• 2024-05-19

Hvor gammel må du jobbe i Texas?

Why the US drinking age is 21

Why the US drinking age is 21

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I Texas er minimumsalderen for å jobbe 14, i tråd med føderale barnevernlover. I motsetning til noen stater krever Texas ikke at ungdomsarbeidere får et barns ansettelsesbevis eller et aldersbevis for å jobbe, men mindre arbeidstakere kan bli gitt med en hvis de ber om det via statlig arbeidsavdeling.

Mindre arbeidstimer

I Texas kan eldre mindreårige, som betyr 16- og 17-åringer, jobbe så mange timer som de vil. Men for ungdommer 14 og 15 år setter staten noen restriksjoner.

Ungdom i alderen 16 og 17 kan ikke fungere mer enn åtte timer per dag eller mer enn 48 timer på en uke. De er også forbudt å gå på jobb før klokka 5 eller etter kl. på en dag før en skoledag, som inkluderer sommerskole økter. I tillegg kan ungdommer i denne aldersgruppen ikke arbeide forbi midnatt på en dag før en nonschool-dag.

Arbeidspraksis for mindreårige i alderen 14 og 15 er også underlagt føderal lov. Føderal lov forbyr folk i alle aldre å jobbe i skoletid, mer enn åtte timer per dag eller mer enn 18 timer i uken. De kan ikke fungere mer enn tre timer om dagen i deler av året når skolen er i sesjon.

Videre kan disse tenårene bare fungere mellom kl. 7 og 7 i skoleåret. Føderal lov tillater unge i alderen 14 og 15 å jobbe i lengre tid, opptil 9 pm, fra 1. juni til Labor Day. Barn i spesielle tilfeller eller i sterkt behov for å tjene penger - fordi de støtter sine familier, for eksempel - kan be om unntak fra disse reglene.

Texas arbeidstillatelse forskrifter

Texas krever ikke arbeidstillatelse for tenåringsarbeidere. En potensiell arbeidsgiver som vil ha en, kan be om et aldersbevis for noen mindreårige som det sysselsetter, fås fra Texas Workforce Commission.

Bevis for alder, for eksempel fødselsattest eller pass, kreves for å få et aldersbevis, som det er et nylig bilde av søkeren.

Jobb tilgjengelig for Texas mindreårige

En Texan alder 14 eller 15 er begrenset til å gjøre visse typer arbeid i visse typer virksomheter, som inkluderer detaljhandel og mat service bedrifter og bensinstasjoner.

De kan gjøre kontor og kontorarbeid, som inkluderer operasjonskontor maskiner som kopimaskiner og faksmaskiner, og kan tjene som kasserere på de fleste detaljhandel steder. Unntak vil inkludere en butikk som selger voksenvarer eller et etablissement som serverer eller selger alkohol.

Ungdommer 14 og 15 år kan prise varer med prismateriell eller for hånd, og kan sette sammen varer og pakke det og legge det på hyller.

Bagging dagligvarer eller andre varer er også tillatt, som det er leveringsarbeid, hvis det gjøres på sykkel eller offentlig transport, eller til fots.

Fjorten og 15-åringer kan ikke bruke kraftklippere eller andre skjæremaskiner, men de kan bruke støvsugere og gulvvoksere som en del av opprydding og vedlikeholdsarbeid.

Kjøkkenarbeid og matprep er tillatt under visse omstendigheter, inkludert bruk av oppvaskmaskiner, brødristere, blender og kaffekvern. Tenåringer i disse aldre kan servere mat til kunder.

Begrensninger på bensinstasjoner begrenser 14- og 15-åringer for å arbeide i følgende kapasiteter:

  • Dispenser bensin og olje
  • Courtesy service på lokaler bensin bensinstasjon
  • Bil rengjøring, vasking og polering

Endelig er rengjøring og innpakning av grønnsaker og frukt tillatt jobber, slik som strømprodukter på dagligvarehyller, så lenge 14- og 15-åringer ikke håndterer tilberedt kjøtt, og arbeider ikke i frysere eller kjølekjølere.

Barnets unntak fra barn

Barn under 14 år som er ansatt i film- eller fjernsynsindustrien kan være i stand til å skaffe barnetaker / utøvende autorisasjon, slik at de kan arbeide timer utenfor de som er tillatt for andre jobber. Barnets foreldre eller foresatte bør søke om dette unntaket fra Texas Workforce Commission.

Ulovlig unntak

Under noen forhold kan Texans under 16 år appellere for fritak for begrensningen av når og hvor mange timer de kan jobbe. Anken skal inneholde en detaljert oversikt over arbeidet som skal utføres, arbeidsforholdene og antall timer barnet skal arbeide med.

Ulovlig unntak gis i situasjoner der arbeidet er nødvendig for å tillate barnet å støtte seg selv eller sin nærmeste familie.

Et brev fra arbeidsgiveren som beskriver arbeidet som skal utføres, bør også inkluderes i klagen, samt et brev fra en skoleoffisient som en rektor, som indikerer at skolen er klar over og i samsvar med arbeidsmessig unntak.

Tilleggsressurser

For mer informasjon om arbeid i Lone Star-staten, besøk Texas State Labor-nettstedet. For andre staters krav, konsulter statlige arbeidsavdelinger. Informasjonen de gir kan være spesielt nyttig hvis du bor i nærheten av en statsgrense, og det kan være lettere å arbeide, eller hvis du planlegger å bruke sommeren som arbeider i en annen del av landet.


Interessante artikler

Informasjonsteknologi (IT) Fortsett eksempler og tips

Informasjonsteknologi (IT) Fortsett eksempler og tips

Bruk disse tipsene og eksemplene for å lage et CV for jobber i informasjonsteknologi. Tips inkluderer å begrense CV til to sider og bruke søkeord.

Personlige kaldoppkallingsstrategier

Personlige kaldoppkallingsstrategier

Dør-til-dørs salg fungerer vanligvis ikke hvis du vil lukke et salg på stedet, men som en prospekteringsstrategi, kan kaldt ringer i person fungere.

I forfølgelsen av ledelsesøkonomi

I forfølgelsen av ledelsesøkonomi

Ideen om ledelsesøkonomi er utfordrende å beskrive, men utøvelsen av denne aspirasjonstilstanden er avgjørende for suksess i dagens volatile verden

Praktikplasser for Aspiring Entomologer og biavlere

Praktikplasser for Aspiring Entomologer og biavlere

Det er mange insektsopplæringsposisjoner tilgjengelig for aspirerende entomologer, biavlere og museumskonsulenter.

Hvordan ansettelsesbeslutningen virkelig er laget

Hvordan ansettelsesbeslutningen virkelig er laget

Ansette ledere rangere kandidater i henhold til deres ferdighetsnivå, hvor godt de jobber selvstendig, og om de er et godt lag og bedriftskompetanse.

Hva du trenger å vite om Air Force One

Hva du trenger å vite om Air Force One

Air Force One er kallesignalet som brukes til den mest anerkjente Boeing 747 i verden. Slik fungerer designen POTUS trygt.