UNIVERSITET CENTRAL LONDON, London, Storbritannia

Moduler inkludert: Programvareutvikling, databasesystemer, multimedie- og systemanalyse

BTEC Diplom i informasjonsteknologi, mai 2012

PRESTON COLLEGE, Preston, England

Moduler inkludert: Business IT, Intro til Digital Design, Programmering, Design Databaser og Organisasjoner i IT

PROFESJONELL ERFARING

Frelsesarmeen, London, Storbritannia

IT Mentor Frivillig , April 2017 - stede

Tren sluttbrukere på hvordan du bruker og bruker programvare som Word, Excel og PowerPoint.

  • Ansvarlig for vedlikehold av maskinvare og programvare som brukes til opplæringsformål og anbefaler reparasjoner til ledelsen når det er aktuelt.

European Training Services, Praha, Tsjekkia

Grafisk design Arbeidserfaring , Mai 2013 - juli 2013

Pliktene inkluderte å skape webinnhold, redigere grafikk og skrive kopiering for kunders nettsteder og reklamemateriell.

  • Samarbeidet med tverrfunksjonelle lag for å designe høyt profilert webinnhold for selskaper som Spencer, Projekt Blue og Global United.

Computer Science Corporation, London, Storbritannia

Triage Administrator , Desember 2012 - april 2013

Overvåkede tilordnede ordrekøer og tildelt arbeid fra de aktuelle køene.

  • Inntastede bestillingsordre nøyaktig og raskt.

HM Revenue & Customs, London, Storbritannia

Administrativ assistent , Desember 2011 - desember 2012

Organisert og arkivert papirarbeid, sette opp postsystemer og behandlet tilbakemeldinger av dokumenter.

  • Spilt nøkkelrolle i å bidra til å sette opp og trene personell i nye kontorsoftwaresystem.

INTERESSER

Frivillig redaktør, The Headless Way

IT Mentor til offentlige skoleelever

Personlig mat blogging


Interessante artikler

Hvordan HR skal håndtere betale når en ansatt avgår

Hvordan HR skal håndtere betale når en ansatt avgår

Hvis du ønsker en ansattes avgang som du ville ha sparket, er det hva du skal gjøre med å betale dem de siste to ukene de ikke fungerte.

Det Pitot-Static System Powers Aircraft Instruments

Det Pitot-Static System Powers Aircraft Instruments

Det du trenger å vite om det pitot-statiske systemet, systemet som leverer strøm til tre grunnleggende flyinstrumenter.

Hvordan HR bruker data for å rekruttere talentfulle medarbeidere

Hvordan HR bruker data for å rekruttere talentfulle medarbeidere

I tillegg til de menneskelige og interaktive forholdene som er til stede når du rekrutterer talentfulle medarbeidere, kan HR også bruke data for å rekruttere talent. Finn ut hvordan.

Lær om betydningen av et salgsteam

Lær om betydningen av et salgsteam

Mens salget vanligvis er en individuell jobb, er mange salgsprosjekter en del av et salgsteam. Lær elementene og betydningen av et godt salgsteam.

Betydningen av ansattes kompensasjon og fordeler

Betydningen av ansattes kompensasjon og fordeler

Bruk din ansettelsespakke for å øke rekruttering og opprettholdelse, med disse tipsene for å skape et konkurransedyktig kompensasjonsprogram.

Hvordan er vårt selskap bedre enn din nåværende arbeidsgiver?

Hvordan er vårt selskap bedre enn din nåværende arbeidsgiver?

Lær hvordan du svarer på intervjuespørsmål om hvordan bedriften du intervjuer med, er bedre enn din arbeidsgiver, med eksempler på de beste svarene.