• 2024-07-02

Forskjellige CV-typer

How to write a CV in 2020 [Get noticed by employers]

How to write a CV in 2020 [Get noticed by employers]

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det finnes flere grunnleggende typer gjenopptak du kan bruke til å søke om jobbsøkinger. Du kan velge å skrive en kronologisk, funksjonell, kombinasjon eller et målrettet CV. Hver gjenopptattype brukes til forskjellige formål. Derfor, når du bestemmer hvilken type CV du skal bruke, må du tenke på dine nåværende forhold.

Kronologisk CV

Et kronologisk CV starter ved å oppgi arbeidshistorikken din, med den nyeste plasseringen som er oppført først. Under din siste jobb, opplister du de andre jobbene i omvendt kronologisk rekkefølge. Arbeidsgivere foretrekker vanligvis denne type CV fordi det er lett å se hvilke jobber du har holdt og når du har jobbet med dem. Dette er den vanligste CV-typen.

Denne typen gjenoppta fungerer bra for jobbsøkere med en sterk, solid arbeidshistorie. Hvis du starter karrieren din, eller hvis du endrer karrierefelt, kan du vurdere en annen CV-type.

Funksjonell CV

Et funksjonelt CV fokuserer på dine ferdigheter og erfaringer, heller enn på din kronologiske arbeidshistorie. I stedet for å ha en «arbeidshistorie» -seksjon på toppen av CV-en din, kan du ha en "profesjonell opplevelse" eller "oppnådd" seksjon som viser ulike ferdigheter du har utviklet gjennom årene.

En funksjonell CV inneholder også en resumssammendrag eller overskrift øverst, som beskriver personens ferdigheter og prestasjoner. En funksjonell CV kan ikke inkludere ens ansettelseshistorie i det hele tatt, eller kanskje en kort liste over arbeidshistorie nederst på CV-en.

Funksjonelle CVer brukes oftest av personer som skifter karriere eller som har hull i deres arbeidshistorie. Det er også nyttig for personer som er nye for arbeidsstyrken, har begrenset arbeidserfaring, eller som har et gap i deres arbeid. Ved å markere ferdigheter fremfor arbeidshistorie, kan man understreke at han eller hun er kvalifisert for jobben.

Kombinasjons CV

En kombinasjon gjenoppta er en blanding mellom et kronologisk CV og en funksjonell CV. På toppen av CV er en liste over ens ferdigheter og kvalifikasjoner. Nedenfor er en kronologisk arbeidshistorie. Arbeidshistorien er imidlertid ikke fokuset på CV-en, og tar vanligvis ikke mye plass på CV-en.

Med denne typen CV kan du markere ferdighetene du har som er relevante for jobben du søker om, samt gi din kronologiske arbeidshistorie. Tross alt, ønsker de fleste arbeidsgivere å se din kronologiske arbeidshistorie, selv om historien ikke er veldig omfattende.

Denne typen gjenopptak hjelper deg med å fremheve hva som gjør deg best egnet til jobben, samtidig som du gir arbeidsgiveren all den informasjonen han eller hun vil ha.

Infografisk CV

Infografiske CVer inkluderer grafiske designelementer i tillegg til eller i stedet for tekst. Et tradisjonelt CV bruker tekst for å liste opp kandidatens arbeidserfaring, utdanning og ferdigheter, mens et infografisk CV bruker layout, farge, design, formatering, ikoner og font styling for å organisere innhold.

Fortsett med profilen

Et CV med en profildel inneholder en kortfattet oppsummering av en søkeres ferdigheter, erfaringer og mål som de relaterer seg til en bestemt jobb. Dette sammendraget (vanligvis ikke mer enn et par setninger lenge) hjelper kandidaten til å "selge" seg til det selskapet som han eller hun søker.

Å legge til en profil er nyttig for nesten enhver søker. Hvis du har lang erfaring, kan en profil forklare den erfaringen til hiring manager med en gang. Hvis du har begrenset arbeidserfaring, kan en profil hjelpe deg med å markere ferdighetene du har.

Målrettet CV

Et målrettet CV er et CV som er tilpasset for å spesielt fremheve erfaringen og ferdighetene du har som er relevante for jobben du søker om. Det tar mer arbeid å skrive et målrettet CV enn å klikke for å søke med ditt eksisterende CV. Men det er vel verdt innsatsen, spesielt når du søker om jobber som passer perfekt til dine kvalifikasjoner og erfaringer.

Prøv å skrive et målrettet CV for hver jobb. Arbeidsgivere kan lett se når du sender inn et generisk CV, i stedet for å tenke på hvorfor du er kvalifisert for den aktuelle jobben.

Nontraditional Resume

Et ikke-tradisjonelt CV er en unik versjon av CV-en som kan inkludere bilder, grafikk, bilder, grafer og andre bilder. Det kan være en online CV, eller et fysisk CV med infographics, som nevnt ovenfor. Det kan også være en video eller et CV på et nettsamfunn for sosiale nettverk.

Ikke-tradisjonelle CVer er ideelle for folk i kreative felt, som ønsker å demonstrere deres evne til å lage visuelt engasjerende design eller å lage websider. Det kan være en god måte for en jobbkandidat å skille seg ut fra mengden i yrker som design, webdesign, journalistikk og mer.

Mini Resume

En mini CV inneholder en kort oppsummering av karriere høydepunkter og kvalifikasjoner. Den inneholder bare informasjonen som gjelder stillingen du søker om eller bransjen du vil jobbe med.

I de fleste tilfeller vil ditt tradisjonelle CV være passende. En mini CV kan imidlertid være nyttig på jobbmesser eller karriere nettverk hendelser når du møter mange mennesker og ønsker å forlate dem med noe mer enn bare et visittkort. Du kan også bruke et mini-CV når du er nettverk, og vil at kontakten din skal formidle informasjonen din til en ansattansvarlig eller rekrutterer.


Interessante artikler

Pass på at du brann ansattes juridisk og etisk

Pass på at du brann ansattes juridisk og etisk

Trenger du tips om hvordan man juridisk og etisk kan si opp en ansatt fra jobben sin? Spør disse spørsmålene for å sikre at oppsigelsen er rettferdig og støttbar.

Sysselsettingskontroll og referansekontroller

Sysselsettingskontroll og referansekontroller

Hvordan forberede seg på hvilken type informasjon arbeidsgivere søker når de verifiserer sysselsetting eller kontroller referanser.

Sysselsettingskontroll og prøvepolitikk

Sysselsettingskontroll og prøvepolitikk

Interessert i å forstå hvordan arbeidsverifisering fungerer og hva det er? Her er en enkel forklaring pluss en utvalgspolicy.

Hvordan styrke dine ansatte

Hvordan styrke dine ansatte

Interessert i en definisjon av medarbeidermakt? Her ser det ut som eksempler som illustrerer det i aksjon.

Hvordan finne kandidater som trives i en empowered Work Culture

Hvordan finne kandidater som trives i en empowered Work Culture

Lær om bemanningsgodkjenning og bruk disse eksemplarene for jobbintervju for å finne kandidater som trives i empowered work kulturer.

Sysselsetting Verifikasjonsbrev Eksempel og maler

Sysselsetting Verifikasjonsbrev Eksempel og maler

Prøv dette eksemplet ansettelsesbekreftelsesbrev og maler for å bekrefte at en person er / var ansatt i et selskap.