• 2024-07-02

Optimaliser Jobbsøk ved hjelp av LinkedIn

Top IT Jobs in Demand 2020 & Beyond - Skills Needed & Tips

Top IT Jobs in Demand 2020 & Beyond - Skills Needed & Tips

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det finnes så mange måter for jobbsøkere å forbedre jobbsøkingen deres ved hjelp av LinkedIn. Flere og flere arbeidsgivere bruker LinkedIn til å legge inn jobber, samt å nå ut til mulige jobbkandidater. Samtidig krediterer mange LinkedIn-brukere nettstedet med å være en primær plattform for tilkobling og nettverk med folk i sin bransje.

Effektiv nettverksbygging handler om å bygge relasjoner. Det er viktig å ta deg tid til å bygge din LinkedIn-profil, legge til tilkoblingene dine, og effektivt bruke dem til å hjelpe deg i jobbsøkingen. Det er like viktig å gi tilbake og hjelpe tilkoblingene dine når de trenger råd og henvisninger også.

Fullfør og oppdater profilen din

Jo mer LinkedIn-profilen din er, jo større er sjansen for å bli funnet og kontaktet av en arbeidsgiver. Bruk LinkedIn-profilen som et CV og gi potensielle arbeidsgivere detaljert informasjon om dine ferdigheter og erfaringer. Å lage en fengende overskrift og detaljert sammendrag, inkludert et profesjonelt bilde, og oppføring av dine ferdigheter og resultater, er alle måter å forbedre profilen din på.

Du kan også styrke profilen din ved å legge til linker, for eksempel en lenke til din profesjonelle nettside eller nettportefølje.

Koble til dine tilkoblinger

Jo flere tilkoblinger du har, desto bedre er sjansene dine for å finne noen til å hjelpe deg med jobbsøkingen din. Arbeidsgivere ser ofte etter henvisninger fra egne medarbeidere til å fylle stillinger før de åpner en jobb til massene, så noen som er ansatt hos selskapet eller har forbindelser der, vil ha en ben i å henvise deg som søker.

Mens du vil ha en rekke tilkoblinger, må du sørge for at du bare kobler til personer du kjenner, eller til hvem du planlegger å nå ut. Målet er å opprettholde eller etablere relasjoner med personer som arbeider i ditt felt eller med hvem du allerede er tilkoblet.

Sjekk ut jobbsøkingsalternativer

Søk etter jobber på LinkedIn ved å klikke på "Jobs" -fanen, og deretter skrive inn et søkeord, land og postnummer. Bruk Avansert søkemulighet til å avgrense søket og søke etter dato, opplevelsesnivå, spesifikk plassering, jobbfunksjon, firma og næringsliv. Du kan lagre jobbsøk, og til og med motta e-postmeldinger om nye jobber.

Du kan også finne jobbsøkinger ved å søke etter og klikke på bestemte selskaper. Mange bedrifter legger opp jobbåpninger på sine LinkedIn-sider.

Kapitaliser dine tilkoblinger: Anbefalinger og henvisninger

Hvis du finner en jobb som er oppført direkte på LinkedIn der du er interessert, sjekk ut hvordan du er knyttet til ansattschefen. Du kan også vurdere å be om en LinkedIn-anbefaling hvis du kjenner noen hos firmaet, som kan bidra til å øke troverdigheten i arbeidsgivernes øyne. LinkedIn gir en mal for anbefalingsforespørsler som du kan redigere og tilpasse til din smak.

Endringer fra nettverkskontakter for ulike ferdigheter og kompetanser er en annen vei å gå. En påtegning understreker at du faktisk har en viss ferdighet som er oppført på LinkedIn-profilen din. Den beste måten å motta påtegninger på er å gi noen til kontaktene dine først. De vil da være mer sannsynlig å gjøre det samme for deg i retur.

Bruk LinkedIn Company profiler for å lære om arbeidsgivere

LinkedIn selskapsprofiler er en god måte å få oversikt over informasjon om et selskap du er interessert i. Bedriftsprofiler gir et utmerket vindu til dine forbindelser på firmaet, fortid, nåværende og fremtidige prosjekter, nye ansettelser, kampanjer, jobber, relaterte selskaper og bedriftsstatistikk. I tillegg gir LinkedIn-profiler ofte et solidt innblikk i selskapets kultur - hendelser de feirer, forårsaker at de oppfordrer seg og måten de støtter på dem, målene de setter for seg selv som et selskap og for sine ansatte; og stiene de tar for å oppnå dem.

Vurder å følge dine drømmeselskaper på LinkedIn. Dette vil gi deg mulighet til å holde tritt med deres prestasjoner (som vil være nyttig å hente opp i et følgebrev eller intervju) og vil hjelpe deg med å se noen stillinger.


Interessante artikler

Motiverende ansatte i en tid for endring

Motiverende ansatte i en tid for endring

Ønsker du å vite hvordan du kan skape et arbeidsmiljø som motiverer dine medarbeidere, spesielt i tider med endring? Finn ut hvordan.

Guide til dyreadferdsstrategier

Guide til dyreadferdsstrategier

For studenter som søker karriere i dyreferdighet, dyrevelferd eller et beslektet område, gir denne listen informasjon om mange praktikopphold.

Motiverende sitater på næringsliv og arbeid for ansatte

Motiverende sitater på næringsliv og arbeid for ansatte

Inspirerende sitater om motivasjon til bruk i nyhetsbrev, presentasjoner, nettsider og plakater for å hjelpe medarbeiderne å føle seg engasjert og inspirert.

Motiverende sitater for jobbsøkere

Motiverende sitater for jobbsøkere

Har du en tøff tid å bli motivert til jobbsøking? Her er en liste over motiverende sitater for jobbsøkere å inspirere deg.

Motiverende ferdigheter på arbeidsplassen

Motiverende ferdigheter på arbeidsplassen

Motiverende ferdigheter er høyt verdsatt av arbeidsgivere. Lær hvordan du motiverer andre for å få et positivt utfall.

Få en inspirerende spilleliste med sanger for kontoret

Få en inspirerende spilleliste med sanger for kontoret

Trenger du et ikke-koffeinfri spark for å starte arbeidsdagen din? Her er en inspirerende spilleliste med oppløftende sanger for kontoret for å starte dagen på et høyt notat.