• 2024-06-28

Vil et kreativt CV hjelpe deg med å bli ansatt?

Deep Sleep Music, Healing Music, Sleep, Meditation Music, Relax, Study Music, Sleep Music, ☯3709

Deep Sleep Music, Healing Music, Sleep, Meditation Music, Relax, Study Music, Sleep Music, ☯3709

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når det gjelder format på et CV, hva foretrekker arbeidsgivere? Vil du ta deg tid til å lage et kreativt CV, kan du få ansatt? Ikke nødvendigvis. Men, avhengig av hvilken type jobb du søker, kan en uradradisjonell definitivt hjelpe deg med å bli lagt merke til av en potensiell arbeidsgiver.

En studie fra The Creative Group rapporterer at 70% av arbeidsgiverne foretrukket tradisjonell CV (PDF / Word) selv for kreative jobber. Bare 20% var interessert i infographics, og færre foretrukket en sosial eller elektronisk profil (4%) eller et videoopptak (2%).

Fordeler med et kreativt CV

Ikke-tradisjonelle CVer er ikke for alle. De kan imidlertid være svært gunstige for visse typer søkere. Ikke-tradisjonelle CVer er ideelle for jobbsøkere i spesielt kreative næringer, for eksempel markedsføring og design. Mer spesifikt, online CVer er nyttige for søkere som ønsker å legge ut filmer, lydklipp, fotografier eller andre arbeidsoppgaver relatert til sin bransje.

Nettbaserte CVer tillater også de som er i webdesign og informasjonsteknologi å vise sine ferdigheter. Sosialt CV er nyttig for alle som ser etter en jobb i sosiale medier. Dermed kan ikke-tradisjonelle gjenopptakelser bidra til å vise en persons ferdigheter og kvalifikasjoner.

Ikke-tradisjonelle CVer er også nyttige for folk uten en omfattende arbeidshistorie. De tillater kandidater å understreke ferdigheter i stedet for deres kronologiske arbeidshistorie.

Ulemper ved et uoppradisjonelt CV

Mens ikke-tradisjonelle gjenopptasinger blir stadig mer populære over en rekke bransjer, betyr det ikke at du umiddelbart skal begynne å utarbeide en. For det første foretrekker mange bedrifter fortsatt en tradisjonell, skrevet CV.

En rekke større selskaper bruker et søkeresporingssystem (ATS) for automatisk skjermopptak; disse systemene søker etter søkeord som angir hvorvidt en kandidat har de ønskede ferdigheter og / eller erfaring for stillingen. Fordi ATS krever tekstbasert CV, vil noen selskaper som bruker ATS, bare kaste til side utradisjonelle CVer.

Andre selskaper liker ganske enkelt ikke-tradisjonelle gjenopptak, og tror at grafikk og andre bilder er unødvendige tillegg til et CV. Derfor er det viktig å vurdere din bransje og de spesifikke selskapene du er interessert i når du vurderer å lage et ikke-tradisjonelt CV.

Bestemme om å lage et kreativt CV

Den viktige beslutningen om å gjøre er om det er verdt investeringen av tiden din, og kanskje pengene dine. Du må få ansatt ledere og nettverk for å vise ditt CV, og må kanskje betale for å opprette eller være vert på nettet.

Start med en grunnleggende CV

Det er sikkert omstendigheter der et visuelt CV kan imponere, men det er viktig å ha en grunnleggende versjon av CV også. Søkeresporingssystemene (ATS) som arbeidsgivere bruker til å gjenoppta skjermbildet, vil ikke lese din fantastiske infografiske eller analysere dine ferdigheter og oppleve ut av en video. Selv om du tror det er veldig kult, kan det ikke være det som ansattssjefen ønsker å se.

Det som er viktigst er å gi ansettelsesselskapet nøyaktig det de ber om. Hvis de vil ha et PDF- eller Word-dokument, gi dem en. Ellers kan du bli slått ut av strid for jobben før søknaden din blir vist.

Her er derfor tradisjonelle gjenopptatte fortsatt saken fra Lisa Gibello, senioransvarlig for The Creative Group:

  • De fleste ansatt ledere bruker sekunder, bokstavelig talt, gjennomgår CVer for å se de som de vil lese i detalj. Hvis de ikke raskt kan skille mellom søkerens styrker og verdien han eller hun kan gi, går de videre til neste CV uten et nytt blikk.
  • Selv når du søker om kreative roller, er en ikke-design gatekeeper i menneskelige ressurser ofte den første personen å gjennomgå et CV. I disse tilfellene kan en tradisjonell gjenoppta være enklere og raskere å lese gjennom enn et infografisk eller videoopptak.
  • I tillegg ønsker arbeidsgivere ofte å se en kandidat portefølje og sysselsetting historie for å finne ut hvilke klienter han eller hun har jobbet for og hvor lenge.

Hvordan bli kreativ med ditt CV

1:35

Hvis du er en kreativ person eller i et kreativt karrierefelt, kan det være en god måte å gjøre noe annerledes med CV-en, særlig for jobbsøkere som ønsker å gi online eksempler på sitt arbeid, for å markere dine ferdigheter og erfaring på en måte som er mer visuelt tiltalende og engasjerende enn et tradisjonelt CV som bare viser din arbeidshistorie.

