• 2024-07-02

Er reklamen skadelig for samfunnet?

Reklame 1

Reklame 1

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Noen studier vil føre oss til å tro at vi hele tiden bombarderes med reklamemeldinger. Det er overalt. På våre telefoner, bærbare datamaskiner, tabletter, i toaletter, på busser, tog … du nevner det, det er sannsynligvis en annonse på den.

Faktisk har noen estimater gjort at vi ser 20 000 markedsførings- og annonsemeldinger hver eneste dag. Det er tydelig tull. Med tanke på at vi sover i minst seks timer, forlater det 18 timer eller 64,800 sekunder for å stanse 20.000 annonsemeldinger. I utgangspunktet en annonse hvert 3. sekund. Du ser ikke en annonse hvert 3. minutt, enn si 3 sekunder.

Ja, vi ser mange annonsemeldinger om dagen - ubevisst. Men de som vi faktisk merker og legger merke til, er få og langt mellom. Vi ser mest sannsynlig på noen hundre meldinger, og tar ikke hensyn til mer enn 1 prosent av dem.

Likevel, det etterlater minst noen annonser per dag som kommer inn i hodene våre. Og spørsmålet er … er det skadelig på noen måte?

Argumentet mot annonsering

De som sier JA, reklame er skadelig, har mange forsvarlige bekymringer. Her er noen av de største eksemplene:

  • Urealistiske kroppsforventninger

    Vårt selvbilde blir definitivt påvirket. De fleste menn i annonser er chiseled hunks med ripped abs og perfekt hår og tenner. For kvinner er det enda verre. Standarden på skjønnhet i reklame er utover latterlig, og selv når annonsører prøver og empati, kommer de fremdeles ut med annonser som sterkt favoriserer flotte kvinner. Dove har gjort en god jobb med å prøve å omfavne ekte kvinner med sin "kampanje for ekte skjønnhet", men selv da snur annonsene noen ganger.

  • Skaper et unødvendig behov

    De fleste annonser der ute skyver produkter som svært få folk faktisk trenger. Tenk på det. Ethvert produkt eller en tjeneste som folk faktisk trenger å overleve og trives, trenger ikke en annonsekampanje; forbrukerne søker faktisk dem ut. Det er derfor du sjelden ser annonser for bensin eller verktøy. Men når det gjelder "ting" som vi fyller våre liv med, kan annonsering implantere dypt sittende lengsel etter disse produktene. "Du trenger den nye bilen." "Ditt liv ville være så mye bedre med denne diamantringen." "Hvordan kunne du muligens leve uten en iPhone?" Fra nye biler til musikkspillere og de nyeste candies og junk food, kan reklame bokstavelig talt få folk til å kreve noe de ikke engang visste at de ønsket noen få sekunder tidligere.

  • Målrette yngre forbrukere ved hjelp av sex og vold

    Annonsering bruker blatant sex og vold for å få produktene til å se kjøligere ut til ungdomspublikanten. Og reklame, spesielt politisk reklame, kan svinge i løpet av en nasjon gjennom bedrag og misinformasjon.

  • Cluttering våre liv med uendelige meldinger

    Reklame er både gjennomgripende og invasiv. Det er overalt. Utendørs kampanjer bombarder øynene våre med lyse salgsbudskap. Popup-annonser ødelegger enhver form for nettstedopplevelse, og ofte senker nettstedet ned for å mate deg med annonser du ikke vil se, og gjør det vanskelig å lukke dem. Annonser er på radio, TV, og til og med i produktene vi kjøper (billigere Kindle Fire kommer med annonser innebygd på enheten). Det er ikke overraskende at folk betaler betydelige månedlige abonnementsavgifter slik at de kan unngå annonser på YouTube, Hulu og radio.

Argumentet for annonsering

På samme måte som de fleste yrker, er reklame et dobbeltkantet sverd. Ja, det kan være skadelig. Men det kan også være svært gunstig for samfunnet.

