• 2024-06-30

Takk brev til et introduksjonseksempel

Takk for festen!

Takk for festen!

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Noen ganger er den beste måten å finne din ideelle jobb på, gjennom nettverk - ved å spørre fagfolk du kjenner i din bransje, for å gi en formell forretningsinnføring til en ønskelig arbeidsgiver eller til enkeltpersoner som ellers kan gi deg råd i din karrieresøk.

Når de er enige om å gjøre dette på dine vegne, er det viktig å umiddelbart skrive et takknemål (eller e-post) for å formidle takk til dem og å uttrykke sin takknemlighet for deres tid og krefter. Ikke bare er dette grunnleggende gode oppførsel, men det vil også styrke forbindelsen din, demonstrere profesjonaliteten din og legge grunnlaget for et fortsatt positivt forhold i fremtiden.

Dette er spesielt viktig hvis de selv jobber for en arbeidsgiver som de har introdusert deg. I beste tilfelle vil du snart bli kollegaer og / eller medarbeiderne. Derfor kan du skrive en takknemmelse for å sikre at du har opprettet en god rapport selv før din første dag på jobben.

Du kan - og bør - bygge ditt profesjonelle nettverk på mange måter: ved å delta på bransjekonferanser eller andre arrangementer, ved å delta på jobbmesser, ved å utvide dine LinkedIn-forbindelser i ditt felt og / eller ved å nå ut til kollegaer eller mentorer.

Tips for å skrive et takk brev

  • Når noen tilbyr eller godtar å gi deg en profesjonell introduksjon, må du skrive og sende takk brev så snart som mulig - ideelt innen 24 timer.
  • Hvis du vurderer et aktuelt jobbintervju som et resultat av introduksjonen, er det smart å skrive et nytt notat for å oppdatere dem om statusen din, takke dem igjen, og uttrykke din entusiasme for arbeidsgiveren.

Send dette andre notatet, selv om du etter et intervju har bestemt deg for at du ikke er interessert i jobben. Du trenger ikke å forklare din beslutning - og du bør definitivt ikke kritisere intervjuingslaget eller firmaet de kontaktet på dine vegne. Bare uttrykk din takknemlighet for deres hjelp.

  • Kontroller og dobbeltklikk, for grammatiske eller stavefeil. Det er en god ide å få en pålitelig venn til å korrekturlese notatet før du sender det. Selv profesjonelle redaktører har problemer med å fange sine egne feil.
  • Tilbyr å tjene som en profesjonell referanse eller å gi introduksjoner til dem i fremtiden bør forholdene garantere.

Eksempel takk brev for en introduksjon

Her er et eksempelbrev som du kan bruke som modell for å sende til en person som har gitt en introduksjon til en kontakt som jobber i et selskap av interesse.

Eksempel takk brev for en introduksjon

Navnet ditt

Adressen din

Din by, Statens postnummer

Telefonnummeret ditt

Din epost

Dato

Navn

Tittel

Organisasjon

Adresse

By (*): Stat (*): Postnummer

Kjære Simone, Tusen takk for at du introduserte meg til Theodore Mannix of Cryptic Industries. Han har vært veldig hjelpsomme til meg under jobbsøkingen og har selv tilbudt å få meg i kontakt med noen av hans kolleger. Jeg håper at jeg gjennom disse nye kontaktene snart vil finne en ny stilling.

Din hjelp og støtte under dette søket blir høyt verdsatt. Å ha noen med din kunnskap og erfaring å gi med har gjort at jeg føler meg mye mer trygg i løpet av denne vanskelige prosessen.

Med vennlig hilsen, Bob

Sende en takk brev via e-post

I de fleste tilfeller er det helt greit å sende takkebrevet ditt via e-post. Å gjøre det har flere fordeler i forhold til et gammeldags papirbrev, ikke minst som er fart. Du kan også bokstavelig talt sende meldingen i lobbyen før du forlater bygningen.

Avhengig av e-postprogrammet ditt, kan du også få bekreftelse på kvitteringen. Hvis du ikke har dette alternativet, kan du alltid bcc (dvs. blind kullkopi) selv, slik at du er sikker på at e-posten gikk gjennom.

Din e-postmelding skal inneholde samme grunnleggende informasjon som et vanlig takk brev, med noen få unntak. Det er ikke nødvendig å inkludere returadresse eller kontaktadressen din. Bare ta med kontaktinformasjonen din etter signaturen din.

Du bør huske på at digitale lesere har en tendens til å ha kort oppmerksomhet spenner, så vær kort og bare komme til poenget.

Brev skriving tips

Her er litt hjelp med å skrive takkelige brev, inkludert hvem du skal takke og hvordan du skal takke dem, og nettverksskrifter og e-postmeldinger for å hjelpe deg med å få kontakt med de som kan hjelpe deg med å vokse din karriere.


Interessante artikler

Hvordan er et lag forskjellig fra et fellesskap av praksis?

Hvordan er et lag forskjellig fra et fellesskap av praksis?

Et arbeidsteam og et fellesskap av praksis deler flere fellesheter. Men de har også betydelige forskjeller, og de tjener forskjellige behov.

Hvordan fungerer Federal Pay Scale?

Hvordan fungerer Federal Pay Scale?

Forbundsregeringen i USA tilbyr konkurransedyktig lønn, spesielt for rettsvesenet. Lær hvordan føderal lønnsskala fungerer for ansatte.

Hvordan påvirker Severance & Vacation Pay Unemployment?

Hvordan påvirker Severance & Vacation Pay Unemployment?

Få informasjon om hvordan avgangs- og feriebetaling påvirker arbeidsledigheten, herunder hvordan du rapporterer det og hvordan avgang påvirker arbeidsledighetstjenestene.

Lær hvordan Tour Merchandising fungerer

Lær hvordan Tour Merchandising fungerer

Lær hvordan turmarkedsføring fungerer og som musiker hvor mye en kunstner kan forvente å tjene fra bandt-shirt-salg.

Arbeidsdeling for å redusere utslipp

Arbeidsdeling for å redusere utslipp

Lær om arbeidsdeling som en strategi for å redusere permitteringer mens brukergrensesnitt betaler en del av lønn for ansatte.

Velge de riktige ansattes fordeler for familien din

Velge de riktige ansattes fordeler for familien din

Trenger du å kjøpe helseforsikring for familien din? Oppdag trinnene du kan ta for å velge de riktige ansattes ytelser og familie helseforsikring nå.