Før du vurderer et kreativt CV-format, tenk nøye på din bransje. Hvis du er i en spesielt kreativ bransje, for eksempel markedsføring eller design eller sosiale medier, kan du vurdere et uradisjonelt CV som vil vise frem dine designferdigheter. Hvis du vil vise bilder, lydklipp, film eller annet arbeid relatert til ditt felt, kan et elektronisk CV være et godt alternativ.

Din beste innsats vil imidlertid fortsatt være å gjøre disse ikke-tradisjonelle CV-formatene supplerende til det tradisjonelle CV-en din (spesielt i en jobbsøknad krever spesielt et tradisjonelt CV). Tenk på kreative måter å sirkulere ditt uavhengige CV for å forbedre jobbsøkingen din. Hvis du for eksempel har et elektronisk CV eller en profil, kan du dele den med tilkoblinger som kanskje kan henvise deg til en jobb. Legg inn en kobling til ditt uavhengige CV på dine sosiale og profesjonelle nettverkssider.

Du kan også legge til ikke-tradisjonelle elementer til et tradisjonelt CV. For eksempel vil du kanskje oppgi URL-adressen til LinkedIn-profilen din på CV. Hvis du har en nettportefølje eller et personlig nettsted, legg det til din CV også. Her er enda flere tips for bruk av et ikke-tradisjonelt CV, og råd om hvordan du lager et infografisk CV.

Du sparer deg mye arbeidssøk tid ved å fokusere på aktivitetene som gir deg den beste avkastningen på din investering av tid.

Gratis Creative Resume Sites

Hvis du vil være kreativ, trenger du ikke å være en tekniker for å lage et kreativt CV. Det er gratis gjenoppta nettsteder som vil lede deg gjennom prosessen med å designe og lage ditt CV, gi deg lagringsplass på nettet for å være vert for CV, og gi deg en personlig nettadresse som du kan dele med arbeidsgivere og kontakter. Du kan oppdatere CV på nettet og dele det med nettverksforbindelser og potensielle arbeidsgivere.

Om meg

På About.me, oppretter brukerne en nettside på nett på nettet. Brukere kan koble venner på Facebook, Twitter og andre sosiale nettverk til deres side. About.me tillater også brukere å spore hvem som ser profilen deres.

Prezi

Prezi er en presentasjonsprogramvare som gjør det mulig for brukere å lage "prezumes", online-CVer som inkluderer tekst, bilde og video. Mens brukerne må betale for spesielle funksjoner som ekstra lagringsplass, er kjernefunksjonene gratis.

Resoomay

Resoomay er et nettsted for å lage video profiler. Brukerne kan markedsføre sine videoer gjennom sosiale nettverk, motta tilbakemelding og spore hvor mange arbeidsgivere som er interessert i dem.

Re.vu

Re.vu hjelper brukerne med å designe visuelle online-CVer ved hjelp av en kombinasjon av widgets, personlige innstillinger og temaer. Gjennom LinkedIn-kontoene lager brukerne visuelle representasjoner av deres resultater. Re.vu gir detaljert analyse om hvem som ser på hver brukers CV.

Sliderocket

SlideRocket er et presentasjonsverktøy som jobbsøkere kan bruke til å lage online infografiske CVer. Hver bruker får en presentasjonsadresse som han kan legge inn på et nettsted eller en blogg, eller legge inn på sin LinkedIn eller andre nettverkskonto. SlideRocket tilbyr gratis medlemskap med begrensede tjenester, samt mer omfattende betalte abonnementer.

VisualCV

VisualCV tilbyr brukere et gratis online CV. Arbeidssøkere kan inkludere videoer, arbeidsprøver, diagrammer og grafer. Brukere får en nettadresse som de kan dele med venner, kontakter og arbeidsgivere.

VisualCV Eksempel

Vizualize.me

Med Vizualize.me, oppretter brukerne en infosett på én side basert på deres LinkedIn-profil.


Interessante artikler

Kan arbeidsgivere sjekke sysselsettingshistorien din?

Kan arbeidsgivere sjekke sysselsettingshistorien din?

En veileder til informasjonen arbeidsgivere kan sjekke om din jobb historie, og hvorfor det er viktig, du være ærlig om din arbeids historie.

Kan Enlisting Sett fortiden bak deg

Kan Enlisting Sett fortiden bak deg

Så langt som planer for å starte livet ditt igjen for å løpe vekk fra militæret. Hvilke som kan løses ved å anskaffe, og som vil komme tilbake for å hjemsøke deg?

Kan arbeidsgivere be om lønnshistorie?

Kan arbeidsgivere be om lønnshistorie?

Lær når arbeidsgivere er forbudt fra hvor mye du har gjort, samt når og hvordan du skal utlevere lønnen din.

Samle arbeidsledighet når du er selvstendig næringsdrivende

Samle arbeidsledighet når du er selvstendig næringsdrivende

Lær det grunnleggende om arbeidsledighet, og å være selvstendig næringsdrivende, inkludert når og hvordan entreprenører og frilansere er kvalifisert til å samle inn.

Å velge ut av Statens pensjonssystemer

Å velge ut av Statens pensjonssystemer

Lær om om det er mulig for offentlige ansatte å velge bort å bidra til Federal Employees Retirement System eller FERS.

Kan du samle arbeidsledighet hvis du jobber på deltid?

Kan du samle arbeidsledighet hvis du jobber på deltid?

Informasjon om når du kan samle arbeidsledighet dersom du jobber på deltid, som kvalifiserer for delvis arbeidsledighet, og hvordan arbeidsledighetsfordeler beregnes.