• 2024-07-01

Hva er en Retail Category Manager?

Retail Management - Category Management

Retail Management - Category Management

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En detaljistkategorieradministrator er en ekspert på markedet i den visuelle varemerkningen, prissetting, ledelse og salg av en spesifisert produktgruppe. Denne kompetansen er avhengig av å drive priser, hyller, markedsføring og kampanjer av bestemte produkter for å gjøre dem svært synlige, tilgjengelige og tiltalende for kundene.

En vellykket detaljistkategori leder bidrar til lønnsomheten til et selskap ved å øke volumet av produkter som selges og forbedre hastigheten på lageromsetningen innenfor kategorien. Forhandlere av varekategori ofte bistår eller tar ansvar for bestilling, prising og organisering av produkter. De kan være ansvarlige for flere kategorier av produkter eller spesialisere seg på noen få varer i en kategori.

For å være vellykket må kategoriledere ha arbeidskunnskap om produktene, forbrukerbehov, kjøpspraksis, salgsmål og detaljhandelsmiljø relatert til produktkategori. Typer av butikker som tilbyr kategori lederstillinger inkluderer dagligvarebutikker, varehus, og hjem forbedring butikker.

Hovedansvar for en Retail Category Manager

Hovedkonsulenten for detaljhandelskategorier er å optimalisere salget for en bestemt gruppe produkter. For å gjøre det må lederen opprettholde et produktivt forhold til leverandører som er gjensidig fordelaktige, samt skape et engasjerende forhold til kunder som er interaktive og tilfredsstillende.

En detaljistkategori sjefs ansvar er variert og omfattende. Generelt er de ansvarlige for ethvert aspekt av butikkhandel i produktkategorien til disse produktene er kjøpt. En hovedkonsulent for detaljhandelskategorier er leverandørstyring, prissetting og markedsføring, samt planlegging og lagerstyring.

Leverandørstyring

Administrere leverandørforhold er viktige for suksessen til en detaljistkategoriereleder. Riktig valg, tilgjengelighet og kjøp av produkter er avhengig av effektive kommunikasjons- og samarbeidsforhold med leverandører. Ofte er detaljhandelsforvaltere ansvarlige for å forhandle priser, leverings- og betalingsbetingelser med leverandører, som alle påvirker varehandelsmarginen for produktene og den enkelte butikk.

Positive og produktive leverandørforhold vil også direkte påvirke priser og markedsføring i butikken av produktene i en kategori. Et gunstig forhold til leverandører øker hurtig og jevn flyt av varer inn og ut av butikken.

Prissetting og markedsføring

Prising varer er en av de viktigste aspektene av konkurranseplassering og vellykket markedsføring av et produkt. Kategoriforvaltere er ofte ansvarlige for å sette konkurransedyktige prispunkter og justere priser for å øke salget og rydde ut stillestående gjenstander fra lager. De jobber ofte tett med kjøpere for å utvide populære produktlinjer og implementere utgangsstrategier for upopulære varer.

Vellykket markedsføring av et produkt eller en produktlinje krever riktig formel, som inkluderer prising og tilgjengelighet som er balansert med forbrukernes etterspørsel. Det er jobben til en kategoribestyrer å være ekspert i den grunnleggende markedsførings suksessformelen - de riktige produktene til rett tid for riktig pris.

Planlegging og lagerstyring

Detaljhandelsledere er ansvarlige for å håndtere inventar og for effektivt å planlegge og prognose forbrukernes etterspørsel for å maksimere lønnsomheten i beholdningsflyten. Balansering projiserte prognoser og faktiske salg, lederkunder i detaljhandel skaper trendprognoser og implementerer salgsplaner. Finansiell analyse er også en del av dette ansvaret.

Kvalifikasjoner for å bli en Retail Category Manager

Hvis du vurderer en karriere som detaljistkategori leder, må du møte visse krav for å kvalifisere for stillingen. Det er ikke alltid nødvendig å ha forvalter av ledelseskategori for å ha tidligere ledelseserfaring, men å ha en sterk bakgrunn med merchandising og leverandørforhold vil bli sett positivt. Ytterligere erfaring med produktinnkjøp, finansanalyse og lagerstyring er også å foretrekke. Spesifikk ekspertise med salgs- og markedsføringsprodukter innen produktkategorien anses også for å være en verdifull opplevelse.

