• 2024-06-30

Minimal lovlig arbeidstid i Georgia

Chatting about Mars Argo Lawsuit, Relationshits, and just Whatever (Phone LiveStream)

Chatting about Mars Argo Lawsuit, Relationshits, and just Whatever (Phone LiveStream)

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du bor i Georgia og ønsker å begynne din første jobb, må du vite hva den minste juridiske arbeidsalderen er. Er du gammel nok til å bli ansatt?

Arbeid kan være en givende opplevelse for unge mennesker. Det kan lære deg å være pålitelig, punktlig, sette økonomiske mål og ikke leve utover dine midler. Hvis du er alene, kan den holde deg ut av skade og hjelpe deg med å støtte deg selv og eventuelle familiemedlemmer som kan stole på din inntekt.

Hvor gammel må du jobbe i Georgia

Føderal barnearbeid lovene sier at minimumsalderen for å jobbe er 14, men Georgia har satt minimumsalderen kl 12. Det gjelder imidlertid kun arbeidsgivere som ikke er underlagt føderal lov om arbeidskraft. Når statsloven strider mot føderal lov om minimumsalder for arbeid, gjelder den strengeste loven.

Barn som jobber i underholdningsbransjen (skuespillere, sangere, dansere, modeller etc.) regnes som unntak fra regelen og kan fungere, til tross for barnevernsloven. Det samme gjelder for barn som arbeider i familiebedriften eller på familiens gård. Barnearbeid lovene gjelder ikke for en rekke jobber, blant annet noen typer verftarbeid, barnevakt, skopussing og avisleveranser.

Før ungdommen begynner å jobbe, er det viktig å gjennomgå regler og begrensninger om barnevernlover, spesielt hvis ungdommer planlegger å fortsette å arbeide etter hvert som de blir eldre.

Nødvendige sertifikater

Georgia State Law krever barn sysselsetting sertifikater for ungdom under 18 år. Sysselsetting sertifikater er gitt av skolen. Alderssertifikater er ikke påkrevet i Peach-staten.

Hvilke timer du kan jobbe

Selv om tenårene i alderen 14-15 kan jobbe i en rekke jobber, blant annet i kontorer, sykehus og butikker, er timene de jobber begrenset. Ungdom denne alderen kan ikke fungere mer enn fire timer på en skoledag, åtte timer på en ikke-skoledag eller 40 timer i en skolefri uke.

I tillegg må disse tenårene jobbe timer som går mellom kl. 6 og 9 Mindreårige 16 og 17 år har ingen arbeidstidsbegrensninger. Bare fordi disse tenårene ikke har noen begrensninger, betyr ikke at foreldre skal la dem jobbe så mange timer som de velger eller arbeidsgiveren vil at de skal jobbe. Hvis en ungdoms jobb forstyrrer skolen eller kan sette ungdommen i en farlig stilling på grunn av sent (eller veldig tidlig) timer, bør foreldrene ta forsiktighet.

Tenåringer er i større grad enn voksne både som arbeidere og på gata, og det kan ikke være lurt å ha en tenåring som går ut av huset om morgenen eller går hjem fra jobb sent på kvelden, spesielt hvis de ' er ansvarlig for å lukke butikken. Tenåringer er blitt ranet, voldtatt og ellers skadet på jobben.

Ungdom i alle aldre kan ikke fungere under farlige forhold som kan forårsake skader, død eller skadelige helseeffekter.

For mer informasjon om minimumsalderen for å jobbe i Georgia og hvordan du får arbeidssertifikater, besøk Georgia State Labor-nettstedet.


Interessante artikler

Se jobbbeskrivelsen for menneskelige ressurser i eksempler på menneskelige ressurser

Se jobbbeskrivelsen for menneskelige ressurser i eksempler på menneskelige ressurser

Trenger du en HR-stillingsbeskrivelse? Eller vil du bare vite hva menneskene i HR gjør? Disse omfattende jobbeskrivelsene svarer på begge spørsmålene.

Hva gjør en Human Resources Generalist, akkurat?

Hva gjør en Human Resources Generalist, akkurat?

Trenger du en HR-generalist jobbbeskrivelse som vil fortelle deg de viktigste funksjonene i jobben? Finn også viktige mål og erfaring.

Se en Sample Human Resources Manager Jobbbeskrivelse

Se en Sample Human Resources Manager Jobbbeskrivelse

Interessert i hva en HR-leder gjør? Denne prøvebeskrivelsen for en HR-leder gir en omfattende oversikt over ansvarsområder.

HR Recruiter Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

HR Recruiter Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Vil du vite hva en HR-rekrutterer gjør? Her er en HR-rekrutteringsjobbbeskrivelse som forteller deg detaljert om jobben og hva medarbeiderne bidrar.

Army Ups Obligatorisk pensjonsalder

Army Ups Obligatorisk pensjonsalder

Den obligatoriske pensjonsalderen for aktiv tjeneste Army personell har blitt økt til 62 fra 55.

Sample Human Resources Policy og prosedyrer for ansattes ledelse

Sample Human Resources Policy og prosedyrer for ansattes ledelse

Leter du etter utvalgspolitikker, sjekklister, prosedyrer og skjemaer som skal brukes i dine HR-prosesser og programmer? Her er en omfattende ressurs.