• 2024-06-28

Akvatisk veterinær Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

The Egg - A Short Story

The Egg - A Short Story

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Akvatiske veterinærer er utøvere som spesialiserer seg på helsestyring av marine dyr og hvirvelløse dyr. De er lisensierte dyrehelsepersonell som er kvalifisert til å diagnostisere og behandle et bredt utvalg av marine arter som inkluderer fisk, marine pattedyr, havskildpadder og annet dyreliv.

Veterinærer er akkreditert av føderale organer for å diagnostisere sykdommer, foreskrive behandling, og gjennomføre programmer for forebygging og bekjempelse av sykdom hos alle marine dyrearter.

Dyr og ansvar for akvatiske dyr

Den typiske rutinen for en akvatisk veterinær kan variere avhengig av hvilken type marine dyr de behandler. Generelle oppgaver inkluderer:

  • Gjennomføring av grunnleggende eksamener og evalueringer
  • Å gi rutinemessige vaksinasjoner
  • Tar prøver av blod eller andre kroppsvæsker
  • Anbefale og distribuere reseptbelagte medisiner
  • Observere og vurdere oppførsel
  • Behandling og suturering av sår
  • Håndtering av dyre nødsituasjoner
  • Utfører kirurgiske prosedyrer når det er nødvendig
  • Gjennomføring av oppfølgingseksamen etter behandling
  • Tar røntgenstråler eller sonogrammer
  • Gir injeksjoner for å sette terminalt syke eller gamle dyr til å sove
  • Sikre at elektroniske registreringer av dyrs behandlinger er korrekte og aktuelle
  • Tilsyn med veterinærteknikere eller annet støttepersonell

Akvatiske veterinærer gir helsevesenet til ulike typer marine dyr som fisk, sjøløver, hvaler, delfiner og skilpadder, samt hvirvelløse dyr som maneter, hummer og blekksprut. De kan jobbe i dyreparker, akvarier eller museer, eller ute i feltet på skip, og gir pasienter med en rekke behov for å holde dem sunne. Deres arbeid kan komme med utfordringer som å dyrke dyr i vannet mens du håndterer medisinsk utstyr; eller håndtere et dyr som er skremt, irritabelt eller tungt.

Akvatisk veterinærlønn

US Bureau of Labor Statistics (BLS) gir ikke en kategori for akvatiske eller marine veterinærer. Det gir imidlertid klassifikasjoner for veterinærer, så vel som zoologer og dyrebiologer, som omfatter marine biologi.

Ifølge BLS, veterinærer tjente følgende lønn:

  • Median årlig lønn: $ 93,830 ($ 45,11 / time)
  • Topp 10% årlig lønn: $ 162,450 ($ 78,10 / time)
  • Bunn 10% årlig lønn: $ 56,540 ($ 27,18 / time)

Kilde: US Bureau of Labor Statistics, 2018

Zoologer og dyrebiologer tjente følgende lønn:

  • Median årlig lønn: $ 63,420 ($ 30,49 / time)
  • Topp 10% årlig lønn: $ 102,830 ($ 49,44 / time)
  • Bunn 10% årlig lønn: $ 40,290 ($ 19,37 / time)

Kilde: US Bureau of Labor Statistics, 2018

Akvatisk veterinærutdanning, opplæring og sertifisering

Dette yrket krever følgende utdanning, erfaring og lisensiering:

  • Academia: Alle akvatiske veterinærer må ha bestått med en doktorgrad i veterinærmedisin (DVM) fra et akkreditert program, som oppnås etter en streng studie med både små og store dyrearter.
  • kurs: Avanserte kurs inkluderer komparativ anatomi, patofysiologi, farmakologi, toksikologi, epidemiologi og kirurgi. Veterinærer bør også være kjent med biosikkerhet, forebygging og kontroll av sykdommer, og plantevernmidler og deres påvirkning på miljøet. Noen skoler, som Universitetet i Florida, tilbyr et akvatisk helsespor som en del av deres DVM-program. Det er for tiden 30 akkrediterte høgskoler i veterinærmedisin i USA som tilbyr en DVM-grad.
  • Lisensiering og sertifisering: Etter å ha fullført studiene må veterinærene passere Nord-American Veterinary Licensing Exam (NAVLE) for å bli lisensiert for å utøve veterinærmedisin. Vets kan også forfølge styrets sertifisering, som innebærer flere år med praktisk trening og testing under tilsyn av topp fagfolk på et spesialfelt. Du må kanskje også skaffe din dykkesertifisering til å jobbe med dyr i sitt miljø.
  • Fortsatt faglig utdanning: Verdens Aquatic Veterinary Medicine Association (WAVMA) er en profesjonell medlemskapsgruppe som fungerer som en ressurs for akvatiske veterinærer, teknikere, studenter og andre med interesse for akvatisk veterinærmedisin. WAVMA setter på en konferanse for akvakulturbiosikkerhet og gir en rekke muligheter for videreutdanning til sine medlemmer. Veterinærer som er om bord sertifisert av American Veterinary Medical Association (AVMA) i et bestemt spesialområde (som zoologisk medisin, oftalmologi, onkologi, kirurgi) tjener generelt betydelig høyere lønn som følge av deres avanserte utdanning og erfaring.

