• 2024-07-02

Hvordan svare på intervju spørsmål om kundeservice

Isabell fra UNIK svarer på JERES spørgsmål!

Isabell fra UNIK svarer på JERES spørgsmål!

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når du intervjuer for en jobb, må du være forberedt på alle slags intervjuespørsmål, fra standarden ("Hvor ser du deg selv om fem år?") Til den rett og slett ubehagelige ("Hvorfor er en tennisball fuzzy? ") Men siden du ikke har endeløs tid til å forberede, er det fornuftig å fokusere mesteparten av forberedelsestiden på de spørsmålene du mest sannsynlig vil få.

Hvis du søker om en detaljhandel eller kundeservice, er for eksempel et vanlig jobbintervju spørsmål, "Hva er kundeservice?"

Her er informasjon om hvorfor intervjuere spør dette spørsmålet, og hvordan å forberede og gi et godt svar. Du finner også eksempler på sterke svar på spørsmålet.

Hva intervjueren ønsker å vite

En intervjuer stiller spørsmålet "Hva er kundeservice?" Av et par grunner. For det første vil han eller hun vite at du er kjent med detaljhandel / kundeservice lingo. Vilkår som "kundeservice", "kundetilfredshet" og "kundeloyalitet" er alle begreper du bør være kjent med hvis du er i denne bransjen.

For det andre vil intervjuere være sikre på at du kan identifisere de mange delene som utgjør god kundeservice. Tross alt er kundeservice mer enn bare å være et vennlig ansikt, og arbeidsgivere vil sørge for at du vet dette. Hvis du viser at du forstår hva som gir god kundeservice, vil intervjueren ha tillit til at du kan håndtere jobben.

Hvordan svare

Skreddersy ditt svar for å passe jobben. Mens de grunnleggende prinsippene om god kundeservice er de samme fra organisasjon til organisasjon, kan detaljene variere mye. Før ditt intervju, gjør litt forskning på organisasjonen og dens holdning til kundeservice.

Les nylige nyheter om organisasjonen, og følg selskapet på Twitter, Facebook, Instagram, etc. for å finne ut hva ansiktet selskapet presenterer for verden. Du håper å få en grov ide om selskapets filosofi om kundeservice.

Mange organisasjoner gir denne informasjonen rett foran, som en del av deres brandingstrategi. Se på deres "Om oss" -side på deres hjemmeside for å få en følelse av hvordan de tenker på sine kunder, og hvordan de tjener disse kundene. Se etter eventuelle søkeord som du kanskje vil bruke i ditt intervju svar.

Se etter muligheter til å slippe disse søkeordene i dine intervju svar. Du kan føle deg litt vanskelig, men inntrykket du vil gi er en av noen som allerede er i samsvar med merkevaren.

Adresse Alle deler av kundeservice

Svaret ditt bør erkjenne at det er mange brikker som utgjør kundeservice. For eksempel betyr kundeservice delvis å være et godt offentlig ansikt for selskapet. Det betyr å være høflig og hyggelig for kunder eller kunder.

En annen viktig del av kundeservice er imidlertid kommunikasjon - du må lytte til folks bekymringer og svare på spørsmål på en klar og effektiv måte. Forklar og identifiser disse delene, og intervjueren vil bli imponert over din kunnskap.

Gi et eksempel

Mens dette spørsmålet handler om kundeservice, forsøker intervjueren generelt å se om du har kundeserviceferdigheter som passer for jobben. Derfor, hvis du har tid, kan du legge til et eksempel på slutten av svaret ditt.

Gi et eksempel på en gang du demonstrerte kundeserviceegenskapene du nevner eller forklarer hvordan du lærte om kundeservice gjennom en bestemt opplevelse (sørg for at det er en positiv opplevelse som demonstrerer dine ferdigheter). Et eksempel kan bidra til å koble svaret ditt tilbake til hvorfor du er en sterk kandidat til jobben.

Kle seg riktig

Du kan demonstrere din forståelse av sterk kundeservice gjennom hele intervjuet. Husk at ikke all kommunikasjon foregår høyt. I tillegg til å være forberedt på å svare på intervjuerens spørsmål, vil du opprette et positivt førsteinntrykk ved å kle deg på riktig måte, gjøre vennlig øyekontakt og opprettholde åpent, selvsikker kroppsspråk.

