• 2024-07-01

Doktor Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Авиакомпания UTair

Авиакомпания UTair

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Etter å ha gitt diagnoser, behandler leger pasienter som lider av sykdommer og skader. Legene kalles også leger og de kan enten være medisinske leger (M.D.) eller leger av osteopatisk medisin (D.O.).

Begge typer leger bruker tradisjonelle behandlingsmetoder som medisiner og kirurgi, men D.O.s legger vekt på kroppens muskuloskeletale system, forebyggende medisin og helhetlig pasientbehandling. Leger kan være hovedsykepleiere eller de kan spesialisere seg på et bestemt medisinområde, for eksempel internmedisin, akuttmedisin, obstetrik og gynekologi, nevrologi, pediatri, geriatri, psykiatri, endokrinologi, oftalmologi eller anestesiologi.

Doktorsoppgaver og ansvar

Spesifikke ansvarsforhold varierer etter spesialitet, men alle leger må kunne utføre følgende oppgaver:

  • Vurder symptomer
  • Diagnoseforhold
  • Prescribe og administrere behandling
  • Gi oppfølging av pasienter, henvis dem til andre leverandører, og tolk deres laboratorieresultater
  • Samarbeide med legeassistenter, sykepleierutøvere, registrerte sykepleiere og andre helsepersonell
  • Prescribe medisiner
  • Hold deg oppdatert på medisinsk teknologi og forskning

Siden leger er ansvarlige for pasientens trivsel, er dette yrket mer krevende enn de fleste. I tillegg til å ha omfattende kunnskaper om medisin, må de kunne kommunisere sine funn til pasienter som vanligvis ikke har samme kunnskap. De jobber med folk når de er mest sårbare, og dette krever empati i tillegg til nødvendig teknisk kunnskap.

Utover de grunnleggende oppgaver og ansvar for alle leger, krever hver spesialitet på feltet at leger skal kunne utføre oppgaver som er spesifikke for disse jobbene. Kirurger, for eksempel, må ha den manuelle fingerferdigheten til å utføre presise operasjoner og utholdenhet til å tilbringe timer om gangen i operasjonen.

Doktor Lønn

Inntektene til leger og kirurger varierer etter spesialitet.

  • Median årlig lønn: $208,000

Utdanning, opplæring og sertifisering

Etter studiestudier krever det vanligvis minst 7 år å bli lege, og noen ganger lengre på skolen og trening avhengig av den spesifikke karriereveien.

  • Utdanning: Potentielle leger må aksepteres til en akkreditert medisinsk skole som vanligvis krever å fullføre et grunnskole før-med-program. Det inkluderer å ta betydelige kurs i biologi, anatomi og fysiologi, kjemi og generell vitenskap. Medisinsk skole er et fireårig program. Forbindelseskomiteen for medisinsk utdanning (LCME) godkjenner medisinske skoler som gir en M.D.-grad. Osteopatiske medisinske skoleprogrammer (de som gir en D.O.-grad) mottar akkreditering fra den amerikanske osteopatiske foreningskommisjonen for osteopatisk høgskoleakkreditering (COCA).
  • Trening: Medisinsk skole følger etter et opplæringsprogram som vanligvis varer fra tre til sju år, avhengig av spesialitet. Akkreditering rådet for Graduate Medical Education (ACGME) og American Osteopathic Association (AOA) akkreditere residensprogrammer for henholdsvis M.D.s og D.O.s. I juli 2015 begynte disse organisasjonene, sammen med American Association of Colleges of Osteopathic Medicine (AACOM), å bevege seg mot et enkelt akkrediteringssystem. Denne overgangen forventes å være fullført i juli 2020.
  • lisensiering: Legene trenger en lisens fra et statlig medisinsk eller osteopatisk styre for å trene i USA. Kravene varierer fra stat til medlemsstat, og finnes på Federation of State Medical Boards hjemmeside. Selv om kravene varierer, må alle M.D.s passere USAs medisinske lisenseksamen (USMLE) og D.O.s må passere den omfattende osteopatiske medisinske lisensprøven (COMLEX-USA).

