• 2024-09-28

Utvid ditt LinkedIn-nettverk for å øke jobbsøkingen din - finn din drømjobb

23 tips for å styrke din personlige merkevare på LinkedIn

23 tips for å styrke din personlige merkevare på LinkedIn

Innholdsfortegnelse:

Anonim

LinkedIn er for øyeblikket det største profesjonelle nettverksområdet. Sammen med å hjelpe deg å koble til (eller koble til) med kolleger og profesjonelle kontakter, blir LinkedIn ofte brukt ved å ansette ledere og rekrutterere. Det betyr at det er veldig viktig for deg å etablere en aktiv tilstedeværelse på LinkedIn tidlig i jobbsøkingen. Hvis rekrutterere ser etter kandidater på nettstedet, vil du dukke opp - og sørg for å se ut som et godt prospekt å ansette.

Slik kommer du i gang på LinkedIn, sammen med hvordan du kan vokse nettverket ditt.

Opprett eller oppdater profilen din

Hvis du ikke allerede har det, må du først sette opp en profil på LinkedIn. Bruk ditt oppdaterte CV for å lage din profil og bakgrunn. Sørg for at du inkluderer et profilbilde - få tips om hvordan du tar et profesjonelt utseende som gir et godt inntrykk på alle som ser på profilen din.

Hvis du har en profil på LinkedIn, men ikke har oppdatert det om en stund, se etter måter å gi den en oppdatering.

For eksempel kan du potensielt bytte ut bildet ditt, oppdatere dine ferdigheter, legge til din siste jobb eller ansvar, eller oppdatere oppsummeringserklæringen. Før du gjør mange endringer, vil du kanskje sjekke kontoinnstillingene dine - du kan velge å unngå at nettverket ditt får varsler om alle disse tilpasningene.

Når du har opprettet profilen din, kan du begynne å utvikle og utvide ditt LinkedIn-nettverk for å inkludere profesjonelle og organisasjoner som enten kan hjelpe deg med jobbsøkingen eller søke deg som en potensiell jobbkandidat.

Følg disse trinnene for å følge for å utvide ditt LinkedIn-nettverk i dag.

Koble til 10 kontakter i din bransje

Jo flere tilkoblinger du har på LinkedIn, desto flere muligheter må du møte noen som potensielt kan koble deg til en jobbmulighet. Mens du vil ha mange tilkoblinger, må du sørge for at du kobler deg til folk du kjenner og stoler på.

I dag legger du til ti LinkedIn-medlemmer som er forbundet, selv indirekte, til dine karriereinteresser.

Hvordan finner du disse menneskene?

Start med å lage en liste over de selskapene du vil jobbe for, og tenk på alle du kjenner som jobber for de selskapene. I tillegg kan du også koble til personer du har møtt tidligere i en arbeidskontekst. Noen alternativer er:

  • Nåværende medarbeidere
  • Kollegaer fra tidligere jobber
  • Folk du møter på konferanser, nettverksarrangementer og andre arbeidsrelaterte hendelser
  • Nåværende eller tidligere klassekamerater fra høyskole eller høyere utdanning

I dag er målet ditt å legge til bare ti personer, på lang sikt, kan du fortsette å investere i å øke nettverket ditt ved å koble til flere personer.

Ikke glem å koble til de nye menneskene du møter også.

Bli med tre LinkedIn-grupper

Det er mange LinkedIn-grupper som kan hjelpe deg med jobbsøking - jobbsøkegrupper, bedriftsgrupper, alumni-grupper, etc. Grupper kan hjelpe deg med nettverk, lære om jobber og diskutere bransjestrender.

I dag, finn og bli med i tre LinkedIn-grupper.

  • Først, se om din høyskole har en alumni LinkedIn Group. Så se om noen av dine tidligere arbeidsgivere har ansatt alumni grupper.
  • Søk i Groups Directory på LinkedIn (du kan nå katalogen ved å klikke på "Grupper" under "Interesser" -fanen) for grupper relatert til din bransje eller faglige interesser.
  • Noen grupper er private, og du må kanskje være tilknyttet et gruppemedlem for å bli med.
  • Når du blir medlem, kan du bli med på gruppediskussjonssidene, og begynne å møte og koble deg til andre gruppemedlemmer.

LinkedIn og nettverk

Disse enkle trinnene vil hjelpe deg med å utvide ditt faglige nettverk, og ikke bare øke sjansen for at en kontakt vil kunne hjelpe deg med jobbsøking, men også at andre innsidere kan komme over profilen din og se deg som en potensiell jobbkandidat.

Bonus Tips: Be om og gi anbefalinger

En siste måte å gjøre profilsiden din ser skarp ut, er å ha anbefalinger. Du kan spørre tidligere kolleger og ledere om å skrive en kort anbefaling. (Slik søker du om en LinkedIn-anbefaling.) Du kan også skrive opp anbefalinger for andre personer. Ikke bare vil det dukke opp i profilen din som du har gitt anbefalinger, men det er en fin og nyttig ting å gjøre for dine tilkoblinger.


Interessante artikler

Hvordan HR skal håndtere betale når en ansatt avgår

Hvordan HR skal håndtere betale når en ansatt avgår

Hvis du ønsker en ansattes avgang som du ville ha sparket, er det hva du skal gjøre med å betale dem de siste to ukene de ikke fungerte.

Det Pitot-Static System Powers Aircraft Instruments

Det Pitot-Static System Powers Aircraft Instruments

Det du trenger å vite om det pitot-statiske systemet, systemet som leverer strøm til tre grunnleggende flyinstrumenter.

Hvordan HR bruker data for å rekruttere talentfulle medarbeidere

Hvordan HR bruker data for å rekruttere talentfulle medarbeidere

I tillegg til de menneskelige og interaktive forholdene som er til stede når du rekrutterer talentfulle medarbeidere, kan HR også bruke data for å rekruttere talent. Finn ut hvordan.

Lær om betydningen av et salgsteam

Lær om betydningen av et salgsteam

Mens salget vanligvis er en individuell jobb, er mange salgsprosjekter en del av et salgsteam. Lær elementene og betydningen av et godt salgsteam.

Betydningen av ansattes kompensasjon og fordeler

Betydningen av ansattes kompensasjon og fordeler

Bruk din ansettelsespakke for å øke rekruttering og opprettholdelse, med disse tipsene for å skape et konkurransedyktig kompensasjonsprogram.

Hvordan er vårt selskap bedre enn din nåværende arbeidsgiver?

Hvordan er vårt selskap bedre enn din nåværende arbeidsgiver?

Lær hvordan du svarer på intervjuespørsmål om hvordan bedriften du intervjuer med, er bedre enn din arbeidsgiver, med eksempler på de beste svarene.