Spesielt i et jobbintervju for en kundeservicerolle, er det viktig at du viser til ansattansvarlig at du forstår hvordan du formidler de riktige meldingene med utseendet og opplevelsen din. Dette kan bety at sminke eller smykker mer (eller mindre!) Konservativ enn du ville i løpet av din off-time, eller bare sørge for at ditt intervjuutstyr er rent, presset og fri for lint eller dyrehår.

Eksempler på beste svar

Her er et utvalg utvalgssvar du kan bruke til å svare på spørsmål om kundeservice. Pass på å skreddersy ditt eget svar for å passe dine erfaringer, og selskapet du intervjuer med:

  • Det er mange komponenter til kundeservice, og du trenger alle til å virkelig tilfredsstille kundene. Kundeservice innebærer å være et snill, høflig og profesjonelt ansikt for selskapet. Det innebærer også å lytte nøye til kundenes ønsker og bekymringer. Utover å lytte, gjør kundeservice alt i ens makt for å effektivt og nøyaktig betjene hver kunde. Endelig handler kundeservice om å tydelig forklare løsninger til kunder. Alle disse komponentene i kundeservice fører til lykkelige og lojale kunder, som jeg vet er det ultimate målet for bedriften din.
  • Kundeservice er mer enn å vente på kunder. Det inkluderer å gjøre sitt beste for å sikre at kunden er fornøyd. Jeg vet at kundetilfredshet er ekstremt viktig for bedriften din, og det er alltid noe jeg strenger etter i min detaljhandel. For eksempel har jeg nylig hatt en kunde som var skuffet over at vi ikke hadde noe i butikken vår. Jeg ringte fire andre grener av vårt firma, og til slutt ringte selskapets hovedkvarter for å finne varen. Jeg hadde det sendt til vår avdeling, og kunden hadde varen innen fire dager. Å jobbe hardt for å møte kundenes behov er alltid min prioritet.
  • Kundeservice lytter til kundene og hjelper til med å løse sine problemer slik at de forblir glade og lojale. Lytting er så kritisk, og noen ganger oversett, en del av kundeservice. Etter å ha jobbet i et call center i fem år har jeg rikelig erfaring med å lytte nøye til kundenes behov før jeg jobber effektivt med å løse sine problemer og forklare løsningene. De fleste kunder som allerede begynner å føle seg tatt vare på når du lytter nøye til deres bekymringer. Å stille klare spørsmål, gjenta sine bekymringer, og bare stille å lytte er nyttige måter å demonstrere at du lytter og at du bryr deg om sine problemer.

Ta deg tid til å øve ditt svar på spørsmålet "Hva er kundeservice?" Vil sikre at du under ditt faktiske intervju viser tillit, tilstedeværelse av sinn, kunnskap og poise som arbeidsgivere søker i deres kundeservicerepresentanter.


Interessante artikler

Ledere setter arbeidstaket gjennom forventninger og eksempler

Ledere setter arbeidstaket gjennom forventninger og eksempler

Vellykkede ledere setter takten på arbeidsplassen av de tiltakene de tar, og gjennom sine klare forventninger til ansatte og modellert ytelse.

Hvordan lede et prosjekt når du ikke er lagets chef

Hvordan lede et prosjekt når du ikke er lagets chef

Er du en prosjektleder, og gruppemedlemmene dine ikke rapporterer til deg? Her er 6 tips om å være prosjektleder når du ikke er sjefen.

Air Force Senior Airman Under Sone Promotions

Air Force Senior Airman Under Sone Promotions

Lær om Air Force Senior Airman (E-4) Under Sone Promotions. Det er muligheter for kampanje for Airmen First Class.

Led teamet: Hvordan være personen Andre følger

Led teamet: Hvordan være personen Andre følger

Vil du vite en av ledelsens viktigste hemmeligheter? Du kan ikke bli en god leder hvis folk ikke er villige til å følge deg. Lær mer om følgesvenn.

Mental Helse Ansattes fordeler

Mental Helse Ansattes fordeler

Få fakta om psykisk helse i Amerika, sammen med detaljene i atferdsmessig plandesign som tjener mental helse forbrukere og pasienter.

Leapforce arbeid fra hjemmet muligheter

Leapforce arbeid fra hjemmet muligheter

Leapforce ansetter uavhengige entreprenører for å utføre søkevalueringsforskningsoppgaver for sine kunder. Mange av disse jobbene i hjemmet er tospråklige.