• 2024-05-20

Lærlingsprogrammer kontra internships

Голодание продлевает или СОКРАЩАЕТ жизнь?! Разбор исследований

Голодание продлевает или СОКРАЩАЕТ жизнь?! Разбор исследований

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hva er forskjellen mellom lærling og praktik? Et lærlingsprogram kombinerer trening på arbeidsplassen med faglig opplæring, mens en internship er rent på jobb.

  • Lærlingskamper kalles også to-treningsprogrammer på grunn av de kombinerte yrkeskomponentene og komponentene i klassen.
  • Internship er fokusert utelukkende på utvikling av en bestemt ferdighet, mens lærlinger hjelper enkeltpersoner å sette sine faglige ferdigheter til praktisk bruk i en rekke karrierer.

Forskjellen mellom lærlinger og praktikanter

Hvis du mener at en internship og en lærling er like eller lignende, kan du ikke være lenger utenfor merket. Lærling er formelle, betalte, langsiktige treningsprogrammer som gir verdifull klasserominstruksjon kombinert med opplæring på jobb for dyktige, høyt betalte jobber.

Opplæring fra lærlingskap resulterer vanligvis i en bransjegjenkjent legitimasjon, for eksempel en sertifisering som åpner døren for kontinuerlig ansettelse i feltet.

Praktikplasser er vanligvis kortsiktige (sjelden varer mer enn et år), mens lærerprogrammer kan vare i så mange som fire eller fem år.

Kompensasjon og College Credit

Lærlingskompetanse er også forskjellig fra praksisplasser når det gjelder pengepenger. De fleste lærlinger er betalt, med lønnsøkninger som de som er ansatt, og som tilfaller lærlingen fullfører ulike deler av programmet. Å jobbe som lærling kan føre til en permanent fagforening eller en ikke-faglig stilling i ditt felt, mens en internship bare vil flytte deg opp stigen på en ensrettet måte.

Lærlinger og praktikanter kan tjene høyskolekredit for sine erfaringer, selv om dette er mer sannsynlig for internships enn lærlinger. Når lærlinger tjener kreditt, er det vanligvis gjennom fellesskoler som samarbeider med lærlingsprogrammer, mens praktikanter på fireårige høyskoler ofte får kreditt for sine praktikplasser.

Typer av muligheter

Lærlingsprogrammer har tradisjonelt fokusert på dyktige bransjer i bransjer som produksjon og bygging. Mulighetene er nå mer mangfoldige, blant annet flere områder som helse, IT, energi, telekommunikasjon, næringsliv / finans, transport, landskapsarbeid og gjestfrihet. De fem beste områdene for lærlinger forblir imidlertid langt de tradisjonelle handlerne av rørlegger, snekker, elektriker, lastebilfører og konstruksjonsarbeidere.

Internships er mer sannsynlig å fokusere på pre-profesjonelle roller for potensielle studenter, som reklame, markedsføring, PR, lov, medisin, engineering, økonomi og informasjonsteknologi.

Hvordan finne registrerte lærlingprogrammer

Lærestudiet innenfor Arbeids- og opplæringsdepartementet gir en rekke "registrerte læringsprogrammer". Dette er lærlinger som er godkjent av regjeringen, og som ofte mottar arbeidsstøtteutvikling og skattefordeler. "Registrert lærlingskap" -programmer tilbyr karriereopplæring innen områder som tømrerarbeid, hjemmeplein, elektrisk arbeid, rettshåndhevelse, konstruksjon, produksjon og teknologi.

Apprenticeship.gov er en one-stop shop for "alle ting lærlingskap." Nettstedet har en "lærlingskandidat" som du kan bruke til å søke lærlinger etter by, stat og yrke.

Nettsteder som Glassdoor og Indeed kan brukes til å generere alternativer ved å søke etter søkeord som lærling eller lærlingskap.

Hvordan finne internships

Å finne en praksisplass kan virke som en lignende prosess, men siden konseptet er annerledes, så er oppføringene. Siden praksisplasser er mindre regulert, er det ofte lettere å finne dem ved å gå direkte til personen eller virksomheten der du vil praktisere, i stedet for gjennom en statsspesifisert jobbportal eller lignende uttak.