Påkrevd ferdigheter

En vellykket detaljistkategorieradministrator bør oppleves både i hardt og mykt ledelsesferdigheter, analytisk og detaljistledelsesferdigheter, så vel som folkens relasjonsferdigheter. Detaljisters ledere må være analytiske og praktiske for å kunne håndtere talldelen av jobben sin effektivt. En vellykket detaljistkategorieradministrator må også være intuitiv og personabel for å håndtere relasjoner

Fordi du vil være involvert i flere stadier av detaljhandelsprosessen, må du kunne multi-oppgave og være en effektiv problemløser. Du må ha god dømmekraft og visdom i forhandlinger, projeksjoner og kommunikasjon. God intuisjon vil være like verdifull som god analyse i denne rollen.

Dessuten er eksepsjonell organisering og oppmerksomhet på detaljer viktige ferdigheter, samt gode kommunikasjonsevner, både skriftlige og verbale. Sterke matematiske og analytiske ferdigheter er avgjørende.

Nødvendig utdanning

Selv om det er noen tilfeller der en kategoristyrer har steget gjennom leddene i en detaljhandel, er det oftest ikke en bachelorgrad i næringsliv, detaljhandel, ledelse, salg eller markedsføring nødvendig. En Master of Business Administration (MBA) grad eller post-graduate studie vil ofte gi deg en fordel over andre kandidater, spesielt hvis studiet er i merchandising eller detaljhandel ledelse.

Kompensasjon

Median årslønn for en detaljistkategori leder er $ 82 574, med de 10 prosent som tjener $ 116 279. Fordi denne stillingen er en del av et lederteam, blir lønnene ofte supplert med ytelsesbonuser, fortjeneste deling og noen ganger salgsprosjekter. Fordeler pakker inkluderer generelt helseforsikring og sjenerøse rabatter på butikkvarer.

Hvis du aldri har vurdert en karriere som detaljhandelskategorier og har mange av de kvalifikasjoner og ferdigheter som trengs for å lykkes, vil du kanskje forfølge det ved å kontakte disse butikkene med jobbåpninger. Som en del av et lederteam kan du spille en nøkkelrolle i å øke selskapets lønnsomhet og vekst.


Interessante artikler

1n3X1 - Cryptologic Lingvist - Oppdragssteder

1n3X1 - Cryptologic Lingvist - Oppdragssteder

Air Force Base steder der jobben 1n3X1: Cryptologic Linguist, kan rutinemessig tilordnes og tjene.

Hvordan butikker gjør deg tilbringer mer under helligdager

Hvordan butikker gjør deg tilbringer mer under helligdager

Tis sesongen å være glad og å overføre. Lær tricks forhandlere bruker for å få pengene dine, og hvordan du kan unngå dem.

Hvordan StrengthsFinder kan hjelpe deg med å finne din perfekte jobb

Hvordan StrengthsFinder kan hjelpe deg med å finne din perfekte jobb

Lær om StrengthsFinder, hva det er, hvordan det fungerer, og hvordan det kan potensielt hjelpe deg med å finne en perfekt jobb i det juridiske feltet.

Måter Mindre modeller kan bryte inn i industrien

Måter Mindre modeller kan bryte inn i industrien

En total pakke med skjønnhet, hjerner og profesjonalitet hjelper mindre modeller å lykkes med topp petite modelleringsbyråer og klienter.

Hvordan Subliminal Advertising gjør deg kjøpt

Hvordan Subliminal Advertising gjør deg kjøpt

Subliminal reklame retter seg mot ditt underbevisste sinn. Hvis du tror du ikke kunne bli lurt av en slik praksis, tenk igjen. Det fungerer.

Hvordan ta en midlertidig jobbpåvirkning Arbeidsledighet

Hvordan ta en midlertidig jobbpåvirkning Arbeidsledighet

Betyr aksepterer en midlertidig eller kontraktsjobb innvirkning på arbeidsledighet? Lær når arbeidsledigheten reduseres eller elimineres.