• 2024-07-02

Slik bruker du LinkedIn-profilen som et CV

Hvordan lage en god LinkedIn-profil

Hvordan lage en god LinkedIn-profil

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeidsgivere i alle bransjer bruker LinkedIn for å finne jobbkandidater, og det er det beste stedet for profesjonell karriere nettverk. Det er viktig å sørge for at LinkedIn-profilen din fremhever dine ferdigheter og erfaringer. På denne måten kan interesserte arbeidsgivere og nettverkstilkoblinger se på et øyeblikk hva som gjør deg unik.

Hva er en LinkedIn-profil?

Din LinkedIn-profil er destinasjonssiden din kontakter, rekrutterere og andre ser når de ser informasjonen din på LinkedIn. Din profil inneholder detaljer om jobbkvalifikasjoner, ansettelseshistorie, utdanning, ferdigheter, erfaring, frivillig arbeid, artikler du har postet og innhold du har kommentert eller likte.

Det er viktig å skape en robust profil som gjenspeiler arbeidserfaring og kvalifikasjoner, og å oppdatere den regelmessig.

Tenk på din LinkedIn-profil som et online CV. Som din CV skal den demonstrere evner, arbeidserfaring og utdanning. En LinkedIn-profil kan imidlertid gjøre enda mer enn et tradisjonelt CV. Det kan inneholde et bilde av deg, linker til arbeidet ditt, referanser fra kollegaer og arbeidsgivere, og mer.

Vet hvordan du oppretter en LinkedIn-profil som fungerer som et CV, bare bedre. Med en sterk profil øker du sjansene dine for å imponere en arbeidsgiver.

Betydningen av LinkedIn-profilen din

En av de viktigste delene av LinkedIn er din profil. Profilen din er det du bruker til å koble til personer i nettverket ditt. Det er også hvordan du blir funnet på LinkedIn av potensielle arbeidsgivere.

Når du søker om en jobb, kan arbeidsgiveren også sjekke ut LinkedIn-profilen din for å lære mer om deg. I tillegg kan din LinkedIn-profil øke synligheten din online og hjelpe deg med å bygge ditt profesjonelle merke. Din LinkedIn-profil kan vises i Googles søkeresultater. Dette betyr at alle som søker informasjon om deg, vil finne alt de trenger å vite på et øyeblikk - ferdigheter, arbeidsinformasjon, anbefalinger, etc.

Av alle disse årsakene er det viktig å forsikre deg om at din LinkedIn-profil er fullstendig og detaljert. Faktisk kan du vurdere din LinkedIn-profil som din online CV. Det bør ha samme informasjon som er på ditt CV, og hvis du er på utkikk etter en ny jobb, vil du ha potensielle arbeidsgivere til å kunne vurdere dine legitimasjonsbeskrivelser for ansettelse, inkludert dine kvalifikasjoner, erfaring og ferdigheter.

Last ned profilen din som en PDF-fil

Det er enkelt å lagre profilen din som en PDF-fil som kan brukes som et CV. Når du har lagret det, kan du skrive ut en kopi for å se gjennom.

  • Klikk på … Mer ikonet i øverste delen av profilen din, til høyre for bildet og til venstre for Redigere
  • Å velge Lagre i PDF fra rullegardinmenyen, og profilen din blir lagret på datamaskinen. Du kan åpne den og deretter skrive ut.

Konverter ditt CV til et Word-dokument eller Google Doc

PDF-versjonen av CV-en din kan konverteres til en Google Doc eller et Microsoft Word-dokument for redigering.

Husk at du sannsynligvis må redigere formateringen for å gjøre den til en tradisjonell CV. Det er flere alternativer for å konvertere det, inkludert å bruke Adobe PDF to Word Converter, laste opp PDF-filen og åpne den som en Google Doc, eller redigere den i Microsoft Word.

Det er også nettsteder og apper som du kan bruke til å konvertere profilen din til en profesjonell CV for en avgift.

Slik bruker du LinkedIn-profilen som et jobbsøkingsverktøy

Hva er den beste måten å skape en LinkedIn-profil som vil få øynene med å ansette ledere og profesjonelle nettverkere? LinkedIn tilbyr brukere en rekke måter å bygge en imponerende profil på. Her er noen tips om hvordan du gjør profilen din til et sterkt online CV som vil hjelpe deg med jobbsøk på LinkedIn:

  • Få detaljert. Når du oppretter profilen din, inkluderer du all informasjonen du har oppført på CV, og mer. En fordel ved en LinkedIn-profil er at det kan være lengre enn ditt CV. Hvis du forlot noen informasjon ut av ditt CV (for eksempel en tidligere jobb), kan du sette den inn i profilen din. Men ikke bli båret bort. Hvis profilen din er flere sider lang, kommer ingen til å lese den.
  • Legg til et profesjonelt bilde. I motsetning til et CV, som ofte ikke inneholder et bilde, forventer LinkedIn-brukere at du skal ta med et bilde. Inkluder et profesjonelt headshot. Du kan også endre bakgrunnsbildet slik at det passer dine interesser. Ikke ta med et bilde som er for tilfeldig. LinkedIn handler om profesjonell nettverk, ikke sosialisering med venner og familie.
  • Ta med en fengende og kortfattet overskrift.Selv om du ikke har en CV-overskrift, ta en overskrift på LinkedIn-profilen din. Du vil gjøre det konsistent og fengende. For eksempel, i stedet for "Lærer med 10 års erfaring", kan du prøve "High-Tech, Award-Winning Physics Teacher." Hvis du ikke jobber for øyeblikket, er det tips om hvordan du skriver et overskrift når du er ledig.
  • Skriv en engasjerende oppsummering. Sammendragsseksjonen på LinkedIn er et flott sted å markere, i noen få setninger eller punktpunkter, som gjør at du skiller seg ut som en ansatt eller en jobbkandidat. Dette bør leses som en oppsummering uttalelse på et CV.
  • Bruk passende språk. Et CV er vanligvis ganske formelt. Du kan være litt mer uformell på LinkedIn. For eksempel skriver mange mennesker sine profiler i den første personen ("Jeg har ti års erfaring innen helsemarkedsføring"). Det er greit å være litt mer uformell eller personlig i LinkedIn-profilen din. Det kan faktisk hjelpe en rekrutterer.
  • Inkluder søkeord og ferdigheter. I motsetning til et CV, skredder du ikke din LinkedIn-profil for å passe til en bestemt jobboppføring. Du kan imidlertid fortsatt bruke søkeord fra din bransje i profilen din. Dette vil gjøre det lettere for arbeidsgivere å finne profilen din når du søker etter potensielle jobbkandidater.
  • Inkluder verdier.Som et CV, ta med tall for å vise hvordan du har merverdi på jobben. Du kan for eksempel angi hvor mye penger du sparte et firma gjennom dine kostnadsbesparende løsninger, eller forklare hvordan du fullførte en oppgave innen en bestemt tidsperiode.
  • Legg til innhold og resultater. Du kan laste opp dokumenter eller inkludere koblinger på LinkedIn-profilen din. Dra nytte av dette - inkludere papirer, presentasjoner, prosjekter, personlige nettsteder og andre materialer som viser kvaliteten på arbeidet ditt. Dette er en fin måte å vise, snarere enn å fortelle, arbeidsgivere om dine sterke sider.
  • Få anbefalinger og påtegninger. Til en potensiell arbeidsgiver er en LinkedIn-anbefaling en referanse på forhånd. Prøv å øke profilen din med LinkedIn-anbefalinger fra dine tilkoblinger. Vær også sikker på å godkjenne folk i nettverket ditt, og forhåpentligvis vil de gi deg støtte.
  • Opprett en egendefinert nettadresse og del din profil.Du vil at folk skal se profilen din, så sørg for å gjøre det så synlig som mulig. Sørg for at profilen din er offentlig (kontroller dine LinkedIn-innstillinger for å sikre at du er synlig for personer utenfor nettverket ditt). Vurder også å tilpasse nettadressen din slik at du har en link som er enkel å dele. Mine, for eksempel, er http://www.linkedin.com/in/alisondoyle. Du kan inkludere denne nettadressen i e-post signaturen din slik at folk lett kan få tilgang til profilen din.
  • Vokse nettverket ditt En annen måte å dele profilen på er å koble til andre medlemmer og bygge nettverket ditt. Jo flere tilkoblinger du har, desto flere muligheter har du. Selvfølgelig bør du bare koble til folk du kjenner. Hvis du ikke kjenner noen, men vil gjerne koble til, må du sende en privat melding som introduserer deg selv.
  • Oppdater profilen jevnlig. Ikke glem å oppdatere profilen din når du bytter posisjoner eller bedrifter. Legg også til lenker til nye artikler, prosjekter, etc., når du fullfører dem. Profilen din skal være dynamisk og oppdatert. Tilbring litt tid hver måned, selv om du ikke har store endringer, gjennomgå det og friske det opp.

Interessante artikler

Kundeservice Gjenoppta Eksempel Med En Profil

Kundeservice Gjenoppta Eksempel Med En Profil

Her er et eksempel på et CV med en profil for en kundeserviceposisjon med tips om hva du skal ta med, så det blir lagt merke til og valgt av arbeidsgivere.

Sample Cover Letters for Retail og Customer Service Jobs

Sample Cover Letters for Retail og Customer Service Jobs

Leter du etter en ny stilling i detaljhandel eller kundeservice? Her er en veiledning for å skrive et følgebrev som får deg til å merke.

Kundeservicefagliste og eksempler

Kundeservicefagliste og eksempler

Liste over kundeserviceferdigheter til bruk i CV, omslag, jobbsøknader og intervjuer, med tips for hvordan å markere dem og eksempler.

Tilpasset omslagstavle Eksempel på karriereendring

Tilpasset omslagstavle Eksempel på karriereendring

Gjennomgå et eksempelbrev som fokuserer på en karriereendring og ferdighetene som kreves for den stillte stillingen, med tips for hvordan du skriver og hva du skal inkludere.

Fremgangsmåte for å tilpasse kommunikasjonen din for hver målgruppe

Fremgangsmåte for å tilpasse kommunikasjonen din for hver målgruppe

Vil du effektivt kommunisere informasjon til dine publikum? Bruk disse fem trinnene til å bli en bedre og mer effektiv HR-presentatør som får resultater.

Cyber ​​Intelligence Analyst Karriere Oversikt

Cyber ​​Intelligence Analyst Karriere Oversikt

En titt på cyber intelligence analytikere som inneholder et sammendrag av sine oppgaver, samt nødvendig opplæring, erfaring og tekniske ferdigheter.