• 2024-07-01

Slik bruker du Critical Path Metoden til å administrere et prosjekt

The Skew Chisel with Allan Batty (Woodturning How-to)

The Skew Chisel with Allan Batty (Woodturning How-to)

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Prosjektledere bruker begrepet "kritisk bane" for å beskrive hele oppgaven av oppgaver som må gjøres i tide dersom et prosjekt skal fullføres i løpet av den minste tid som kreves. Viktigst, det inkluderer antagelsen om at hver av oppgavene må være ferdig før neste kan begynne, slik at enhver forsinkelse i en hvilken som helst oppgave vil forsinke hele prosjektet.

Den kritiske banemetoden, eller CPM, brukes til å planlegge et prosjekt ved å definere hvert nødvendig trinn i det og beregne hvor lenge hver vil ta. Målet er å hindre den slags flaskehals som kan plage enhver kompleks plan.

Definere trinnene

Prosjektledere jobber med gruppemedlemmer for å definere alt arbeid som kreves for å fullføre et prosjekt eller for å oppnå prosjektets omfang.

Arbeidet brytes typisk ned i enheter som kalles arbeidspakker. Disse arbeidspakkene er små nok til å være knyttet til en eier, forvaltet for risiko og kontrollert for tid, kostnader og materialer. Et felles mål er at en arbeidspakke skal ta ikke mindre enn åtte timer og ikke mer enn 80 timer å fullføre.

Hvert arbeidsteam definerer og anslår tid og kostnad som er nødvendig for å levere sine arbeidspakker.

Diagrammer resultatene

Prosjektlederen pooler deretter pakkene og sekvenserer dem i den rekkefølgen de skal fylles i.

Resultatet er et nettverksdiagram som identifiserer viktige tiltak:

  • Tidlig start: Den tidligste arbeidspakken kan starte
  • Tidlig finish: Den tidligste arbeidspakken kan fullføres
  • Senest start: Den siste en arbeidspakke kan startes og ikke forsinke prosjektet
  • Sen finish: Den siste en arbeidspakke kan være ferdig og ikke forsinke prosjektet
  • Slakk eller flyte: Mengden tid en arbeidspakke kan bli forsinket og ikke påvirke prosjektet

Disse beregningene brukes til å beregne de ulike mulige banene gjennom dette nettverket av pakker. Eventuell slakk tid kan identifiseres.

Prosjektleder og teammedlemmer justerer de ulike banene og ser på forskjellige alternativer til de er sikker på at de har funnet den mest effektive og rettidige og minst risikable prosjektplanen.

  • Det er viktig å merke seg at den kritiske banen kan endres basert på ressursplanlegging, selv under utførelsen av et prosjekt.

Hvorfor bruke denne metoden

Den kritiske banen hjelper prosjektleder og team med å fokusere sin innsats på de viktigste arbeidspakkene.

Den fungerer også som et referanseværktøy for overvåking og rapportering av fremdrift og justering av ressurser etter behov. Prosjektledere bruker det til og med midtprosjekt for å identifisere arbeid som kan spores for å unngå forsinkelser i det samlede prosjektet.

Virkelig kompliserte prosjekter

Når et prosjekt er stort og komplekst, kan prosjektlederen avslutte et nettverksdiagram som har flere kritiske baner eller en kritisk bane og flere nærkritiske baner. Dette beskrives som et "sensitivt" prosjektnettverk. Jo mer sensitiv det er, jo større risiko er det forsinkelser.

Kritisk baneopprettingsprogramvare

Små prosjekter gir seg en manuell beregning av den kritiske banen.

De største tiltakene kan inneholde bokstavelig talt tusenvis eller titusenvis av arbeidspakker. I disse tilfellene er prosjektledere avhengig av prosjektledelsesprogrammer for å beregne og beskrive prosjektets nettverksdiagram og kritiske sti eller baner.

Ikke desto mindre er det viktig at prosjektlederen forstår hvordan man utvikler, finjusterer og styrer den kritiske banen med eller uten slike verktøy.


Interessante artikler

Bli en CID-agent

Bli en CID-agent

Under fredstid og krig undersøker CID-agenter alle forbrytelsesforbrytelser der hæren har interesse, gir beskyttende tjenester for nøkkelledelse.

Hvordan skrive en CV-seksjon

Hvordan skrive en CV-seksjon

Hvordan skrive en ferdighetsseksjon for et CV, de beste som skal inkluderes, hvordan å tilpasse og formatere det.

Eksamenopplæringsoppgave for et læringsstipendium

Eksamenopplæringsoppgave for et læringsstipendium

Denne prøven internship CV for utdanning majors skisserer viktig innhold i kurs, prestasjoner, frivillig erfaring og deltidsjobber.

Hva skal inkluderes i kroppsdelen av et dekselbrev

Hva skal inkluderes i kroppsdelen av et dekselbrev

Kroppen til et følgebrev inneholder avsnittene der du forklarer hvorfor du er kvalifisert for jobben du søker på.

Hvordan opprette et prosjektrisikoregister

Hvordan opprette et prosjektrisikoregister

Den riktige utformingen for prosjektregistreringsregistret oppfordrer hele teamet til å bruke det regelmessig og holde seg unna potensielle problemer.

Hva skal inkluderes i utdanningsdelen av et CV

Hva skal inkluderes i utdanningsdelen av et CV

Ved å inkludere den riktige informasjonen i utdanningsdelen av CV, kan du imponere arbeidsgivere og sikre intervjuer. Her er hva som skal inkluderes.