  • Spreading bevissthet om helseproblemer

    Reklame er en utrolig effektiv og kraftig måte å spre ordet om viktige problemer og produkter, for eksempel AIDS-bevissthet, diabetesmonitorer, tobakk og alkoholrisiko og andre helsemessige bekymringer. Hvis det ikke var for massemarkeds multimediakampanjer som informerer oss om helsemessige og sikkerhetsmessige bekymringer, ville verden være et mye farligere sted.

  • Finansiering gratis innhold

    Tenk bare om et sekund om alle de utrolige tingene du har i livet ditt, som du ikke betaler for. Alle de TV-annonsene som avbryter ditt favorittnettverk og grunnleggende kabelprogrammer kan være irriterende, men gjett hva … uten dem ville det ikke være noen show å se på. Det meste av internett er gratis på grunn av elektronisk annonsering. Hvis du tok bort reklame, ville du plutselig finne deg selv uten mye underholdning du tar for gitt.

  • Hjelpe bedrifter vokse og ansette flere mennesker

    Hvordan ville små bedrifter noensinne håpe å lykkes uten reklame? De må finne en måte å spre ordet om produktene og tjenestene de tilbyr, mange av dem er avgjørende for vår livsstil. Og hvordan ville store bedrifter spre ordet om innovative nye produkter, eller forbedringer til eksisterende? Uten reklame, vil du vite hvordan du velger mellom telefonene du bruker, bilene du kjører, og TVene du ser på? Vil du selv vite hvilke valg du hadde eller hva eksisterte?

  • Holde prisene konkurransedyktig

    Reklame bringer også prisene ned til forbrukerne. Når en bedrift som T-Mobile nasjonalt annonserer en plan som to ubegrensede 4G linjer for $ 100, setter de andre alle opp og legger merke til … og slipper prisene.

I sammendrag er det verdt å merke seg at annonsering har både positive og negative aspekter, men uten det ville samfunnet sannsynligvis være verre for slitasje. I tillegg er reklame ikke det eneste utløpet for glorifying attraktive menn og kvinner, og sex og vold er utbredt i mange aspekter av samfunnet, blant annet filmer, tv-serier, videospill og til og med hjemmelagde YouTube-videoer.

Så, tilbake til det opprinnelige spørsmålet. Er reklamen skadelig for samfunnet? Det enkle svaret eksisterer ikke. Men det mer kompliserte synes å være at fordelene oppveier negativene. For nå.


Interessante artikler

Guide til å slå din hobby inn i en bedrift

Guide til å slå din hobby inn i en bedrift

Tar du kjæledyrportretter til moro? Eller bake din egen hundeservietter? Lær hvordan du utvikler din hobby til en heltidsvirksomhet.

Arbeidsgiver Forsikret Undervisningsassistanse

Arbeidsgiver Forsikret Undervisningsassistanse

Opplæringshjelp er en verdifull fordel som arbeidsgivere tilbyr ansatte. Det er en vinn-vinn-fordel som oppfordrer til fortsatt kompetanseutvikling.

Tips for å slå ned en referanseforespørsel

Tips for å slå ned en referanseforespørsel

Slik avviser du høflig en forespørsel om referanse, med eksempelbokstaver og e-postmeldinger som skal brukes til å avvise forespørsler om anbefalingsbrev.

12 tips for å gjøre en post-graduate internship til en jobb

12 tips for å gjøre en post-graduate internship til en jobb

Slik gjør du en internship i en permanent stilling, inkludert de 12 beste tipsene for å skifte en internship til en heltidsjobb.

Hvordan slå din nåværende jobb inn i en telekommunikasjonsjobb

Hvordan slå din nåværende jobb inn i en telekommunikasjonsjobb

Slå din nåværende jobb inn i en telekommuterende jobb ved å følge disse trinnene for å skape et overbevisende teleprosjekt for din sjef.

Tutor Resume og Cover Letter Eksempler

Tutor Resume og Cover Letter Eksempler

Her er en prøve tutor CV og følgebrev med tips for hva du bør være sikker på å inkludere for å øke sjansene dine for å lande en posisjon.