• 2024-09-28

Tips for å få jobb når du er gravid

Hvordan det EGENTLIG er å jobbe i 4ETG

Hvordan det EGENTLIG er å jobbe i 4ETG

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å være gravid kan være vanskelig. Jobbsøking kan også være. Kombinere de to gjør for en unik utfordrende oppgave. En gravid jobbjeger kan lure på om hun skal dele nyheten med intervjuere - og når. Enkle oppgaver som å finne et passende intervjuutstyr kan kreve timer i stedet for minutter, og møtetider må kanskje koordineres rundt graviditetssymptomer.

Tips for å få jobb når du er gravid

Likevel, selv om det kan kreve justeringer, er det å være gravid, ikke stå i veien for et jobbsøk. Hvis du forventer, og enten vil eller trenger en ny jobb, er det det du trenger å vite om jobbsøking som er vellykket, mens du er gravid.

Dine rettigheter som en gravid jobbsøker

Kan bedrifter velge å unngå å ansette gravide kvinner? Enkelt sagt: Nei. De skal ikke. Lovlig forbyr graviditetsdiskrimineringsloven (PDA) arbeidsgivere å diskriminere basert på graviditet, fødsel eller relaterte medisinske forhold.

Men hva er juridisk korrekt, og hva som skjer i praksis, samsvarer ikke alltid med. For eksempel er sjansen du har blitt spurt minst ett av disse ulovlige spørsmålene under et intervju. Så det er vanskelig ikke å mistenke at noen arbeidsgivere ville-uten å si et ordvalg for å unngå å ansette en gravid kandidat på grunn av bevisst eller ubevisst partiskhet. Det kan være spesielt sant når graviditeten din er merkbar.

En rett du ikke har som nybegynnert person: Dekning under Family and Medical Leave Act (FMLA). Blant annet garanterer denne loven berettigede ansatte rett til å beholde sin stilling etter å ha gått på barselsorlov. Nøkkelordet er kvalifisert: For å være dekket under FMLA må selskapet ha en viss størrelse og arbeideren må ha jobbet der i minst 12 måneder. Hvis du er gravid mens du intervjuer, er du ikke dekket under FMLA.

Imidlertid har mange selskaper sjenerøs familielovspolitikk som går utover de juridiske kravene. Hvis du er gravid (selv om du får helseforsikring gjennom en ektefelle) er det spesielt viktig å stille spørsmål om fordelepakken, inkludert selskapets barselsorlovspolitikk, kortsiktig funksjonshemming, helseforsikringsmuligheter osv. På denne måten vil bli informert om hvilken dekning du kan forvente mens du er gravid og utover.

Du kan velge å fortelle potensielle arbeidsgivere du er gravid eller ikke

Skal du fortelle potensielle arbeidsgivere du forventer? Svaret på dette spørsmålet er … det avhenger av det. Selv om det ikke er lovlig forpliktelse for deg å fortelle arbeidsgivere at du er gravid, kan andre faktorer overbevise deg om å dele uansett. I tillegg til om du burde dele, bør du vurdere når du skal dele nyhetene. Du ønsker ikke å forklare deg selv ut av et tilbud om arbeidsgiveren ville nøle med å lage en når de vet at du er gravid.

Her er noen hensyn å huske på hvis du diskuterer om eller ikke - og når du skal avsløre graviditeten din:

Hvor langt er du sammen? Hvis du intervjuer i tredje trimester, er det fornuftig å nevne graviditeten din proaktivt før (eller i løpet av) noen personintervjuer, siden det ikke er mulig å gjemme bumpen din. I tidligere trimesterer kan du imidlertid kle seg for å skjule graviditeten din. Og hvis du er veldig tidlig, kan du ikke engang dele nyheten med nære venner og familie, så du vil absolutt ikke fortelle en intervjuer du nettopp hadde møtt.

