• 2024-06-30

Start en karriere som en modellscout, agent eller booker

11 Tips For Dragon Quest XI

11 Tips For Dragon Quest XI

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En karriere som modellscout, agent eller booker kan være en morsom og spennende karriere. Det er en karriere som ofte involverer mye reise, deltar på spektakulære moteshows og arrangementer, og hvis du er heldig, jobber med kjente modeller, motedesignere, fotografer og andre kjendiser.

Så morsomt og glamorøst som livet til en modellscout, agent eller booker kan være, det kan også bety mye tid på flyplasser og hoteller, håndtering av skarpe modeller og vanskelige klienter, svært lange timer og mye skuffelse når ting ikke Ikke gå som planlagt.

Rolle av en speider

Det er viktig å avklare forskjellen mellom en speider, en agent og en booker. Speidere scouter typisk nye ansikter og presenterer dem for enten modellbyrået som bruker dem eller til en rekke forskjellige modelleringsbyråer. Skulle en eller flere av byråene ønske å kontraktmodellen, skal speideren ha kunnskapen til å veilede modellen for det beste valget av byrå for sine spesielle mål. Speidere er alltid speider, og modeller kan oppdages hvor som helst fra kjøpesentre, flyplasser, på stranden eller på organiserte arrangementer.

Når speideren har satt en modell med et byrå, overtar agenter og bokførere. En agent og booker brukes utveksling og er vanligvis den samme rollen. Agenter og bookers vil bestille jobbene, håndtere modellens "diagram" og administrere modellen for å oppnå ikke bare de beste jobbene, men også jobber som bidrar til modellens merkevare og karrieremål.

  • 01 Ha en lidenskap for industrien

    Hvis du prøver en karriere som speider, agent eller booker uten å ha en lidenskap for bransjen, brenner du raskt ut. De mest vellykkede speiderne og agenter er de som ikke kan forestille seg noe annet, og det er deres lidenskap som hjelper dem gjennom tøffe tider. Modelleringsbransjen er ikke alt glitter og glamour, og det tar en enorm forpliktelse og mye hardt arbeid for å lykkes.

  • 02 Undersøk virksomheten og dens historie

    Lær om modelleringsvirksomheten og dens historie. Det populære ordtaket - "å vite hvor du skal, må du vite hvor du har vært", er sant selv i modelleringsbransjen.

    Vet hvem som grunnla de store byråene og som for tiden driver dem. Kjenn navnene og ansiktene til de tidlige superstjernene som Twiggy, Jean Shrimpton, Lauren Hutton, Beverly Johnson, Carmen Dell'Orefice og andre som førte veien for dagens superstjerner. Og studere hva som gjorde disse modellene så vellykkede.

    Kjenn navnene og ansiktene til dagens superstjerner, så vel som opp og kommende modeller. Vis potensielle arbeidsgivere at du har tatt deg tid til å lære virksomheten, og at du kan bruke den kunnskapen til å scouting talent.

  • 03 Kjenn Lingo

    Pass på at du vet og forstår betydningen av modelleringsvilkår og setninger som "tid for utskrifter," buyouts, kuponger og komp-kort.

    Forvent ikke at byråene skal lære deg det grunnleggende, for eksempel vanlige modelleringsbetingelser.

  • 04 Arbeid som intern eller assistent

    I mange av de store byråene, og spesielt talentbyråer, er den eneste måten en wannabe-agent kan bryte inn i bransjen, å jobbe som en ubetalt intern eller en assistent. Mange av Hollywoods megaagenter og moguls inkludert David Geffen (estimert nettoverdi på 6 milliarder dollar), Barry Diller og Michael Ovitz, startet sin karriere som jobber i postrommet. En bestemt lesning for alle som er seriøse om å bli en agent, bør være boken " The Mailroom: Hollywood historie fra bunnen opp "av David Rensin.

    Være villig til å starte i første etasje og jobbe deg opp til en stilling som speider, agent eller booker. Ved å fordyre deg selv i bransjen, får du en solid forståelse av hvordan modellagenter fungerer, speider og bestillingsprosessen, samt møter verdifulle kontakter i bransjen.

  • 05 Fokus på en type modell

    Inntil du har jobbet i bransjen en stund, er det best å spesialisere seg i ett område og bli ekspert på dette området. Bestem hvor du skal fokusere dine energier, noe som burde være det som interesserer deg, enten det representerer kun kvinnelige redaksjonelle modeller, mannlige modeller, barnemodeller eller badedraktmodeller. Ved å hype inn på en type modell, blir du en spesialist og go-to person for den typen modell eller talent.

    Topp 12 typer kvinnelige modeller

    Topp 10 typer mannlige modeller

  • 06 delta på konferanser og nettverksarrangementer

    Hvis du vil jobbe internasjonalt, er det viktig at du møter og samarbeider med agenter og speidere fra byråene du vil skrive på modellene dine med. International Imaging & Talent Association (IMTA) arrangerer modelleringskonvensjoner i New York og Los Angeles årlig. Et billigere alternativ er Faces West Conference i Vancouver, Canada.

