• 2024-06-30

Karriereveier i styringsroller

Isabelle-Louise - Master i statsvitenskap og ledelse

Isabelle-Louise - Master i statsvitenskap og ledelse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En ledelse karrierevei er ikke en rett linje, og det er heller ikke det samme for alle. De har imidlertid alle utgangspunkt og milepæler underveis. Hver vei fører lederne til det de trenger å vite basert på hvor de er i karrieren og hvor interessene deres ligger. Blant de mange potensielle utgangspunkter og milepæler er fem ledelsesnivåer.

Vurderer ledelsen

Du lurer kanskje på om en lederkarriere er for deg. Kanskje noen har foreslått det. Kanskje du bare føler at du kan gjøre det bedre enn din nåværende sjef. Det er OK å tenke på disse tingene, men du må ta det neste trinnet med selvvurdering og avgjøre om du har riktig sminke for ledelsen. Er du en person som liker å lede et lag? Er du drevet av departementets eller firmaets suksess? I så fall kan du ha en fremtid i ledelsen.

For å komme i gang på den fremtiden må du begynne å ta skritt for å oppnå et ledelsesmål. Vær proaktiv ved å snakke med en veileder eller mentor og kommunisere det målet. Ikke bare lene deg tilbake og vent på at noen andre identifiserer deg som kandidat. Snakk og la det være kjent at du er en kandidat.

Går etter det

Dette er når du har bestemt deg for å prøve ledelsen på ledelsen. Du har kanskje ingen ledelseserfaring ennå, men du er interessert og motivert. Første trinn er å lære om ledelsen og ansvaret. Hvis du har snakket med en klarert overlegen og har en mentor til å støtte deg, er det viktig å følge veiledningen du mottar om de ferdighetene du trenger for å få eller forbedre deg. Dette kan kreve tilleggstrening, eller det kan bare være et spørsmål om å få litt mer erfaring under mentorens vakte øye.

Bare Startledelse

For din første jobb i ledelsen er det viktig å stole på trening og forberedelse mens du også er forberedt på det uventede. En av de beste tingene unge ledere kan gjøre, er å omfavne en team mentalitet. Dine ansatte vil vite at du er ny til ledelsen, så bruk det til din fordel. La personalet få vite at du trenger tilbakemeldinger og innspill, men gjør det også klart at avgjørelsen din på slutten av en prosess er den som står. De fleste ansatte vil sette pris på å være en del av prosessen, og ved å lede laget, tar du dine første skritt mot å oppnå erfaring som leder.

Erfarne leder

Når du har hatt flere års erfaring i ledelse, har du hatt tid til å gjøre noen feil og oppnå noen suksesser i den virkelige verden. For å forbedre må du lære av dine erfaringer - både det gode og det dårlige. Ved å vise at du kan bygge noe positivt fra både dine suksesser og dine feil, viser du at du har potensial til å gå videre til en høyere lederrolle.

Management Pros og konsulenter

Som veteranleder har du stor del i form av faglig kunnskap og erfaring med ulike og vanskelige muligheter. Men du vet også at det alltid er mer å lære. Bransjer og ledelsestrender er alltid i ferd med å utvikle seg, så det som fungerte for flere år siden, er kanskje ikke så effektivt i dag. Som en langsiktig leder kan du bygge på nye strategier med visdom av tidligere erfaringer.


Interessante artikler

Forskningstekniker Cover Letter Eksempler

Forskningstekniker Cover Letter Eksempler

Eksempler på dekselbrev for en stilling som tekniker, med råd om hva som skal inkluderes, og tips for å skrive et effektivt følgebrev for en jobb.

Påkrevd mot ikke-utmeldte ansattes fordeler

Påkrevd mot ikke-utmeldte ansattes fordeler

Lær hvilke lover som gjelder når det gjelder ytelser til ansatte, og hvilke arbeidsgivere har fortsatt skjønn når de designer fordeler.

Forskning Disse moderskapspremiene før baby

Forskning Disse moderskapspremiene før baby

Et stort flertall av amerikanske selskaper vil gi fire til seks uker med barselslønn. Hvis din bedrift ikke gjør det, er det andre alternativer å forfølge.

Forskningsassistent Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Forskningsassistent Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Forskningsassistenter gir støtte til fagfolk som driver eksperimenter og forskning. Tjenestene varierer sterkt basert på forskningsfeltet.

Reserve og National Guard Retirement Pay System

Reserve og National Guard Retirement Pay System

Lær om pensjonsalarmsystemet for USAs militære reserver og nasjonalvakt, som er annerledes enn aktiv plikt.

Forstå Avkastnings- og Inntektserklæringen

Forstå Avkastnings- og Inntektserklæringen

Forstå Leie og Inntektserklæring (LES) er forenklet med disse omfattende forklaringene for medlemmer av Reserve og National Guard.