Av denne grunn er det vanligvis mye lettere å finne en praksisplass enn et formelt lærlingskap. Det kan være verdt å vurdere en internship med kort tidsperiode før du legger tid og penger til et lærlingsprogram.

Data og statistikk

Ifølge den amerikanske regjeringen kan en enkelt arbeidsgiver, gruppe av arbeidsgivere eller en bransjeforening sponsere et "registrert lærlingskap" -program. Noen ganger jobber disse byråene i samarbeid med en arbeidsorganisasjon. Programmene drives frivillig og støttes ofte av partnerskap som består av en samfunnsbasert organisasjon, utdanningsorganisasjon, arbeidsstyrken og andre interessenter.

I de nyeste dataene, som fra høsten 2018 var regnskapsåret 2017, noterte US Bureau of Labor Statistics følgende:

  • Mer enn 190 000 personer landsomfattende kom inn i lærlingssystemet.
  • Landsomfattende er det over 533 000 lærlinger som får de ferdighetene de trenger for å lykkes, mens de tjener lønnene de trenger for å bygge økonomisk sikkerhet. Dette tallet representerer en økning på over 28 000 fra 2016.
  • 64 000 deltakere ble uteksaminert fra lærlingssystemet i 2017.
  • Det er mer enn 22.000 registrerte læringsprogrammer over hele landet.
  • Over 2.369 nye lærlingsprogrammer ble etablert landsomfattende i 2017.

Det er vanskelig å finne mye data relatert til praksisplasser siden de er iboende uformelle.På grunn av det gjensidig fordelaktige forholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker er det trygt å anta at det er vesentlig flere praktikanter hvert år enn formelle lærlinger.

Bunnlinjen

Mens lærlinger kan virke som det mer formelle alternativet (som de kombinerer både tradisjonell utdanning og opplæring på jobb), kan praktikplasser være et bedre valg hvis du er usikker på hva du vil gjøre og trenger å få føttene våte før du forplikter deg til å en karrierevei.

Men siden du ikke vil bruke tid i et klasserom, kan du tjene mer penger på kortere tid og komme inn i den faglige arbeidsstyrken tidligere. Ulempen er at hvis du bestemmer deg for å endre karriereveien din, vil du mangle utdanningen som lærerutdanningen tilbyr og den kraften som utdanning og yrkesopplæring kan ha på CV.


Interessante artikler

Air Force Enlisted Promotions Made Simple

Air Force Enlisted Promotions Made Simple

Har du noen gang ønsket å vite hva som trengs for å bli forfremmet i luftvåpenet? Her er nedbrytingen av alle rangeringstallene og stiene for å bevege seg opp i rang.

Marine Corps Enlisted Promotion System forklart

Marine Corps Enlisted Promotion System forklart

Kampanjen for Marine Corps er litt annerledes enn andre grener av de amerikanske væpnede tjenestene. Her er hvordan enlisted Marines kan flytte opp rekkene.

Hvordan fungerer marinen Enlisted Promotion System?

Hvordan fungerer marinen Enlisted Promotion System?

Har du noen gang ønsket å vite hva som trengs for å bli fremmet i USAs flåte? Denne artikkelen beskriver hvordan du får en kampanje og hvor lang tid det tar.

Work-At-Home på Enterprise, Alamo, National Car Rental

Work-At-Home på Enterprise, Alamo, National Car Rental

Her er mer om Enterprise Rent-A-Cars hjemmebaserte, call center-jobber, inkludert betaling og byene i USA og Canada hvor de befinner seg.

The Scoop på Entertainment Careers

The Scoop på Entertainment Careers

Lær om ulike underholdningsrelaterte yrker inn og ut av underholdningsfeltet. Sammenlign opplæring, lisensieringskrav og lønn.

Gjør din Entertainment Industry Resume Stand Out

Gjør din Entertainment Industry Resume Stand Out

Hvis du vil bryte inn i Hollywood, vil disse tipsene, sammen med et CV-eksempel, hjelpe deg med å bygge ditt CV for underholdningsindustrien.