Vil det gjøre en forskjell i ansettelsesbeslutningen? Hvis du trenger en jobb og mistenker at avsløring av graviditeten din vil påvirke ansettelseslederen, unngå å nevne det under intervjuer. Men vurder hva som står om selskapet og ansette leder. Det bringer oss til neste spørsmål …

Vil ikke dele fordi det er et tillitsspørsmål med din fremtidige arbeidsgiver? Et selskap som ikke vil ansette deg mens du er gravid, kan ikke være et familievennlig sted å jobbe. Husk på det. Hvis jobben imidlertid ikke kan gjøres mens den er gravid (for eksempel hvis du reiser med fly er et ukentlig krav), er det best å nevne graviditeten din under intervjuet. På den måten kan du se om selskapet kan gjøre innkvartering. Ellers, når du deler nyheten etter at du har godta jobben, kan lederen din føle deg forrådt, og du kan ende opp med et anstrengt forhold.

Lag innkvartering for graviditet under intervjuer

Kanskje du har morgenkvalme som treffer daglig kl. 11.00. Eller du blir rammet av en bølge av tretthet hver ettermiddag. Kanskje du må tisse hyppigere enn noen gang før. Alle disse tingene - så vel som kroppens forandrende form - er noe å huske på når du planlegger og forbereder intervjuer.

Pass på at ditt intervjuutstyr fortsatt passer riktig (og få en ny om nødvendig). Også, prøv å planlegge intervjuer for tid på dagen når du føler deg mest våken og upåvirket av graviditets symptomer.

Når skal du dele nyheten

Hvis du velger å avsløre graviditeten din under et intervju (eller hvis det ikke er et alternativ for å holde det hemmelig), vær forberedt:

  • Diskuter dine planer for barselsorlov og overgang til jobb og hvordan du skal forberede kolleger på permisjonen din.
  • Hold arbeidsgiverens perspektiv i tankene - de er sannsynligvis bekymret for to ting. For det første, at din permisjon vil være forstyrrende på jobben. For det andre, at du ikke kommer tilbake til jobb etter barselsorloven din. Du kan tilby forsikringer om begge disse bekymringene.

Men ikke la graviditeten din dominere samtalen! Vær profesjonell og hold intervjuet fokusert på dine ferdigheter, erfaringer og hvordan du vil være en fordel for selskapet.

Hvis du planlegger å være sammen med selskapet i årevis og år, vil din fritid bare være et blip i forhold til din totale ansettelse på selskapet, og verdien av bidragene dine.

Hvis du ikke avslører graviditeten din under et intervju, er det en god idé å dele nyheten etter at selskapet har gjort et tilbud. (Merk: Hvis du er tidlig i svangerskapet, vær så snill å holde av.) Å ha et jobbtilbud åpner døren for forhandlinger - nå er det på tide å spørre om permisjon og andre overnattingssteder. Og husk, selskapet gjorde deg et tilbud fordi de er ivrige etter at du kommer ombord. Når du forteller arbeidsgiveren din på dette punktet, kan de også planlegge fremover, slik at ingen avgangstid du tar er ikke forstyrrende for operasjonen.

Har du flere spørsmål? Her er informasjon om graviditet og sysselsetting for både arbeidssøkere og medarbeidere, inkludert scoop på familieferie, funksjonshemming og diskrimineringsproblemer.


Interessante artikler

En lederes rolle og ansvar

En lederes rolle og ansvar

Lær om lederens rolle og primære ansvar og få gode tips for overveielser av en karriere i ledelsen.

Mental Health Counselor Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Mental Health Counselor Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

En psykisk rådgiver hjelper pasienter med å håndtere følelsesmessige, mentale og avhengighetsforstyrrelser. Lær om utdanning, ferdigheter, lønn og mer.

Medisinsk sekretær Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Medisinsk sekretær Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Medisinsk sekretær spiller en nøkkelrolle i å yte kontorstøtte til medisinsk personale. Hvis du er svært organisert og effektiv, kan dette være jobben for deg.

Hvordan modellering komp kort brukes

Hvordan modellering komp kort brukes

Et av de viktigste markedsføringsmaterialene for kommersielle modeller er et komposittkort. Dette lille stykket papir har kraft til å gi store resultater.

Finans Internships Med Bank of America

Finans Internships Med Bank of America

Bank of America tilbyr en rekke internships for studenter / karrierevekslere som ønsker å lære mer om bank og finansindustrien.

Funksjonen til et Modellerings Moderbyrå

Funksjonen til et Modellerings Moderbyrå

Her er en titt på rollene og fordelene ved et modelleringsmedlems byrå. Finn ut hva det er, og hvis du trenger en agent for å få en jobb.