• 2024-06-30

Hvordan svare på spørsmål om å flytte ut av ledelsen

Преемник Путина профессор Соловей. Болезнь Путина, Навальный, Зеленский, Дудь. В гостях у Гордона

Преемник Путина профессор Соловей. Болезнь Путина, Навальный, Зеленский, Дудь. В гостях у Гордона

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ikke alle arbeidere vil gå inn i ledelsen, men i mange karrierer kan det virke som om det er umulig å bevege seg med mindre du er villig til å bli andres sjef. Av denne grunn er det ikke uvanlig at folk tar en lederrolle … og så raskt oppdager at det ikke er riktig for dem. Hvordan kan du gå tilbake til din tidligere jobb - eller en som den - uten å ta en hit på karrieren din?

Kanskje du er salgssjef som nå ønsker å gå tilbake til salg, en redaktør som vil være forfatter igjen, eller en rektor som ønsker å komme seg tilbake i klasserommet. Uansett din situasjon er målet ditt det samme: å gå tilbake til arbeidet som interesserer deg uten å bevege deg bakover (eller gi ansettelsesansvarlig inntrykk av at du ville gjøre det).

Dette kan være veldig vanskelig under et jobbintervju. Du vil unngå å gi inntrykk av at din tidligere jobb var for utfordrende for deg, eller at du ikke er ambisiøs, mens du formidler din interesse for den aktuelle rollen. Din utfordring i å regne med ditt ønske om nedskifting er å svare på spørsmål om det uten å virke som om du mangler motivasjon eller leter etter en lettere jobb.

Tips for å svare på spørsmål om å flytte ut av ledelsen

Forbered deg på intervju spørsmål om ditt ønske om å skifte fra en ledelsesjobb til en spesialistposisjon. Jo mer rolig du svarer på spørsmål om dine mål, desto bedre inntrykk får du på ansettelseslederen.

Til slutt vil du at intervjueren din skal forstå at du er svært motivert til å forfølge den nye jobben på egne verdier, og ikke som en måte å unnslippe en utilfredsstillende eller vanskelig rolle som leder.

1. Vær positiv om din tidligere lederrolle

En tilnærming er å ramme ditt svar som en personlig preferanse for den nye stillingen, samtidig som du legger vekt på suksess og tilfredshet i høyere nivå. Det vil bidra til å gi konkrete eksempler på hvordan du var effektiv som leder og hvordan du påvirket bunnlinjen.

Begynn med å nevne aspekter av din lederroll som du likte, og maler et samlet bilde av minst en beskjeden nivåtilfredshet. Unngå å klage på utfordringene og vanskelighetene ved å administrere andre, siden intervjueren din kanskje begynner å se deg som noen som har problemer med å samhandle med kolleger eller som unngår å ta ansvar.

2. Forklar hvorfor du vil ha denne nye rollen

Deretter er det viktig å forklare hva som tiltrekker deg til den ikke-ledende stillingen du søker. Pass på at du er spesifikk. Hvis mulig, diskuter suksessen du måtte ha hatt i de ikke-ledende jobbene du hadde tidligere. Fortell historier om dine prestasjoner i stillingen, og beskriv ditt nivå av tilfredshet med entusiasme. I de fleste tilfeller vil du reflektere tilbake på tidligere roller; for eksempel kan du diskutere din erfaring en ingeniør før du blir teknisk ingeniør.

3. Se etter muligheter for å vise vekst

Hver jobb du tar, har noe å lære deg. Din siste posisjon viste deg at du ikke var interessert i ledelsen - men det er ikke alt du lærte på den jobben.

Tenk på ferdighetene du har oppnådd, opplevelsen du har oppnådd, teknikkene du perfeksjonerte i løpet av din tid i den rollen. For eksempel, kanskje du ikke lenger vil være en redaktør, men din erfaring redigering har lært deg hvordan du gir redaktører renere kopi. Det er et stort salgsargument for en ansatt leder.

4. Gi eksempler

Sørg for at du også tar med noen eksempler på hvordan du har utført en spesialisert rolle som en del av dine forvaltningsoppgaver og hvordan det føltes for deg. For eksempel kan en salgsadministrator gripe inn for å lukke et stort salg med en stor kunde fra tid til annen. Den typen erfaring kan være det perfekte historiepunktet for å forklare din inspirasjon for å gå tilbake til den forrige rollen.

5. Løs deres problem

Til slutt er ansatt ledere interessert i kandidater som kan gi dem løsninger på deres største utfordringer. Hvis du kan demonstrere din evne til å gjøre det, vil du fjerne enhver frykt de kan ha om hvorfor du gjør dette bestemt trekk.

Før du går inn i intervjuet, vurder jobben beskrivelsen i annonsen, leter etter søkeord som gjelder for rollen (og forhåpentligvis din erfaring). Deretter min kvalifikasjoner for disse vilkårene og forberede deg på å forklare hvorfor du er den personen som kan gi det som trengs.


Interessante artikler

Oppdag hvorfor en feasibility studie er så viktig

Oppdag hvorfor en feasibility studie er så viktig

Lær hvilke skritt du skal ta for å skrive en omfattende feasibility studie som omhandler hvordan virksomheten din vil lykkes.

Forskjell mellom vanskelige nyheter og funksjoner i magasiner

Forskjell mellom vanskelige nyheter og funksjoner i magasiner

Lær hvordan funksjoner i magasiner skiller seg fra en vanlig nyhetshistorie. Selv om begrepet innebærer mykere nyheter, er en funksjon definert av sin stil, ikke gjenstand.

5 tips for å håndtere et første intervju

5 tips for å håndtere et første intervju

Et første intervju er vanligvis det første trinnet i ansettelsesprosessen. Disse eksemplene og tipsene kan hjelpe deg med det.

Baker & Taylor: Profil av en engros bokdistributør

Baker & Taylor: Profil av en engros bokdistributør

Her er historien til Baker & Taylor og fysiske og digitale bok- og underholdningsdistribusjonstjenester selskapet tilbyr i dag.

Hva er en passform og hvordan blir du en?

Hva er en passform og hvordan blir du en?

Fit modeller for mann, kvinne, barn, petite, pluss, stor og høy er nødvendig av klær produksjon og mote arbeidsrom.

Hvor flate tegn brukes i fiksjon

Hvor flate tegn brukes i fiksjon

Flate tegn - mindre figurer som spiller en støttende rolle i historien - brukes til å flytte plottet sammen, og gir en subtil utstilling.