    Hvis du ikke kan delta i en modelleringskonvensjon, er en stor online ressurs for agenter og speider ModelScouts.com. Scoutene på ModelScouts.com mentor ofte nye speidere som bringer dem nye ansikter til markedet for store byråer.

  • 07 Forstå grunnleggende kontraktslov

    Det er absolutt ikke nødvendig å ha en juridisk grad å være en agent. Du bør imidlertid ha en grunnleggende forståelse av kontraktsretten og hvordan du forhandler kontrakter. Det er mange gode online ressurser som underviser i grunnleggende kontraktslov for lite eller ingen kostnader. Det er også mer fokuserte typer ressurser som boken Hollywood Dealmaking - Negotiating Talent Agreements, av Dina Appleton og Daniel Yankelevits.

  • 08 Vær villig til å ta risiko

    Å bli en vellykket modellscout eller agent betyr å være villig til å ta risiko.Du må tilnærme fremmede på forskjellige steder som du tror har modelleringspotensial for å kunne bygge din kundebase. For eksempel sa Gisele Bündchen, i et intervju med Vogue Magazine, at hun ble oppdaget som en tenåring mens hun satt sammen med vennene sine på McDonald's.

    Hvis du virkelig tror på en ny modell, er du ikke redd for å forhandle "tid for utskrifter" eller andre spesielle avtaler med fotografer eller klienter i ditt område.

    Du må også være villig til å arbeide på kommisjon. De fleste modellspionere og agenter tjener ikke en lønn, men heller en provisjon basert på en prosentandel av hva modellen deres tjener.

  • 09 Utfør alltid på en profesjonell måte

    Å være profesjonell betyr mer enn å bare kalle deg en agent eller modellspiller og sette opp butikk. Det betyr at du oppfører deg profesjonelt ved å holde avgangstider, alltid ta den høye veien i vanskelige situasjoner, og aldri dårlig å mene andre agenter eller speider. Også, du må betale dine utgifter og lønn i tide og aldri skylder penger til dine modeller, fotografer eller andre hvis tjenester du har ansatt. Mens industrien kan ha et avslappet bilde, for å være en vellykket agent, speider eller booker må du være all forretning.

  • 10 upassende oppførsel

    Som i alle faglige omgivelser, må du aldri gjøre upassende eller seksuelt suggestive kommentarer, eller nærme eller stirre på en modell på en måte som gjør dem ubehagelige. Selve naturen i bransjen kan gjøre at selv de mest uskyldige atferdene virker skumle og til og med skummelt for en ung modell.

  • 11 gå med gutten din

    Å være vellykket betyr også å gå med tarm og følge dine instinkter. Hvis du tror at en av dine nye ansikter har et sterkt potensial, og ingen av de store byråer eller klienter er enige med deg, må du gjøre alt du trenger for å overbevise dem.

    Det var bare den slags instinkt som modellen scout David Cunningham hadde da han så Kate Upton for første gang. Cunningham introduserte Kate til New York superagentur IMG Modeller, men med Kates svingete figur og hoppende personlighet, trodde alle på IMG Models at Cunningham var gal fordi Kate "ikke var mote nok". Men lederen til IMG-modellene, Ivan Bart, så Kates potensial og signerte henne likevel. Og resten er historie. Kate Upton har tjent millioner av dollar som gjør henne til en av de høyest betalte modellene.


  • Interessante artikler

    Se jobbbeskrivelsen for menneskelige ressurser i eksempler på menneskelige ressurser

    Se jobbbeskrivelsen for menneskelige ressurser i eksempler på menneskelige ressurser

    Trenger du en HR-stillingsbeskrivelse? Eller vil du bare vite hva menneskene i HR gjør? Disse omfattende jobbeskrivelsene svarer på begge spørsmålene.

    Hva gjør en Human Resources Generalist, akkurat?

    Hva gjør en Human Resources Generalist, akkurat?

    Trenger du en HR-generalist jobbbeskrivelse som vil fortelle deg de viktigste funksjonene i jobben? Finn også viktige mål og erfaring.

    Se en Sample Human Resources Manager Jobbbeskrivelse

    Se en Sample Human Resources Manager Jobbbeskrivelse

    Interessert i hva en HR-leder gjør? Denne prøvebeskrivelsen for en HR-leder gir en omfattende oversikt over ansvarsområder.

    HR Recruiter Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

    HR Recruiter Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

    Vil du vite hva en HR-rekrutterer gjør? Her er en HR-rekrutteringsjobbbeskrivelse som forteller deg detaljert om jobben og hva medarbeiderne bidrar.

    Army Ups Obligatorisk pensjonsalder

    Army Ups Obligatorisk pensjonsalder

    Den obligatoriske pensjonsalderen for aktiv tjeneste Army personell har blitt økt til 62 fra 55.

    Sample Human Resources Policy og prosedyrer for ansattes ledelse

    Sample Human Resources Policy og prosedyrer for ansattes ledelse

    Leter du etter utvalgspolitikker, sjekklister, prosedyrer og skjemaer som skal brukes i dine HR-prosesser og programmer? Her er en omfattende ressurs.