Doktorkompetanse og kompetanse

I tillegg til oppgradering fra medisinsk skole og lisensavtale, trenger leger også spesifikke myke ferdigheter for å lykkes i denne okkupasjonen. Disse er evner som enten er født eller oppnådd gjennom livserfaring. Blant dem er:

  • Problemløsning: Etter å ha vurdert pasientens symptomer og diagnostisert, må legene velge riktig behandling. For å gjøre dette, vil de trenge kritiske tenkning ferdigheter for å sammenligne tilgjengelige alternativer.
  • Kommunikasjons ferdigheter: Utmerkede lytteferdigheter tillater leger å forstå pasientens symptomer og bekymringer. De trenger overordnede verbale kommunikasjonsferdigheter for å forklare diagnoser til pasienter og deres familier og formidle instruksjoner og informasjon om behandling til sykepleiere og andre på personalet.
  • Serviceorientering: En lege må ha hjelp til folk. Selv om det finnes noen baner i dette feltet som ikke involverer å jobbe med pasienter direkte, er de fleste undersøkelser drevet av et ønske om å hjelpe folk.
  • Overvåkning: Legene må være oppmerksomme på endringer i pasientens forhold og svare på dem på riktig måte. Dette kan inkludere alt fra langsiktige endringer i vanlige pasienter til kortsiktige endringer hos pasienter som gjenoppretter fra en bestemt prosedyre eller sykdom.

Jobbutsikt

Det amerikanske arbeidstidsstatistikkprosjektet jobber for leger og kirurger vil vokse med rundt 13 prosent mellom 2016 og 2026. Dette er nesten dobbelt så høyt som 7 prosent vekstprosent for folk i alle karrierer, men litt langsommere enn veksten for annen helsediagnostisering og behandle utøvere. En stadig økende befolkning vil drive etterspørselen etter flere leger.

Arbeidsmiljø

Få yrker varierer like mye med hensyn til arbeidsmiljø som for en lege. En lege med familieøvelse i et lite samfunn kan ha en relativt avslappet operasjon med et lite personale. På den annen side kan leger som arbeider i et nødsituasjonssamfunn i en urbane omgivelser, bli utsatt for ekstreme tilfeller og høy stress med jevne mellomrom. Mange leger velger å spesialisere seg i et bestemt område som ofte dikterer hvilken type miljø de jobber i og hvor mye stress de står overfor.

Fremdriftsplan

Legerplaner kan være krevende, men hvor utfordrende de er, avhenger av deres type arbeid. En barnelege eller en familiepraktiserer kan være i stand til å holde mer vanlige åpningstider, men en kirurg er ofte på vakt og utfører ofte prosedyrer som kan gå bra forbi de åtte timene på en vanlig arbeidsdag. Før du etablerer en karriere, må alle leger fullføre et bosted som vanligvis krever lange timer, inkludert netter og helger, og hyppige perioder med å være på vakt.

Hvordan få jobben

START TIDLIG

Å komme seg inn på medisinsk skolen krever å være en høyt oppnådd student og ta de riktige klassene, inkludert biologi, kjemi, fysikk og matematikk, som en bachelor.

VÆRE FORPLIKTET

Opplæring for å være en lege kan ta så mye som et tiår uten å tjene en lavere grad.

SPECIALISE

Når medisinske studenter begynner med bosted, kan de begynne å fokusere på en spesialitet.

Sammenligning av lignende jobber

Det er mange yrker på det medisinske feltet, bortsett fra leger som hjelper til med å behandle pasienter. Inkludert blant dem, med median årslønn, er:

  • tannleger: $158,120
  • Legerassistenter: $104,860
  • Sykepleierutøvere: $110,930

Interessante artikler

Internships Med Ford Foundation

Internships Med Ford Foundation

Ford Foundation Internship Program ble grunnlagt for 30 år siden for å gi studentene mulighet til å skape sosial endring rundt om i verden.

Lær om Verizon Internships

Lær om Verizon Internships

Verizon internships gir elevene mulighet til å bli involvert i sosiale problemer samtidig som de bidrar til å møte samfunnsbehov over hele verden. Her er det å vite.

Salesforce.com Statsplasser og kvalifikasjoner

Salesforce.com Statsplasser og kvalifikasjoner

Lær om å få en praktik på Salesforce.com, en av de 10 største Enterprise Software Companies.

Her er hvordan du skriver en internship oppsigelse brev

Her er hvordan du skriver en internship oppsigelse brev

Hvis du avgår fra praktikstedet ditt for å ta en jobb hos et annet firma, må du sørge for å skrive et gjennomtenkt avgangsbrev som dette.

Voksenopplæring - En måte å oppleve en ny karriere på

Voksenopplæring - En måte å oppleve en ny karriere på

Voksenopplæringen kan gi karrierevekslere muligheten til å oppleve et nytt yrke. De kan også hjelpe enkeltpersoner som kommer tilbake til jobb.

Fordelene med interning i utlandet

Fordelene med interning i utlandet

Lær hvordan praksisplasser i utlandet gir stor verdi til studenter ettersom de blir nedsenket i en annen kultur og utvikler et globalt perspektiv.