Akvatisk Veterinær Ferdigheter og Kompetanse

For å lykkes i dette yrket, bør du ha følgende ferdigheter:

  • Kritisk tenking: Evnen til å ta tøffe beslutninger om syke dyr uten følelser
  • Fysisk utholdenhet: Evnen til å håndtere dyr av alle former og størrelser
  • Mellommenneskelige ferdigheter: Evnen til å jobbe med andre som dyreeiere, dyreparker og akvariepersonell, og forskere
  • Teknisk ferdighet: Muligheten til å bruke medisinsk utstyr som ultralydmaskiner, samt datamaskiner for å analysere medisinske bilder og få tilgang til elektroniske databaser
  • Oppmerksom: Evnen til å gjenkjenne symptomer som kanskje ikke er lett opplagt
  • Tålmodighet: Evnen til å holde seg rolig i stressende situasjoner og behandle dyr med omhu
  • Skriftlig og verbal kommunikasjonsferdigheter: Muligheten til å skrive informasjon om rapporter og pasientopplysninger tydelig, samt dele informasjon med kollegaer for å løse problemer med dyr

Jobbutsikt

Det begrensede antall kandidater fra veterinærprogrammene skal sikre gode arbeidsutsikter innen veterinærmedisin. Ifølge US Bureau of Labor Statistics forventes sysselsetting av veterinærer å vokse 19% til 2026, mye raskere enn gjennomsnittet for alle yrker.

Som et resultat av den raskt voksende oppdrettsindustrien og sterk populær interesse for marine parker og akvarier, bør etterspørselen etter akvatiske veterinærtjenester fortsette å øke med en god hastighet i overskuelig fremtid.

Arbeidsmiljø

Akvatiske veterinærer kan jobbe i privat praksis, men de arbeider oftest for akvakulturanlegg, akvarier, dyreparker, museer og marine parker. De kan også velge å drive en blandet praksis som inkluderer å ta vare på andre eksotiske eller dyrearter.

Akvatiske veterinærer kan arbeide med dyr i store stridsvogner som er ute, utsetter veterinæren for varierende temperaturer og værforhold. Mange akvatiske dyr har dykkesertifisering og sterke svømmeferdigheter som gjør at de kan observere og hjelpe dyr i deres habitater. De kan også arbeide med dyr i grunne behandlingsbassenger og tanker med hjelp av trenere, passasjerer eller annet personell.

Fremdriftsplan

Det er vanlig for akvatiske veterinærer å jobbe en fem til seks dagers uke med flere "på samtaletid" som en mulighet avhengig av den spesifikke arten av deres praksis.

Hvordan få jobben

SØKE OM

Se på ressurser som Indeed og iHireVeterinary for de siste stillingene.

World Aquatic Veterinary Medicine Association (WAVMA) og American Veterinary Medical Association (AVMA) har opplæring og jobbmuligheter for de som kvalifiserer.

Veterinærer kan også finne sysselsetting som farmasøytiske salgsrepresentanter, høyskoleprofessorer eller lærere, militært personell, forskere eller offentlige inspektører.

Hold et nettverk

Bli med i en forening som WAVMA og AVMA. Disse tilbyr nettverksmuligheter som kan hjelpe deg med å få erfaring i feltet.

Også delta på vitenskapelige konferanser for å opprettholde et nettverk av kolleger og identifisere jobbmuligheter. Når du ser etter en jobb, gjør det kjent i disse uformelle nettverkene av andre i bransjen.

Sammenligning av lignende jobber

Folk som er interessert i en karriere som akvatisk veterinær, kan også vurdere følgende karriere, sammen med deres median årslønn:

  • Veterinær: $93,830
  • Zoolog og Wildlife Biolog: $63,420
  • Veterinærassistent og laboratoriedyrvakt: $27,540
  • Veterinærteknolog og tekniker: $34,420
  • mikrobiolog: $71,650

Interessante artikler

Kan arbeidsgivere sjekke sysselsettingshistorien din?

Kan arbeidsgivere sjekke sysselsettingshistorien din?

En veileder til informasjonen arbeidsgivere kan sjekke om din jobb historie, og hvorfor det er viktig, du være ærlig om din arbeids historie.

Kan Enlisting Sett fortiden bak deg

Kan Enlisting Sett fortiden bak deg

Så langt som planer for å starte livet ditt igjen for å løpe vekk fra militæret. Hvilke som kan løses ved å anskaffe, og som vil komme tilbake for å hjemsøke deg?

Kan arbeidsgivere be om lønnshistorie?

Kan arbeidsgivere be om lønnshistorie?

Lær når arbeidsgivere er forbudt fra hvor mye du har gjort, samt når og hvordan du skal utlevere lønnen din.

Samle arbeidsledighet når du er selvstendig næringsdrivende

Samle arbeidsledighet når du er selvstendig næringsdrivende

Lær det grunnleggende om arbeidsledighet, og å være selvstendig næringsdrivende, inkludert når og hvordan entreprenører og frilansere er kvalifisert til å samle inn.

Å velge ut av Statens pensjonssystemer

Å velge ut av Statens pensjonssystemer

Lær om om det er mulig for offentlige ansatte å velge bort å bidra til Federal Employees Retirement System eller FERS.

Kan du samle arbeidsledighet hvis du jobber på deltid?

Kan du samle arbeidsledighet hvis du jobber på deltid?

Informasjon om når du kan samle arbeidsledighet dersom du jobber på deltid, som kvalifiserer for delvis arbeidsledighet, og hvordan arbeidsledighetsfordeler beregnes.