• 2024-07-02

Oppføring av personnummer på jobbsøknader

Omega Psi Phi Fraternity, Inc 2020 Virtual Founders Day

Omega Psi Phi Fraternity, Inc 2020 Virtual Founders Day

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mange jobbsøkere er opptatt av å gi sine personnummer (SSN) når de fullfører jobbsøknader. Statlige lover varierer på hvilken informasjon som kan hentes fra søkere, og de fleste stater forbyder ikke selskaper å be om personnummer.

Du har imidlertid rett til å bestemme hvorvidt du føler deg komfortabel med å gi ut ditt personnummer, bare husk at det kan påvirke din sjanse til å bli ansatt.

Hvorfor arbeidsgivere ber om personnummer på applikasjoner

Enkelte arbeidsgivere (inkludert statlig ansettelsesbyråer) krever at søkere oppfører sitt personnummer (SSN) når de fyller jobbansøkinger. Arbeidsgivere vil kanskje ha ditt personnummer til å foreta en bakgrunnskontroll eller kredittsjekk.

Imidlertid har flere stater forbudt eller begrenset bruken av kreditt sjekker for jobbsøkere. De fleste arbeidsgivere som utfører disse kontrollene, gjør det ikke før du er videre i ansettelsesprosessen enn den første søknaden.

Når arbeidsgivere kan be om ditt personnummer

Arbeidsgivere har lov til å spørre søkere om deres personnummer i alle land. Flere stater, inkludert New York, Connecticut og Massachusetts, krever at arbeidsgivere stiller garantier som kryptering på plass for å beskytte personvernet til arbeidssøkere.

Imidlertid anbefaler samfunnet for menneskelig ressursforvaltning arbeidsgivere: - En ansettelsesansøkning bør bare be om informasjon som er direkte relatert til søkerens evne til å utføre en bestemt jobb … generell praksis, arbeidsgivere bør bare be om SSN-informasjon når det er absolutt nødvendig. "Sjekk med din avdeling of Labor for å fastslå eventuelle restriksjoner for lokale arbeidsgivere å be om ditt personnummer.

Dine valg for å fylle ut programmet

Bare fordi du blir bedt om ditt personnummer, betyr ikke at du er forpliktet til å gi det ut. Det er viktig for arbeidssøkere å vite at de ikke er lovlig pålagt å levere sine personnummer til arbeidsgivere, med unntak av statlige og nasjonale sikkerhetsrelaterte jobber eller arbeidsplasser som krever en kredittkontroll.

Med fremveksten av identitetstyveri er det fornuftig å være forsiktig med hvem du gir ditt personnummer til. Hvis arbeidsgiver sier at du oppgir ditt personnummer er valgfritt, kan du bare velge å ikke gi det. Hvis det er påkrevd på søknaden, kan du fortsatt velge å ikke liste det hvis det er mulig.

  • Legg til en forklaring. Du kan kanskje forklare i søknaden at du ikke føler deg komfortabel og gir dem ditt personnummer på dette tidspunktet i jobbsøkingsprosessen. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis en jobboppføring krever ditt personnummer, og du ikke lister det, kan det hende at søknaden din ikke blir vurdert.
  • Du kan være i stand til å la det være tomt.Hvis du fyller ut et jobbsøknad, kan du kanskje hoppe over delen der de ber om SSN. Eller gjør en notat om at du vil være villig til å dele ditt personnummer når du blir seriøst vurdert for ansettelse.
  • Du kan redigere det du skriver.Et annet alternativ er å liste de siste fire sifrene som 0000. Selvfølgelig kan arbeidsgivere velge å skjerme ut søkere som ikke overholder sin forespørsel om informasjon.

Når du må oppgi ditt personnummer

Hvis du oppgir ditt personnummer, er et obligatorisk felt på en online søknad, kan det hende at svaret ikke er et alternativ. Før du fyller inn ditt personnummer, sørg for at du er på selskapets legitime nettsted. Hvis du søker på jobben via et jobbssøkingssted, bør du vurdere å undersøke eller ringe firmaet før du søker for å bekrefte at innleggingen er legitim.

I tilfeller der arbeidsgivere foretar kredittkontroller av ansatte som en del av bakgrunnskontrollene, må søkerne gi sine SSN for å motta vederlag. Bakgrunnskontroller utføres vanligvis på kandidater som allerede har gått gjennom den første screeningen av applikasjoner. Imidlertid har flere stater forbudt eller begrenset bruken av kreditt sjekker for jobbsøkere.

Sjekk før du gir den ut

Når du oppgir ditt personnummer, må du være veldig forsiktig med hvem du gir den til og under hvilke omstendigheter du avslører det. Privacy Rights Clearing House har råd om hvordan du nøye sjekker ut selskaper som ber om det og hva du kan gjøre for å beskytte ditt personnummer online.

Tips for å unngå svindlere

Svindlere spør ofte om personnummer som en del av en feilsøking eller som en del av ansettelsesprosessen for en jobb som ikke eksisterer.

  • Hvis en arbeidsgiver noen gang ber deg om å sende dem penger som en del av søknaden, er sjansene for at det er en svindel.
  • Hvis en arbeidsgiver du aldri har jobbet med eller aldri har hørt om, gir deg en sjekk, er det sannsynligvis også en svindel. Slå av sjekken og opphøre kommunikasjonen med selskapet.
  • Definitivt ikke email ditt personnummer til noen potensiell arbeidsgiver - eller til noen, generelt.
  • Unngå å dele personlig informasjon utover kontaktinformasjonen din. Ikke ta med, for eksempel, kjørerkortnummer og / eller kredittkortinformasjon.

Informasjonen som finnes er ikke juridisk rådgivning og er ikke en erstatning for slike råd. Statlige og føderale lover endres ofte, og informasjonen kan ikke gjenspeile egne staters lover eller de nyeste endringene i loven.


Interessante artikler

Dyroppdretter Jobb og ansvar

Dyroppdretter Jobb og ansvar

Dyreoppdrettere er ansvarlige for å produsere dyr som kan brukes til en rekke formål, herunder fellesskap, show, sport eller forbruk.

Music Business Job Interviews 101

Music Business Job Interviews 101

Du er planlagt for et intervju for din første jobb i musikkbransjen. Gjør deg klar til å skille seg ut med tips fra denne veiledningen.

Music Business Job Intervju Tips

Music Business Job Intervju Tips

Du har endelig landet det ettertraktede musikkvirksomhetsjobbintervjuet. Bruk disse fem intervju-tipsene for å imponere intervjuerne dine og land jobben.

Music Business Loans and Grants: Hvordan bruke det

Music Business Loans and Grants: Hvordan bruke det

Hvis du får finansiering for plateselskap eller musikk, kan du snart finne deg selv i den røde igjen hvis du ikke gjør gode valg om hvordan du bruker det.

Music Business School Guide

Music Business School Guide

Overveier du å studere musikk eller forretningssiden i skolen? Før du registrerer deg, se denne veiledningen for å finne ut hva du trenger å vite.

Forstå musikkindustrien og rekorddistributører

Forstå musikkindustrien og rekorddistributører

I musikkbransjen får plateselskapene album i forbrukernes hender. Finn ut hvordan de rammer avtaler med butikker og nedlastningsleverandører.